reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

makuc, super, że dodatkowa kasa wam wpadła i mogliście kupić fotelik :tak:

sarisa,
a ten maxi cosi tobi to jest tylko do 18 kg, a potem znowu trzeba zmienić :eek:

reklama
Jejku, NATOLIN - to jak Pudzianek się mieście w tym małym foteliku? My mieliśmy taki do 13 kg ale on już w nim nie jeździ odkąd jakoś 9 miesięcy skończył. Do 13 kg to mu jeszcze kilku brakuje, ale czubek głowy już mu się zbliżył wtedy do końca oparcia i zmieniliśmy. My kupiliśmy ostatecznie Chicco Key 1 plus czy coś w tym stylu, taki 9-18kg. W testach wypadł dobrze, a cena jest w porównaniu do innych bardzo atrakcyjna. Mały nie narzeka, więc chyba mu wygodnie. No i się rozkłada, więc do spania w aucie jest akurat :-)

NICE ja mam dwa foteliki - nosidełka (jeden dostaliśmy od kuzynki jakoś po dwóch miesiącach od urodzenia Pudzianka) i faktycznie ten od kuzynki już dawno dla Pudzianka za mały, a ten co my kupiliśmy jest taki solidny i duży.
nie mam pojęcia jaki kupić następny :-/
MAKUC ten Wasz jak jest montowany? normalnie pasami? dużo w nim dziecko ma miejsca?

sarisa my mamy cybex pallas taki jak Patryk Roxanki jesli dobrze pamiętam do 36 jest więc tylko jeden wydatek a cena też nie była zla bo coś koło 680zl płacilismy
jesteśmy zadowoleniu, tapicerke też już prałam i nie się z nią nie dzieje

NAT Maxi Cosi Mobi

tu masz wszystko ;-) i montowanie i inne tego typu rzeczy. Odnośnie miejsca to jest go rzeczywiście sporo. Martwiłam się jak będzie sprawa z nogami wyglądała, bo on przecież tyłem montowany ale o dziwo jest na nie bardzo dużo miejsca także nawet jak dziecko podrośnie to spokojnie bez jakiejś ekwilibrystyki będzie mogło w nim siedzieć.
My zamawialiśmy go przez internet. Tylko trzeba szukać, bo cany sie różnią nawet o 100zl :szok: my za niego jakoś 740 już z wliczoną przesyłką zapłaciliśmy.

reklama
A ja wrócę do fotelików;P(bo chyba o torebkach to bardziej na "modowym..." możemy pisać(nie,żebym się czepiała;))).
Amelka jeszcze spokojnie mieściła się w "nosidełku"(mamy do 11 kg. i spoko główka i nóżki się mieściły).No,ale jak Tatus przywiózł nowy,to zmiłuj nie było,musiał koniecznie zamontować.Prosiłam,żeby kupił taki,który:
a)można montowac i przodem i tyłem
b)oparcie sie rozkładało do "leżenia"
c)nie był "uniwersalny"-do "niewiadomoilu "kilogramów,tylko do 18,bo takie ponoć lepsze,bardziej dopasowane do dziecia(przynajmniej brat nam tak radził,to i posłuchaliśmy;))

No i wymogi spełnione,ale...nijak go tyłem nie da się zamontowac,bo ...ponoć się w ten sposób w samochodzie nie mieści:szok::no::eek:.Nie wiem,czy M. coś nie tak robił,bo montował go sam,czy co?????
no więc Amelka teraz jak jakas pani z góry na nas patrzy,przodem siedząc,a raczej półleżąc,bo tak ustawiliśmy oparcie,ale wielkiej różnicy w marudzeniu- niemarudzeniu nie widzę:/.

Do góry