reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

Myślę o foteliku, który ma ocenę przynajmniej 4 w testach ADAC oraz pozytywne oceny w testach OEAMTC, AA i ANWB.
I bez systemu Isofix, bo nie mam w aucie. Dylemat polega głównie czy kupić jeden fotelik już do końca, czy kupować dwa po kolei... Bo u mnie dzieci nie zdążą wyrosnąć z poprzedniego fotelika, żeby dziedziczyły po sobie, wiec musiałabym każdemu po kolei kupować fotelik najpierw 9-18 a potem 18-36 kg. Niby tak bezpieczniej, bo fotelik jest bardziej dopasowany, ale... Te 9-36 też (niektóre) super wychodziły w testach. A wtedy będą dwa foteliki a nie 4... Cenowo to duża różnica! Szczególnie że NIE MAM ZAMIARU OSZCZĘDZAĆ NA BEZPIECZEŃSTWIE DZIECKA i chcę kupić coś porządnego - jak widziałam krasch-testy to serce pęka... Przesiałam WSZYSTKIE rankingi i testy (również te najnowsze ADAC) - wypiszę wyłącznie najwyższe noty, może się komuś przyda :-). Na ciemno te co mi się najbardziej podobają. Mam więc wybór pomiędzy:
1) CYBEX pallas (9-36kg) 758-899 PLN
2) KIDDY Guardian Pro (9-36kg) 938-1079 PLN
3) MAXI COSI Rodi Airprotect (18-36kg) 554-700 PLN
4) HTS Besafe Izi Comfort (9-18kg) 699-805 PLN
5) KIDDY Energy Pro (9-18kg) 759-799 PLN
6) KIDDY Infinity Pro (9-18kg) 678-839 PLN
7) MAXI COSI Pearl (nie wiem czy nie jest z Isofixem...) (9-18kg) 728-1450 PLN
8) MAXI COSI Tobi (9-18kg) 719-950 PLN
9) ROEMER Duo Plus (9-18kg) 1149-1240 PLN
10) ROEMER King TS Plus (9-18kg) 899-915 PLN
11) CYBEX Pallas (9-36kg) 758-899 PLN
12) KIDDY Comfort Pro (9-36kg) 899-1069 PLN
13) RECARDO Young Expert (9-18kg) 779-1249 PLN

Aha, chciałabym żeby tapicerka była ściągana do prania, a oparcie żeby można było trochę położyć jak dziecko zaśnie. :-) Nie wiem czy te które zaznaczyłam spełniają te funkcje....

Ostatnia edycja:
reklama
co to jest Isofix?
mój fotelik jest chyba do 13 kg (ale jeszcze sprawdzę) i wiem, że one są najbezpieczniejsze, te montowane tyłem do kierunku jazdy, więc nie spieszę się póki co z kupowaniem kolejnego, ale dzięki za te rankingi, może kiedyś do nich dotrę

Mój też jest do 13kg więc jeszcze trochę posłuży. No i ma właśnie regulację oparcia - jest pozycja siedząca, półleżąca i leżąca. Na ogół wozimy w półleżacej, czasem w leżącej. na siedzącą chyba jeszcze za wcześnie. Ta regulacja to super sprawa - polecam :)

Dobranocka mi sie spodobal tez cybex pallas, ale podobno malo miejsca ma dla dziecka, jak sie przejade do sklepu po spacerowke to od razu foteliki wymacam, jakos tak musze zobaczyc zanim zamowie,
ale super za zestawienie (tego cybexa masz dwa razy)

Kupowała może któraś z Was jakiś łuk z zabawkami albo coś co można zamontować na foteliku, wózku? Coś w tym stylu TINY LOVE Łuk z zabawkami z pozytywką ZOO GRATISY (1463782022) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy, polecacie coś dziewczynki ???
Ja mam i na razie super,montuję na foteliku,na kołysce,huśtawce- gdzie akurat jest potrzeba.ja mam taki PAŁĄK DO WÓZKA FOTELIK SAMOCHODOWY łuk DISNEY (1422278640) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy Kubuś grzechocze,Kłapouchy piszczy,a Tygrysek ma wibracje.Oczywiscie ja na tym łuku co jakis czas wymieniam jej zabawki,żeby się nie znudziła,zamieniam z tymi z maty itd.

Kupowała może któraś z Was jakiś łuk z zabawkami albo coś co można zamontować na foteliku, wózku? Coś w tym stylu TINY LOVE Łuk z zabawkami z pozytywką ZOO GRATISY (1463782022) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy, polecacie coś dziewczynki ???

Ja mam właśnie z Tiny Love tylko, że ten drugi - zielony z "robalami" ;-) i Mała jest zafascynowana! Tak jak Happybeti przypinam wszędzie: do wózka, bujaczka itp. Ten łuk ma taki fajny "mechanizm", że jak pociągnie, to coś tam przeskakuje i zniża się, co pozwala mojej Majusi wsadzić "robala" do buzi...mniam :-) Ogólnie - polecam!

reklama
Wg. mnie taki pałąk to genialny wynalazek:) My dostaliśmy takowy gratis w wózkiem i nie wyobrażam sobie, żeby go nie było. Rano wystarczy Małą pod nim położyć i jest śmiechu na godzinę conajmniej. Łapie go, gryzie zabawki, ogąda sie w lusterk itp. :D

Do góry