reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

No i wózek przyszedł. Głupio zrobiłam bo zamiast poczekać na chłopaka sama go rozłożyłam i teraz plecy mnie na pier***:no:
Ale zadowolona jestem z zakupu :-)
gallery-77128515-500x500.jpg

reklama
No i wózek przyszedł. Głupio zrobiłam bo zamiast poczekać na chłopaka sama go rozłożyłam i teraz plecy mnie na pier***:no:
Ale zadowolona jestem z zakupu :-)
gallery-77128515-500x500.jpg
Rozumiem ze nie moglas sie doczekac, ale pamietaj ze musimy sie oszczedzac!!! ;-);-)Teraz juz nic nie dzwigaj:tak:

Wozek bardzooo orginalny, i powiem szczerze ze takiego wzorku jeszcze nie widzialam;-)ale fajowo sie prezentuje ;-):tak::-)

Alex, wózek baardzo stylowy:tak: Podoba mi się:tak:
Dziewczyny powiedzcie mi czy wszystkie kupujecie łóżeczka drewniane czy może któraś zdecydowała się może na kojec... Połaziłam wczoraj trochę po allegro i co chwila moją uwagę przykuwały takie kolorowe kojce, fajniutkie.... Nie mam doświadczenia w tej kwestii, więc może coś doradzicie:sorry2:

joan-pisałam o tym właśnie na str.10-z mojego 2 krotnego doświadczenia turystyczne są wygodniejsze.Drewniane słodko wyglądają i takie ''tradycyjne ''są ,ale mam takie drewniane w domku letnim w zakopanym i zawsze jak małe w nim miały spać to się bałam że któraś włoży nogę albo rękę między szcebelki(pomimo ochroniacza)i sobie przez sen uszkodzi:baffled:wyobraznia pracuje...Poza tym jak maluch wywraca się w takim drewnianym to łatwo może się uderzyć w główkę(zdażyło się )a w turystycznym masz tylko rurki w konstrukcji a reszta to materiał.

dla dziewczynek, które już przegieły finansowo z zakupami, lub mają mniej kaski:
od 28-05-09 w biedronce jest promocja bodziaków na krótki rękaw - 6,99 zł za sztukę, rozmiary 56-86; niestety nie wiem jaka jakosc, bo jeszcze ich nie widziałam na oczy...

szkoda że na krótki... ale w sumie można juz większe rozmiary na lato kupić :) renifer dziekujem :* trzeba bedzie namówić Miśka żeby odwiedził najbliższą 'stonkę':-D

może to dziwnie zabrzmi... ale uważam, że to, że śmierć łóżeczkowa dotyka najczęsciej zdrowe dzieci to fama puszczona przez producentów monitorków (to tak jakby mi ktoś powiedział że na raka umierają osoby które nie mają raka)... oczywiście wierzę, że przypadki się zdarzają.. ale jak to ktoś wyżej napisał... ja to p****ole jakby mi sie taki czujnik włączył mimo iż byłoby wszystko ok... chyba tego samego dnia monitor wylądowałby za oknem... a ja w psychaitrycznym

nie mam kasy na tego typu przejmowanie się(dziwnie to musialo zabrzmieć ale mam nadzieje ze zostalam dobrze odebrana i zrozumiana).. chyba wolę kilka razy w nocy się upewnić czy z dzidzią wszystko ok... jestem pewna ze pierwsze noce i tak będziemy z miśkiem na przemian przy łóżeczku bo my takie świry nadgorliwe jesteśmy... nasze dzieciątko się od nas nie odpędzi :p i jestem dobrej myśli...

chyba że mi ktoś taki monitorek sprezentuje to oczywiście nie pogardzę, ale niech mi sie świnia włączy bez potrzeby to śmietnik!

Ostatnia edycja:
ja tam wole dmuchac na zimne. teraz sie przeprowadzamy do domu, wiec i nianka sie przyda, jak bede w ogrodzie. nasz pierworodny byl taki spokojny, ze sie strachu najedlismy nieraz. szturchalismy Go czy zyje;)

co do zdrowych dzieci. sasiadce zdrowe zmarlo. w lozeczku. nie wiadomo dlaczego, przeciez bylo bardzo zdrowe. zasnal i sie nie obudzil;(

ja w nocy wstawalam tysiac razy. z mezulem naprzemian. jak maly nie plakal to tez,ale prawda jest taka,ze wczesniej czy pozniej padniecie ze zmeczenia, a dziecko moze ( tfufuf tfufuffu) przestac oddychac wlasnie wtedy. i ja w tym momencie znalazlaym sie w psychiatryku, bo nie moglabym sobie wybaczyc! stresuje mnie w ogole ta historia. tez myslalam, ze to tylko dzieci zagrozone jakimis warunkami (palaczy itd.) sa w niebezpieczenstwie, ale jak sie okazuje nie. i w tym momencie zamawiam monitorek, a nianka sie przyda na lata. ja tam chyba puszcze 5stowek. dla spokoju. i niech sie nie wlacza.

p.s. mozna je tez wypozyczyc. w przychodni gdzies widzialam. kazda decyduje czy potrzebne czy nie. ja chce;)

reklama
ja w nocy wstawalam tysiac razy. z mezulem naprzemian. jak maly nie plakal to tez,ale prawda jest taka,ze wczesniej czy pozniej padniecie ze zmeczenia, a dziecko moze ( tfufuf tfufuffu) przestac oddychac wlasnie wtedy.
skąd ja to znam!! :sorry2:

ja nianie tez nabywam!

eli - my na lato zakładalismy bodziaki w rozmiarze 80 - sprawdziłam w szafie pierwsze krótkie rękawki

Do góry