reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

reklama
Joan my też zero doświadczenia ;-) Ale zdecydowaliśmy się na łózeczko turystyczne, poczytałam na forach o zaletach i wadach różnych typów łóżeczek i wydaje mi się, że dla nas i naszej dzidzi będzie najlepsze :tak:
Teraz tylko kwestia wyboru modelu :-D

Alex mi też oko zawiesza się na tych ballerinkach :-D Piękne są!!
też byłabym zadowolona z takiego zakupu ;-)

Eli ja sie raczej z toba zgadzam:tak: Z resztą planujemy żeby córeczka spała w naszej sypialni, koło łóżka, więc monitor raczej by się nam nie przydał.
Za to ja się strasznie boję spać z małym dzieckiem w łóżku... że przyduszę, że poduszką się udusi i takie tam- ja mam naprawdę kamienny sen:no: Wolę mieć łóżezko bez żadnych ochraniaczy i baldachimów tuż koło swojego łóżka, żebym mogła tam zaglądać cały czas:tak: Na szczęście M czuwa;-)

No my też będziemy miec łóżeczku tuż przy łóżku.. Przez najbliższe minimum 2-3 lata będziemy mieć pokój z dzidzią więc może temu tak skrytykowałam ten monitor.. pewnie mówiłabym inaczej gdybym miała mieć pokój osobno niż bejbik i gdybym też się nasłuchała o tej śmierci łóżeczkowej...

Ja takich rzeczy nie słucham ;-) Moja dzidzia będzie zdrowa i wierzę w to z całych sił ;-)

Co do monitora odeechu tez widziałam i zastanawiałam się nad owym zakupem, bo parę złoty wydać w stosunku do życia dziecka to jest nic!

Reniferek dzięki za cynk o tych bodziakach! :tak: Wybiore się i pewnie kupię kilka sztuk, jak tak tanio wychodzą. W styczniu czy grudniu jak byłam w biedronce kupiłam takie bodziaki tylko z długim i jaoś jest zadowalająca, więc sądze że też powinny być godne zakupu. I też drogo za nie nie dawałam.... :tak:

My co do wózka czekamy conajmniej do połowy wakacji, bo miejsca za bardzo u nas brak..... :no::wściekła/y::no: a za 2-3 dni przyjdzie łóżeczko i trzeba będzie je gdzieś przechować, hihihi

kizi też się zastanawiałam nad atlantikiem, bo jest baaaardzo podobny do mojego x-landera wymażonego, ale u nas decyzja już zapadła kupimy babymerc`a bo ma solidne koła jak na moje drogi i jest obszerny że dzidzi będzie wygodnie, choć bardzo chciała bym x-landera xa... :tak:

Alex91 wózio bardzo fajny i nie widać, żeby był używany - super! Napewno Twojemu synkowi będzie w nim wygodnie, bo słyszałam, że takie wózeczki są bardzo wygodne i co najważniejsze gondole wysoko od ziemi, a zima przed nami.... :tak::tak::tak:
Alex co do łóżeczka, myśmy zdecydowali się na bez szuflady, bo wiem z dośiwdczenia że u nas co by nie schował do wersalek czy kiedyś brat mój jak był mały też miał z szufladą i wszystko śmierdziało (tzn stary budynek, wigoć i swoje robiło) ale tym które mogą mnieć z szufladą to szczerze zazdroszcze bo tez takie chciałam, ale niestety.

reklama
Do góry