reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

TolaLEE nie wiem czy będę chciała odpoczywać od malucha , prędzej zlecę mojemu M jakieś inne domowe zajęcia, ale karmić butelką kiedy można piersią. Przy pierwszym dziecku w 4 miesiącu zaczęliśmy podawać małej również butlę oprócz karmienia naturalnego ,ale tylko dlatego ,że musiałam wrócić do pracy na pół etatu,ale tak żeby odpocząć-myślę ,że sama nie będziesz chciała. A co do sterylizacji to bierzesz garnek wkładasz butelki i smoczki i masz 155 zł w kieszeni

reklama
prawda jest taka,że w każdym znajdziemy coś co nam nie odpowiada- albo gąbczastą niehigieniczną rączkę(ale się uśmiałam), albo nie skręcające koła, a to jeszcze małą gondolę- a wybrać coś trzeba

co do Jedo tak mi powiedział Pan w Askocie, że to największa 81cm- ale od czego jest forum:)każdy ekspediencki bełkot można skonfrontować i obalić ;)

taka gondola na 85 to chyba olbrzym? przed oczami pojawia mi się taki stylowy starodawny wózek z wielką gondolą i wielkimi cienkimi kołami- hehe - a do tego chuda jak patyk Pani w kapeluszu i sukni barokowej :)

mi się dzisiaj śnił Vulcano, że moje maleństwo w nim leżało, a ten wózek taki mały i ciasny, bo ja szkraba ubrałam jakbyśmy na Antarktydę się conajmniej wybierali;

i tak się chyba na niego zdecyduje - myślicie, że taka gąbka to może być na rączce? ktoś widział gdzieś taki wynalazek?

zaraz, zaraz :)
czyli jednak jest różnica...od początku..kiedy pisałam o tym, że męża za krowę zatrudnię to miałam na myśli, że na jedno nocne karmienie dam cycucha, a na drugie karmienie mąż poda to mleko, które ja wcześniej odciągnełam - MOJE cyckowe mleko - nie sztuczne.
Nie chcę sztucznego podawać.
Czyli nawet jak będę podawała MOJE, ale z butelki - bo muszę wyjść na uczelnie/pracy - to niedobrze bo przez smoka??

a jeśli domowa sterylizacja taka łatwa to faktycznie zakupię zwykły garnek do tego celu.

A to mój zamówiony już wózek:
roan-marita-wielofunkcyj_1284.jpg

Do tego zamówiłam parasolkę i folię przeciwdeszczową :-)

Tola-nie dobrze pod tym względem że odpadnie Ci jedno karmienie cyckiem-a piersi produkują tyle pokarmu ile dzidziuś zdoła zjeść-przy pierwszym dziecku na początku trzeba przystawiać jak najczęściej -bo może się nie najeść wystarczająco(ja tak miałam z Laurą że w 2-3 tyg.trochę niedojadała i wprowadziłam na chwilę dokarmianie sztuczne ale równocześnie przystawiałam ją jak najczęściej)
Pózniej nie ma już problemu bo zaczynasz wprowadzać inne pokarmy -zresztą sama zobaczysz -nie ma się co martwić na zapas.Trochę kłopot sie robi jak pisałam-jeśli dziecko nie chce kategorycznie smoczka do buzi brać...

łóżeczko to moze ktores z tych
http://allegro.pl/item644968003_lozeczko_radek_ii_teak_szuflada_klups_materac.html
lub
http://www.allegro.pl/item628464257_lozeczko_z_szuflada_kacper_100_bukowe_promocja.html
oraz zastanawiamy sie nad posciela - potrzebne nam beda raczej 2 kpl
feretti trio bella rosa premium bakteriostatyczna posciel 3 czesciowa
ta sliczna - widzielismy na zywo ,ale dosc droga
10ele.pościel HAFTY z szyfonem 90x120 MILPOL (661254991) - Aukcje internetowe Allegro
ta tez nam sie podoba ale nie widzielismy
fajne reczniczki - macie jakies porownanie cenowe ? czy te sa w dobrej cenie ?
http://allegro.pl/item650805274_okrycie_kapielowe_z_kapturkiem_bobas_promocja.html

Ostatnia edycja:
Violusia ja właśnie mam w przyszłym tygodniu otrzymać paczkę, z tą drugą pościelą, która C się podoba więc jak tylko przyjdzie zaraz napiszę co i jak. Już nie mogę się jej doczekać:-D

reklama
Violusia nie wiem, czy upatrzyłaś coś jeszcze u tego sprzedawcy, który ma okrycie kąpielowe. Bo cena jest ok, tylko jeśli dodasz koszt przesyłki to sporo przepłacasz, bo w sklepie za ok 23zł widziałam.
Najlepiej znaleźć takiego sprzedawcę, który ma naprawdę spory wachlarz towarów i zamówić u niego większość potrzebnych rzeczy, wtedy jednostkowy koszt przesyłki spada do śmiesznych kwot. :tak:

Do góry