reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

A przypomniało mi się że na sam początek - z polecenia położnej - miałam do małego zamiast oliwki ciekłą parafinę. Można ją kupić w aptece. Nie ma żadnego składnika zapachowego i dlatego zdaniem mojej położnej jest dobra dla noworodka.

reklama
kolejny zakup bez którego da się żyć to u nas smoczek. Mała dostała smoka, jak była przeziębiona od "dobrej" babci (czyli teściowej:-p:angry:)... bo płakała i "jak to smoczka nie macie?"... Sama pewnie bym nie kupiła, a i tak szybko się go pozbyliśmy;-):tak:

sytuacja jak u mnie, tez dostałam smoczek od teściowej, a mały pluł nim dalej niż widział :tak::tak::-D

a co do kosmetyków, to ja przy Kacperku miałam calą serie " skarb matki". niedrogie a u nas się sprawdziły :tak: a teraz to zobaczę, jedynie mało pochlebne opinie słyszłam o Jonshon&Jonshon dla takich malussków, może dla nieco starszych dopiero :tak:

a małemu do kąpieli dolewałam kropelke oliwki i to mi wystaczyło, potem już nie oliwkowałam i miał gładziutką i dobrze naoliwioną skórkę :tak:

jedynie jak będziecie używały oliwek i nasączonych chusteczek do pupy to nie przedobrzyjcie, bo można wtedy dzieciątku pupę zaprawić i nabawi sie odparzeń od nadmiaru środka :baffled: ( znam to z autopsji), chciałam dobrze, a wyszło jak wyszło .....:tak:

Kurcze wiesz co mi się te kółka małe nie podobają, chcę równe koła. Jak ja patrzyłam na allegro i wogóle w sieci to nic ciekawego nie widziałam. Jak ładna gondolka i wózek głęboki to spacerów do luftu. A stwierdziłam ze będe więcej korzystac ze spacerówki. Zima na długie spacery się nie będe wybierac. Nie wiadomo nawet czy wózek wyjedzie w zime z mieszkania(2 pietro to znieśc wózek na 5 min to bezsens) a juz jak będzie Ciepło to mało razy a pózniej spacerówa.Także duża gondola ładna spacerów i równe koła:)

Zgadzam się z opinią Jarzębinki na temat chusteczek. Najlepiej używać ich tylko jak wychodzi sie z maluszkiem z domu, a w warunkach domowych po każdej kupce dupka pod kran:tak::-)

Ja też słyszałam żeby chusteczek uzywać sporadycznie, też gdzieś czytałam na forum czy w prasie. Takż eczytałam że czapeczki najlepiej białe bawełniane, wtedy się nie łuszczy skóra na główce, a barwniki niekiedy podrażnaiją. Tak pisało w prasie Mmao to ja albo innej musze to znalezc. AL emoje maleśnwto w domku będzi emiało wyłącznie b\iałe bawełniane czapeczki, tak na wrazie czego:)

A ja slyszlalam, i to w programie w TVN Style jakis tam koles mowil (taki od dzieci) hehehe, ze husteczki owszem, one sa nawilzane,zeby skora sie nie wysuszala tylko przed wytarciem pupy potrzymac chwile w rece zeby sie ogrzala,aby takiej chlodnej mokrej od razu na skore nie polozyc.:tak: Oczywiscie po kupce najlepiej wymyc pupke, ale ja i tak zawsze potem przecieram chusteczka.:-p A po siuskach to za kazdym razem. Nigdy Natala nie miala odparzen zadnych ani nic:rofl2:, sudokrem uzylam ze trzy razy, bo jak miala biegunke to po tych kupkach pupa jej sie zaczerwienila:sorry:. Ciach pach i wszysko jej przeszlo od razu. Takze chusteczki uwazam za super wynalazek ! :-D:-D:-D

reklama
Hej, a ja mam pytanie gdzie robicie zakupy?! Tzn. np. chce sobie juz kupić kocyk i parę pieluch tetrowych i nie wiem czy kupować na allegro czy lepiej byłoby dotknąć, pooglądać na żywo?! A jeśli kupujecie w sklepach to jakie polecacie?! Wiem, że w niektórych rzeczy są droższe a nie koniecznie lepsze...

Do góry