reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

reklama
dziewuszki jak byscie chcialy to mam ebooki Jezyk niemowlat-swietne i polecam,bardzo pouczajace przy pierwszej dzidzi jak wsio jest nowe :) i Usnij wreszcie-tez rewelacja chociaz do niektorych porad podchodze z dystansem.jak byscie chcialy to piszcie na priv swoje emaile to porozsylam:))):tak:

Kaluska-jak posprawdzałam ceny w Pl. to włosy mi dęba stanęły. Nie wiem jaki oni biorą przelicznik. A poza tym raczej rzadko widywałam wyprzedaże czy 50% przeceny na art. dziecięce. Tutaj jak zostaje końcówka to wyprzedają za pół ceny i to jest normalne. W sumie zbierałam wszystko już od maja i dzięki temu tak mi się udało.

Monia-karuzela 2 w 1, w razie czego można w nocy włączyć i może po ciemku zainteresuje maleństwo. Mam zabawkę , która daje tylko obrazki na suficie, przyczepianą do łóżeczka-mam nadzieję, że będzie własnie wybawieniem w nocy... Nam się podoba, zobaczymy jak maluchowi :-)
Tomy Winnie The Pooh Moonlight Dreamshow: Amazon.co.uk: Toys & Games

drodka-my tez mamy dokladnie te sama zabawke:)))) na poczatku dzidzia byla malo zainteresowana ale teraz co raz czesciej oglada przemykajace po suficie kubusie puchatki:tak:tylko my juz mamy dosc tej melodyjki heh:zawstydzona/y::sorry:no bo ilez mozna sluchac w kolko tego samego przy usypianiu maluszka:zawstydzona/y::confused2:

Ostatnia edycja:
te z fisher price wogole są super zabawki ...tylko ceny koszmarne ale jak pomysle ze mam kupic jakas zwykle nakrecana karuzele z pozytywka to az mnie dreszcze przechodza bo ta melodyjka jest okropna wiec chyba jednak postawie na ta z fisher. W końcu melodyjka powinna byc przyjemna dla dziecka i dla mamy tez a po tych zwyklych jak to slysze to ajj jakos harczą bardziej niz graja :szok::-D

Trzeba koniecznie sprawdzać czy zabawki maja odpowiedznie certyfikaty. Musi być CE. Mogą też z poztywna opinią IMiD, centrum zdrowia dziecka albp Państwowego zakładu higieny. Patrzmy czy zabawki dopuszczone są na rynek polski.

reklama
Dziewczny stanęłam przed dylematem wyboru karuzelki. Może juz macie. Zastanawiam się czy kupic taką z plastikowymi zabawkami czy taką ze szmacianymi. Przede wszystkim chodzi mi o utrzymanie tego w czystkości. Jak z tymi szmacianymi? Można prać w pralce???

ja mam po starszym synku karuzele z pluszowymi maskotkami i nie widze w tym zadnego problem, sciagam piore w pralce i gotowe;-) a poza tym nie boje sie o to ze moze maskotka spasc na maluszka:rofl2:oczywiscie miejmy nadzieje ze ani platikowe ani szmaciane nie spadna:sorry:

Do góry