reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

No właśnie, szkoda że ten wózek nie ma przekładanej rączki :( na takim mi zależy a ciężko taki dostać i jeszcze żeby ładny był i wygodny

reklama
Hej dziewczyny- ja z zupełnie innej beczki: weszłam dzisiaj do sklepu dziecięcego, dosyć dużego, ale nigdy nie powiedziałabym, że on tani jest (bo nie jest). Zaskoczyło mnie natomiast, że materac kokosowo-gryczany kosztuje 79 zł, stojak pod wanienkę 52zł, a laktator Avent isis 136 zł... Jakbym chciała kupować na allegro, to wyszłoby dużo drożej. Innych rzezcy nie sprawdzałam, bo nie potrzebuję, ale wydaje mi się teraz, że nie zawsze zakupy internetowe są oszczędnością :/

Enka- proszków nie było, ale mamy używały płatków mydlanych... muszę zebrać wywiad dokładny, bo mnie ciekawość zżera ;)

jagolek masz całkowitą rację. Ja chytrusek jestem i zrobiłam listę rzeczy, które opłaca się kupić w sklepie, a które na allegro. Całą "drobnicę" brałam na allegro u dwóch sprzedawców i wyszło naprawdę tanio, bo w dodatku ominęły mnie koszty przesyłki :-) ale akurat wanienka, materac i kilka innych rzeczy jest na liście "sklepowej":tak:

właśnie mam pytanie? jakie macie wanienki bo ja sie zastanawiam czy kupic większą, mniejszą, profilowaną czy zwykłą?:confused: macie jakies doświadczenie w tej dziedzinie?

Wózek Capri ma spacerówkę montowaną przodem i tyłem do kierunku jazdy a rączka ma regulację wysokości a nie jest przekladana ale w wersji głębokiej się to raczej nie przydaje bo dziwnie się prowadzi wózek z takim maluchem jak się go nie widzi ( poprzednio miałam wózek głęboki z przekładaną rączką).
Ja wybrałam kolorek żłóty - w rzeczywistości o wiele ładniejszy niż na fotce. Znalazłam też te wózki u innego sprzedawcy gdzie jest większy wybór kolorów (mojego nie ma) ale i cena wyższa:
WÓZEK CAPRI 3 ,4 +TORBA+FOLIA+MOSK.+DHL 0z (681222774) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

ja mam taką zwykłą najzwyklejszą jaką można dostać w każdym sklepie z art dziecięcymi. taką najtanszą ;-) a przydawała mi się jakieś 7-8 miesięcy bo jak mały nauczył się siedzieć to już Go kąpałam w dużej wannie.. a jaka radocha tyle wody do chlapania ;-)

ja tez miałam taka zwykła i było wszystko ok a do kapieli polecam płyny które maja dozownik o wiele prościej można kąpać dziecko bo jedna reka je trzymasz a drugą myjesz.ja na poczatku urzywałam mydełka bambino i bylo troche ciezko bo nie mogłam dać sobie rady:baffled:

reklama
Ja podobnie jak jagoodka część w sklepie i część przez ALLEGRO zrobiłam zakupów...
A co do wanienki mam najzwyklejszą jaka może być, beż żadnych udogodnień noi materacyk z gąbki do niej myślę że będzie ok...:-)

Do góry