reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

reklama
A do mnie wlaśnie dzisiaj doszedł materacyk do kołyski. I tak sie zastanawiam czy on przypadkiem nie jest za cienki...kurcze.
Jak kupowalismy wydawało nam się, ze jest ok...ma w sumie wszystkie atesty ale czy maluszkowi bedzie na takim piankowym przez pierwsze kilka tygodni wygodnie??
Juz sama nie wiem...zwariuje normalnie od tych wszystkich decyzji które trzeba podjac ;)

ja mam bardzo dużo ciuszków na rozm. 56 sama kupiłam max 10 ubranek wliczajac w to czapeczki hehe reszta to prezenty a tyle sie nazbieralo ze niewiem czy zdaze wszystko wykorzystać a są tak śliczne że już sie śmiałam że bede przebierac i fotki robic. no ale przynajmniej lekarz mnie zapewnil ze dzidzia mała bedzie i wiecej niz 56 napewno nie bedzie miala wiec troszke moze poprzebieram w tych ubrankach a jak tak patrze na te wszystkie rzeczy to już sie doczekac mojej królewny nie moge jeszcze tylko miesiac :)

hehe kaluska to tak jak ja :) dostałam śliczne łóżeczko turystyczne ale mam też łóżeczko drewniane bo wcześniej zakupiłam ze względu właśnie na te baldachimy :-) ale mam dylemat bo oba sa przesłodkie a jednak takie łóżeczka zajmują trochę miejsca a narazie oba są schowane hehe

ja mam bardzo dużo ciuszków na rozm. 56 sama kupiłam max 10 ubranek wliczajac w to czapeczki hehe reszta to prezenty a tyle sie nazbieralo ze niewiem czy zdaze wszystko wykorzystać a są tak śliczne że już sie śmiałam że bede przebierac i fotki robic. no ale przynajmniej lekarz mnie zapewnil ze dzidzia mała bedzie i wiecej niz 56 napewno nie bedzie miala wiec troszke moze poprzebieram w tych ubrankach a jak tak patrze na te wszystkie rzeczy to już sie doczekac mojej królewny nie moge jeszcze tylko miesiac :)

Ja na odwrót mam większość na 62 ,a pare tylko na 56 :blink:

a i duzo mam w sumie podpisanych ze od 0-3 m-cy ....a wogole to wkurza mnie jak idę do sklepu a tam nie ma rozmiary normalnego albo od ilu do ilu tylko wagowo:confused:

Ja poczatkowo tez byłam zielona wchodząc do sklepu i wybierając ubranka. Ale za namowa bardzej doświadczonych skoncentrowalam sie na tych od 3-6 i 6-9 miesięcy...takich 0-3 mam w sumie niewiele. tak na ten poczatek. Mam nadzieję, że to była dobra decyzja...ale w razie czego ubranka sa tutaj w sklepach tak dobrze oznaczone, że mój M spokojnie sobie poradzi sam gdyby była taka potrzeba...

ja mam troszkę tych ciuszków na 56 ale pamiętam że syn jak się 56cm urodził to ciuszki na nim wisiały strasznie.. no i wolę mieć ciut więcej bo syn strasznie ulewał i przebierałam Go po kilka razy dziennie..

reklama
no mi właśnie też tak kuzynka powiedziała że nie mam się martwić nadmiarem ciuszków tylko cieszyć bo jak dzidzi się ulewa to się przebiera nieraz kilka razy :)

Do góry