reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Kupiłam! Kupiłam! Kupiłam!
Pół roku przeglądania wózkowych forum, wertowania allegro i nareszcie wybrałam wózek który ma wszystko to co chcę:
- duża gondola
- pompowane i SKRĘTNE koła
- przekładana regulowana rączka
- regulowane oparcie w gondoli

A do tego jest ładny, lekki i niedrogi :tak:
Bo kosztuje zaledwie 729 zł ze spacerówką ( można zamówić bez spacerówki ale to tylko 50 zł taniej) i można dokupić niedrogi fotelik pasujący do wózka.
Oto i on
WÓZEK DZIECIĘCY EL-JOT CAPRI GŁĘBOKO/SPACEROWY (680710268) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

Dzisiaj dotarł do mnie i muszę powiedzieć że w realu prezentuje się jeszcze lepiej, jest bardzo zwrotny, poza torbą ma jeszcze z przodu dodatkową saszetkę z folią od deszczu i moskitierą. Jestem bardzo zadowolona z zakupu i polecam tym które się jeszcze nie zdecydowały :-)

O

reklama
Indygo, faktycznie super powóz, spodobał mi się ten czarny z kwiatkami :) ale czy ta rączka na pewno jest przekładana? czy to siedzisko można zamontować przodem i tyłem do jazdy?

Inną sprawą jest, że ekspedient w sklepie polecił Jedo - nie pamietam modelu - tylko to już iny cennik - jakieś 500 pln więcej i to tylko za gondole+spacerówka.
Argumentem dla Jedo była najwieksza obecnie na rynku gondola 81cm(swoją droga reszta ma ok 79 cm więc nie wiem czy 2 cm to aż taka wielka różnica?), 3letnia gwarancja, wózki produkowane są głównie na zachód i 36 dośwdiadczenie firmy, Pan stwierdził też, że takie wózki powinny kosztować około 3000pln, i każdy się dziwi, że jedo nie podniosi ceny.
Z tego co wiem to Jedo daje 2lata gwarancji, a nie 3lata. Tak mi powiedzieli przez telefon, ale wózek Fyn tej marki jest bardzo fajny i świetnie się prowadzi.

Śliczny wózeczek. Bardzo podobny do tako jumper który chcemy zamówić. My za cały komplet gondola + spacerówka + nosidełko + torba na drobiazgi będziemy płacić niecałe 1200.

TolaLee jak na mój gust nosidełko i fotelik samochodowy to jest to samo tylko nazwa inna. No chyba że się mylę??????;-)
Ja też kupię jumpera. Już nie mogę się doczekać zakupów. Jeśli mogę doradzić sprawdź sposób podnoszenia siedziska w spacerówce, bo jest wersja z tradycyjnym podnoszeniem i takim jak x-landerze na taśmie.

morelka18 mi sie wydaje ze facet nie do konca mial racje bo np ta parasolka WÓZEK SPACERÓWKA MINI EuroBaby LEKKI NOWE FV (663306353) - Aukcje internetowe Allegro taka najbardziej zwyczajna nie rozkladana a jest napisane ze od 0-3 lat a ta np juz od 12 m-ca życia SUPER SPACERÓWKA + FOLIA PRZECIWDESZCZOWA GRATIS! (663645710) - Aukcje internetowe Allegro więc myślę że nie byłoby zbyt dużego problemu znaleźć fajną spacerówke dla maluszka. :tak:
Nie chciałabym się wymądrzać, ale nie odważyłabym się posadzić dziecka, które dobrze nie siedzi w tej spacerówce mini, ona nie ma żadnej regulacji siedziska i wydaje mi się zdecydowanie zbyt duża dla dziecka 0-12m Myślę, że po prostu sprzedawca drugiego wózeczka był uczciwszy, ale to tylko moje subiektywne zdanie.

Ninonka co do tako - czytałam o nim wiele negatywnych opinii, ale może są mamy, które mają i sobie chwalą... ?

Ale dobrze że napisałaś, zaraz wskocze poczytam jakieś opinie co do TAKO
Stare modele Tako mają faktycznie nędzną opinię, ale nowego jumpera każdy chwali. Widziałam go, jeździłam po sklepie i jestem ZACHWYCONA.

Właśnie kurier przywiózł wózek dla Roksanki:-) jest śliczny:tak:
Mam nadzieje, ze będzie się sprawował tak samo dobrze jak wygląda...
Super wózeczek, a można zapytać w jakim sklepie zamawiałaś, bo nie mogłam znaleźć w necie? Ja jestem zdecydowana na jumpera, ale koleżance bardzo podoba się Twój wózeczek, a u nas takich w sklepie nie ma.

No właśnie kobietki, mój M. dziś sobie wymyślił że też takie siateczkowe łóżeczko kupimy, a mieliśmy tradycyjne no i popsuł mi całą koncepcje :baffled: co myślicie o takich łóżeczkach? Macie jakieś doświadczenia z tymi siateczkami? Jak one się sprawują bo ja szczerze mówiąc to bardziej tradycjonalistką jestem.
Nie miałam, ale koleżanki bardzo sobie chwalą, że dziecko się nie obija o szczebelki i teraz też takie planuję kupić, choć tradycyjne bardziej mi się podoba. Z tego co wiem warto dokupić materacyk, bo te w turystycznych łóżeczkach są zazwyczaj kiepskiej jakości.

Indygo, faktycznie super powóz, spodobał mi się ten czarny z kwiatkami :) ale czy ta rączka na pewno jest przekładana? czy to siedzisko można zamontować przodem i tyłem do jazdy?
Słusznie zauważyłaś, że rączka nie jest przekładana tylko siedzisko można montować w dwie strony.

Mam nadzieję, że się tutaj nie wymądrzam, ale życie tak mi się ułożyło, że już drugi rok jestem na etapie kupowania wyprawki i naoglądałam się tego bardzo dużo. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
A w Szwecji - położne kategorycznie zabraniają używania dziecięcych proszków - silnie utwierdzają w przekonaniu, że wszystko ma iść naturalnym torem i że maleństwa trzeba od małego przystosować do "normalnego" życia - bo jak nie teraz to później maleństwa odchorują te delikatności i w końcu i tak będą musiały wejść do rzeczywistości i zmierzyć się z naturalnym stanem życia:baffled::baffled::baffled::baffled: Więc ja już sama nie mam pojęcia jak to zrobić:baffled::baffled::baffled:

jesli zrobisz tak jak tam mówia to szybko sie przekonasz kiedy bedzie dzidzia czy jej to pasuje tzn.czy nie dostanie wysypki,uczulenia.Może i one maja racje okaże sie:tak:

Wiola chyba zależy od dzidziusia. Koleżanka poprała wszystkie ciuszki córeczki w dzieciowym proszku, mała dostała wysypki, więc koleżanka nie szukała kolejnego dla dzieci, tylko poprała wszystko w zwykłym. I nic małej nie dolegało... :tak:

reklama
No tu chyba zgodzę się z Wiolą - z doświadczenia choćby naszych mam (nie było wówczas specjalnych proszków albo były drogie w pewex-ie) oraz znajomych, które są mamami - wystarczy normalny proszek i 2x płukanie. :tak: Ja nawet swoje ubrania płuczę na wydłużonym programie. W końcu i tak ciuszki maleństwa traktujemy gorącym żelazkiem :-). Co innego mydła, kremy ect.

Do góry