reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

mi lekarz powiedzial ze to ma byc zwykly spirytus spozywczy 90%, ... i jego sie nie kupuje w zadnej aptece, tylko w monopolu... (wyobrazcie sobie co by bylo gdyby aptekarze sprzedawali spiryt.... ;-):-D)... A ja dodatkowo kupilam gaziki leko bo wydaje mi sie ze to bedzie wygodniejsze...choc w szpitalu i tak beda robic po swojemu...

a u mnie w aptece jest .... spirytus medyczny 70%

reklama
a jeszcze co do zakupów niewiem czy już tutaj to było jeśli tak to przepraszam ale jakie rozmiary ciuszków kupiłyście do szpitala? bo ja już nie mam pojęcia jaki brać a nie chcę zabierać pół szafy hehe lekarz mi powiedział tyle że moja niunia będzie malutka (co mnie wcale nie dziwi bo ja jestem drobna i brzuszek mam maly, ja jak się urodziłam też byłam malutka mialam 48cm) narazie najwięcej ciuszków mam na rozm. 56 do szpitala mam rozm50 chciałabym wiedzieć jaki rozmiar biorą te mamusie które też urodzą malutkie bobaski

Jak ja urodzilam Natale wazyla 3240 i miala 52 cm.. ciuszki 56 byly prawie dobre :blink: ale wieksze rozmiary juz byly totalnie za duze...Mysle,ze najlepiej wziac ze dwie zmiany 56 i 62.. mniejsze to juz nie... bo dzidzius musi miec luzik...

ja mam przygotowane 2 x 56 i 1 x 62 bo nie wiem jaka długa dzidzia będzie, gdyby 56 były za małe to zawsze M. może dowieźć

ojoj a na wyjście nic nie mam, muszę to nadrobić

Co do maleńkich ubranek to moja córcia byla maleńka ( ur. w 41tc ważyla tylko 2950) i dobre byly ciuszki na 56cm nawet długo je "nosiła" i myślę, że taki rozmiar to najmniejszy jaki warto kupić. Teraz Bartus ma byc duży i nie kupowalam 56. tylko od razu ciuszki na 62cm:-)

Co do spirolu to ja jak najbardziej z czystym sumieniem polecam gaziki LEKO tylko ich używałam przy pępuszku JUlki i bylo to bardzo wygodne i szybko ,pieknie sie pępuszek zagoił

a ja urodziłam w 42 tygodniu i syn miał 60cm!!! niektóre rzeczy nawet siostra nie założyła od razu wiedziala że sa za małe dobrze że wziełam troche wieksze

reklama
baardzo mi sie podobają te kołyski- są piękne!
ale jednak dość drogie- jak dzidziuś zacznie siadać to juz trzeba zmienić na normalne łóżeczko:oo2:
Dla małego mam łóżeczko turystyczne po córce ale dopiero jak zacznie sie przemieszczać podczas zabawy i spania, a na początek zwykłe drewniane- nie umiałam się powstrzymać widząc piękne baldachimy i pościele:sorry:

Do góry