reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

reklama
Ja wczoraj kupiłam 2 kpl. pościeli od Darland1, więc wciąż czekam na przesyłkę, jak tylko dostanę to dam znać :tak:

dziewczynki ja dziś zakupiłam pościel, ochraniacz, 2 pary bodów, pajacyk, 2 czapeczki i 2 prześcieradła... spłukałam się już do zera :-D dopiero co była wypłata i już mam puste konto.... rachunki, wydatki związane ze ślubem, dzieciątko, pies... ehhhh... ale nie żałuję... tylko błagam.. jak wspomnę coś o zakupach w tym miesiącu to mnie zbijcie!!! muszę dać odetchnąć mojej karcie kredytowej bo ostatnimi czasy wiecznie ją zadłużam... :eek: chyba odetnę sobie do kolejnej wypłaty dostęp do internetu, a moją kartę dam Fleksji do zagryzienia :eek:

-inka pwiem tak: Jak ma się pieniążki to zrobić zakupy dla maluszka to jest moment.... no dobra cały dzień :tak:, ja od samego początku zakupy regularnie kupowałam, bo żeby wydać orazu "pare" dobrych złotych na zakupy nie było by w moim przypdaku możliwe. :no:

Ninonka masz racje jak jest kasa to w jeden dzień można kupic wszystko
TEż jestem w szoku bo wybraliśmy się dzis po zakupy: kupiliśmy łóżeczko, materac, pościel Feretti 3 częściową, 2 prześceradła, 10 pieluszek tetrowych, smoczek Nuk, i czepeczkę wiązaną taką milusią i cieplejszą .... i wydaliśmy 700 zł :szok: a ja tak ciułałam od czasu kiedy dowiedziałam się o dzidzi ... bo wcześniej jakoś nie było mobilizacji...
Ale to bliżej jak dalej u nas z tymi wydatkami bo na wózek dają teściowie a resztę damy rade sami kupic:-D
Czy będziecie prały pościel którą kupiłyście? Bo ja chyba mam taki zamiar....

ja będę wszystko prała... syla te pościele się wydają takie mega milusie bo są w jakichś cholernych detergentach maczane... nie sądzę żeby po uszyciu były prane, a jak byłam u mojej mamy na szwalni to widziałam, jak uszyte rzeczy walają się po podłodze ktoś po nich depa. fuj!
ja będę prała w bobaskowym proszku...
a czy któraś doświadczona mama poleca jakiś proszek? zależy mi żeby ładnie pachniał nie był drogi... i jeszcze mnie interesuje czy są jakieś płyny zmiękczające dla bobasków?

Ninonka masz racje jak jest kasa to w jeden dzień można kupic wszystko
TEż jestem w szoku bo wybraliśmy się dzis po zakupy: kupiliśmy łóżeczko, materac, pościel Feretti 3 częściową, 2 prześceradła, 10 pieluszek tetrowych, smoczek Nuk, i czepeczkę wiązaną taką milusią i cieplejszą .... i wydaliśmy 700 zł :szok: a ja tak ciułałam od czasu kiedy dowiedziałam się o dzidzi ... bo wcześniej jakoś nie było mobilizacji...
Ale to bliżej jak dalej u nas z tymi wydatkami bo na wózek dają teściowie a resztę damy rade sami kupic:-D
Czy będziecie prały pościel którą kupiłyście? Bo ja chyba mam taki zamiar....
Kochana dokładnie tak, jest człowiek ciuła pieniążki, a później w mgnieniu oka wszystko siu!!! Co do wózka, to mamy zamiar go kupić gdzieś pod koniec sierpnia, no może w połowie, na który też prawdopodobnie ma dac moja ale teściowa.
My dla naszego słoneczka mamy już sporo rzeczy, jeszcze tak sporadycznie coś dokupuje, jak mi w oko wpadnie, jakiś pajacyk, czapeczka itp. niebawem chcę coś z kosmetyków pokupować, jeszcze gruszeczkę do noska, albo taki mehanizm do odciągania katarku, przewijak i w sumie chyba teraz zaczne dla siebie kompletować wyprawkę do szpitala, piżamkę już mam.... :tak:
A co do prania to jak najbardziej, ja w sumie wszystko zamierzam wyprać, w takim płynie do prania ciuszków dla niemowląt, bo nie chce jak narazie ryzykować zwykłego proszku, bo ptu ptu jak mała będzie miała uczulenie to ja dziękuje później wsz prac od nowa, a tak supie JELPA albo taki płyn (nie pamiętam nazwy) i jak najbardziej wsz wypiore - prócz pampresów jednorazowych :) hihi

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Eli
Dla noworodków i niemowląt zalecane są specjalne proszki z obniżoną zawartością detergentów:tak:. Takie preparaty są hipoalergiczne, to znaczy, że nie zawierają substancji mogących podrażnić delikatną skórę malucha (czyli wybielaczy, rozjaśniaczy chemicznych, sztucznych barwników itp.). Nie są też perfumowane, co dodatkowo zmniejsza ryzyko alergii:-)

Nowością są preparaty zawierające naturalną glinkę, która ma właściwości zmiękczające tkaninę. Dzięki temu do pralki nie trzeba już dolewać płynu do płukania tkanin.
np ta glinka jest składnikiem odpowiedzialnym w JELP Soft 2w1 za zmiękczanie pranej tkaniny. To dzięki niemu,my rodzice troszczący się o komfort dziecięcej skóry możemy zapewnić naszym pociechom miękkie i delikatne ubranka:tak:;-):-)

Ja prałam również w Loveli:tak:

Do góry