reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

pisałyśmy o tych podusiach chyba na "zbędnych zakupach.." ja osobiście polecam! dziś zobaczę jak wygląda ta z biedronki, ale wg mnie dopłacić dopłacić i kupić tą z allegro bo jest dłuższa i można ją fajnie uformować :)

Ostatnia edycja:
reklama
No my też będziemy miec łóżeczku tuż przy łóżku.. Przez najbliższe minimum 2-3 lata będziemy mieć pokój z dzidzią więc może temu tak skrytykowałam ten monitor.. pewnie mówiłabym inaczej gdybym miała mieć pokój osobno niż bejbik i gdybym też się nasłuchała o tej śmierci łóżeczkowej...

Ja takich rzeczy nie słucham ;-) Moja dzidzia będzie zdrowa i wierzę w to z całych sił ;-)

my tez spalismy lozko przy lozku. nie wyobrazam sobie takie male dziecko do innego pokoju polozyc na poczatku. ja uslyszalam taka rzecz raz, poza tym czytalam o tym i wole sie zabezpieczyc, mimo ze tez wierze w zdrowie naszego babla.

Reniferku po pierwszym czlowiek juz wie co chce poprawic;)

my tez spalismy lozko przy lozku. nie wyobrazam sobie takie male dziecko do innego pokoju polozyc na poczatku. ja uslyszalam taka rzecz raz, poza tym czytalam o tym i wole sie zabezpieczyc, mimo ze tez wierze w zdrowie naszego babla.

Reniferku po pierwszym czlowiek juz wie co chce poprawic;)

o tak. Zgadzam się z tym w 100 %.

Violus jesli chodzi o wózek to my właśnie z baby merca kupujemy ale typ trafic, a roany mi się nie podobaja w wersji spacerowej.... :no: a ten quinny czy jakos tak wogole odpada bo to 3 kołowiec.
Na to bukowe łóżeczko tez patrzyłam, ale ostatecznie za 399zł kupilismy łóżeczko sosnowe z zestawem materac, pościel 14 elementowa.
P.S. Co do wozka to widze ze masz dylemat - tyle opcji ze hoho :-)

Ja osobiscie polecam ta poduszke do karmienia... Narazie nie wiem jeszcze jak bedzie sie na niej karmic ale jaka wygoda w lozku... Biorac pod uwage ze wogole nie moglam znalesc dla siebie miejsca to teraz poduszka pod nogi i zasypam w 5 min... A i do karmienia podobno dobra bo kregoslup tak nie boli... ale to dopiero napisze w sierpniu jak sprawdze:-) Pozdrawiam wrzesniowki;-)

Dziś nie zdążyłam do Lidla podjechać ale jutro już chyba mi się uda.
Chciałam robić zakupy z M ale chyba skończy się na tym że wszystko sama wybiorę, kupię i przywiozę. Normalnie mój M jak ma iść na zakupy to go trzęsie, a jak widzę jego minę w sklepie to mi się odechciewa... Normalnie jakby nie czuł tego że to jego dziecko w brzuszku rośnie :-:)wściekła/y:

-inka my się o Lidla dzisiaj pokłóciliśmy chyba 5 razy.. ja sie uparłam, że musze mieć ten kocyk, a Misiek mi taki numer odwalił.. ja wiem że był zmęczony po nocce i w ogole.. była 13 a on nie spał od wczoraj.. ale Lidl był w drodze na przystanek! No może troszke trzeba było zboczyc, ale nie rozumiem co dla niego za różnica czy będzie spał 6h czy 6h i 15 min... :baffled: i tak wstal ponad godzine przed czasem i pełen sił.. a ja oczywiście swoje musiałam odpłakac.. ja ostatnio wiecznie beczę :baffled:

Violusia i mnie się najbardziej podoba BABY MERC i taki raczej będę sama kupowała ze względu na drogi w mojej miejscowości ;-), a do tej pory miałam zamiar odkupić od koleżanki wózek "MINI STAR HAUCK" ale właśnie przez kółka odpuszczam sobie. A raczej dla własnej wygody rezygnuję ;-).
Co do tych roan'ów to mi trochę ta ich spacerówka tam nie pasuje ...

witajcie dziewczyny .... ja dopiero hmmm nawet nie raczkuję na forum
i takie pytanie .... czy słyszałyście jakieś opinie na temat wózków bebetto z lini vulcano (na pompowanych kołach) bo na taki jestem zdecydowana jak na razie

na łóżeczko to nie wiem kiedy się zdecysuję :( mamy małą sypialnie i w niej duże łóżko i aby weszło łóżeczko to muszę je uciąż z 120 cm na 80 ... i przeszyć materacyk ..... nie wiem czy to będzie rozsądne ale to narazie jedyny pomysł jaki mi do glowy przychodzi .... wymiana naszego łóżka niestety nie wchodzi w grę

reklama
soszka całkiem nie głupi pomysł z ucinaniem łóżeczka.. pewnie bym też tak zrobiła... ale kuzyn miał podobny problem z tym że oni mieli osobny pokoik dla dzidzi więc "problem" był tylko na pierwsze miesiace.. a rozwiązali go tak, że kupili duży koszyk wilkinowy i dzidzia spała w tym koszyczku do 3 msc a później już u siebie w pokoiku.. ale koszyczek zostawili i mała się w nim mieściła aż do 5 msc i koszyczek robił za kojec na tarasie i za łóżeczko kiedy mała w nocy płakała i przenosili ją do siebie... od początku byli przeciwni co do spania z dzieckiem a łóżko mieli takie że 10 by pomiescili

Do góry