reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

Natolin taką bujaweczkę to na hakach jakiś najlepiej powiesić. My mamy w futrynie od drzwi. Najpierw mąż taki drążek rozporowy w futrynę wstawił, ale nie było to za bezoieczne miałam wrażenie, że Pawcio razem z tym drążkiem odfrunie.
Paweł też ma bujawkę o taką EXTRA HUŚTAWKA DLA DZIECKA 3W1 - HUŚTAWKI 422 (1749339051) - Aukcje internetowe Allegro, ale za długo to on w niej nie posiedzi. Ale nie jestem za bardzo z niej zadowolona.

reklama
nat, dlaczego wstyd go gdzieś brać ? :szok::eek:

kasia, a czemu nie jesteś zadowolona z tej huśtaweczki ? wygląda super.

My mamy w spadku podobną jak wstawiła alicja, ale jeszcze jej nie zamontowaliśmy :baffled:

Zamóiłam we wtorek Kamilkowi taki rowerekhttp://www.allegro.pl/show_item.php?item=1749230018 narazie stoi w kartonie jeszcze bo małż w delegacji pracuje i dopiero dziś wieczorem przyjeżdza do domku więc poskłada bo ja nie mam głowy do takich rzeczy ale nie wiem czy to nie za wcześnie na taki rowerek.

natuś zamontujemy tak jak u rodziców: trzeba wkręcić haki w górną futryne drzwi i gotowe ;-) ale gdzie sie kupuje takie haki, nie wiem, nam kupił mój tata, wziął więcej jak dla siebie kupował.

Alicja my tez wieszalismy hustawke jakos 2 tyg temu a haki nabylam w hurtowni budowlanej

a tu wklejam zdjecie odnosnie zabezpieczen tak zabezpieczylismy nasz szklany stolik+poprosilam w tej hurtowni o uszczelke w jakich dostaja lustra ktore musza byc w transporcie zabezpieczone przed uszkodzeniem,oczywiscie dostalam ja gratis:-D,jest piankowa takze teraz jestem spokojna,maly moze sobie wokol niej biegac

DSC03092.jpg

Ostatnia edycja:
Dzisiaj chrzestna Wojtusia przywiozła mu rowerek po swoim młodszym synu (ROWEREK WIEWIÓRKA DŹWIĘK + KOŁYSKA - HIT CENOWY ! (1760338452) - Aukcje internetowe Allegro). Prawie nieużywany, bo kupiła go gdy mały miał 1,5 roku i już nie za bardzo chciał w nim siedzieć. Wojtek bardzo zadowolony jeździł rowerkiem, chociaż nie powiem, by nie próbował wysiąść. Nawet przydały się zakupione na wsi szelki (SZELKI zabezpieczające DO NAUKI CHODZENIA i WÓZKA (1743826503) - Aukcje internetowe Allegro). Kupiłam je do chodzenia i nie myślałam, że zrobię z nich taki użytek. Przypięłam młodego do ramy i przynajmniej nie obawiałam się, że wypadnie.
Co do huśtawek to my mamy zwykłą kubełkową, ale tylko dlatego, że kosztowała niecałe 20zł (dostał od dziadków na dzień dziecka). Stanowczo odradzam wszelkie pokojowe (stojące na stelażu), bo one faktycznie się nie sprawdzają. Jeśli ktoś chce mieć na dłużej, to najlepiej kupić jakąś rozkładaną. Przy córce miałam zwykłą drewnianą tego typu KLASYCZNA HUŚTAWKA DO DOMU LUB OGRODU WYPRZEDAŻ!!! (1745954581) - Aukcje internetowe Allegro. Początkowo się sprawdzała, ale gdy mała podrosła okazało się, że każdorazowo trzeba jej podnosić zabezpieczenie. Chciała wchodzić, wychodzić a ja dostawałam szału. Teraz na pewno kupię raczej coś w stylu tego co ma kasia. No, chyba że od razu przesiądziemy się na zwykłą "deseczkę" a do tego czasu jakoś poradzimy sobie z tym co mamy.

Renata genialny pomysł i to za darmo!!! Ja dopiero zaczynam się zastanawiać nad zabezpieczeniem moich kantów, których mam mnóstwo w salonie i w kuchni. Kanciate mam niemal wszystko (ławę, stół, rogówkę, pufę, krzesła, meble). Nie mam pojęcia co z tym mogę zrobić. Najlepiej jeśli Wojtek nie będzie wychodził poza pokój córki, bo tam przynajmniej jest w miarę bezpiecznie :-(

Natolin, my mamy dwie huśtawki plus trzecią u babci... U babci wisi taka jak pokazała Alicja, tę niebieską, bardzo wygodna nawet dla maluszka (Justyna siedziała w niej od 7-8 miesiąca) i najtańsza, wisi na hakach wkręconych w futrynę (mają udźwig gdzieś ze sto kilo czy więcej, wiec bez obaw!) ale jak nie chcesz dziurawić futryn to wystarczy drążek rozporowy (całe dziecińswto na nim przewisiałam i jak się dobrze przykręci to jest zupełnie bezpieczny). Można taką huśtawkę powiesić nad samą ziemią, tak żeby dziecko jak zechce mogło nóżkami dotknąć ziemi - wtedy samo może się bujnąć :-)

Drugą huśtawkę mamy taką samostojącą, solidną i metalową, sięga mi pod pachy, fajnie się składa, ale to jakiś taki PRLowski model z piwnicy. Jest genialna, znalazłam jedną taką na Allegro HUŚTAWKA DO DOMU I OGRODU DLA DZIECKA , PASY (1751906611) - Aukcje internetowe Allegro. Super się buja, jest bezpieczna, nie ma opcji na wywrotkę choć Justyna czasem się w niej kręci jak wariatka - stoi u nas na balkonie i wsadzam w nią Jusię kiedy na przykład wieszam pranie. Ale zdaję sobie sprawę że niedługo Justyna z niej po prostu wyrośnie...

Trzecia huśtawka to taka podobna do tej drewnianej z Allegro, co wkleiła Aniawa, ale jest z plastikowych rurek, więc mniej porządna. Powiesiłam ją na belce na placu zabaw (mamy zamknięte osiedle) bo nie było tam huśtawki na takie małe dzieci jak Jusia. I huśtawka ta jest notorycznie oblężona :-D Ale według mnie jest z tych trzech najmniej wygodna i dziecko najłatwiej się z niej wyślizguje.

Ogólnie mogę polecić śmiało huśtawkę od Alicji.

reklama
Do góry