reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

bardziej opłaca się w takim razie w sklepie.
Wanienka mała (ok 80cm) jakieś 20zł, duża (ok 100cm) - 28zł
a stelaże jakieś 50-75 zł - tak mniej mniej więcej.

reklama
henrietta ja kupiłam tylko dwie buteleczki w razie awarii jakiejś. Sterylizować można je starymi sposobami, a jeśli okaże się, ze butelki pójdą jednak w użycie - zakupię co niezbędne.

Dzięki dziewczynki, rzeczywiście w sklepie taniej wychodzi. za te przesyłki to sporo. A co do Tesco to ja w Częstochowie zakupki robię.

jagoooodka z ciekawości spytam - jakie są dawne metody sterylizacji ?:) ja też się zastanawiam nad zakupem sterylizatora - dzisiaj oglądałam aventu za 155 pln, w zestawie sterylizator (na 6 butelek) z 2 butelkami.
Ja pewnie to mleczko moje jak dojna krowa będę musiała codziennie uposzczać do worków/butelek by mogli karmić podczas mojej nieobecności.
W zasadzie to zamierzam jeszcze męża zatrudnić jako "karmiarkę" na drugą zmianę do karmienia po nockach, by samemu trochę odsapnąć- już mu próbowałam uświadomić, że co drugi nocny okrzyk głodu dzidziaka on idzie bawić się w krówkę.

Tola-butelki i smoczki gotuje sie poprostu we wrzątku:)
Warto mieć 2 awaryjne ,chociaż to od dziecka zależy czy będzie chciało butle-moja młodsza smoczka ani butelki do ust nigdy nie wzięła-problem był bo trzeba było łyżeczką karmić w sytuacjach awaryjnych i bardziej uwiązana byłam bo tylko cyc i cyc....
Podgrzewacz miałam ale i tak najczęściej w garnku z ciepłą wodą butle podgrzewałam:)Sterelizator może się przydać jeśli tylko sztucznym mlekiem karmi się dziecko -wtedy często trzeba butle czyścić -doraznie wystarczy garnek:tak:

ja też się napaliłam na Bebetto Vulcano albo Murano.
w Vulcano na minusie jest rączka ( - taka gąbczasta, przez co jakaś niehigieniczna mi sie wydawała - zresztą to chyba jedyny wózek, który ma gąbczastą rączkę, a nie kauczukową) i brak podnóżka przy spacerówce- czyli nóżki wiszą.
w Murano koła nie są skrętne, a nie wiem czy przy licznych zakrętach nie będzie denerwujące ciągłe unoszenie wózka z dzieciacziem.
Inną sprawą jest, że ekspedient w sklepie polecił Jedo - nie pamietam modelu - tylko to już iny cennik - jakieś 500 pln więcej i to tylko za gondole+spacerówka.
Argumentem dla Jedo była najwieksza obecnie na rynku gondola 81cm(swoją droga reszta ma ok 79 cm więc nie wiem czy 2 cm to aż taka wielka różnica?), 3letnia gwarancja, wózki produkowane są głównie na zachód i 36 dośwdiadczenie firmy, Pan stwierdził też, że takie wózki powinny kosztować około 3000pln, i każdy się dziwi, że jedo nie podniosi ceny.
Co do benetto powiedział, że mają rok gwarancji i są to polskie wózki.
Sama nie wiem - jak dla mnie Vulcano byłby chyba perfekcyjny gdyby nie ta gąbczsta rączka.

reklama
Do góry