reklama
Istne szaleństwo. Przyjechali dziś rodzice mojego narzeczeczonego i przywieźi nam (uwaga!) 3 wiekie siaty pełne ubranek! Okazało się, że w ich rodzinie 3 babeczki niedawno urodziły i przekazały nam wszystko z czego dzieciaki wyrosy. 40 % tych ubranek jest jeszcze z metkami a reszta w idealnym stanie! Niektóre tak urocze rzeczy, że aż piszczałam. Mamy ubranek na jakieś pierwsze 6 miesięcy życia. Nawet jeszcze wszytkiego nie przeglądnęłam ale na oko to z 60 - 70 sztuk. I tak sobie pomyślałam, że mialam nosa żeby nie chodzić jeszcze na zakupy Teraz będzie można zainwestować w lepsze kosmetyki dla małej, bo ubranka mamy już z głowy Strasznie się tym dziś jaramy.:-) Wózek też już nabyliśmy, więc teraz szukamy łóżeczka.
december
Fanka BB :)
a my dziś w Leclercu 2 bodziaki za 4,50 kupilismy
Chcialam poruszyć wątek: lozeczko drewniane czy turystyczne??? Jakies rady i opinie? Upatrzylam sobie juz lozeczko drewniane w komplecie z posciela,ale bratowa namiętnie odradza mi jego zakup i przekonuje do turystycznego. Chodzi jej o to,ze jej mała strasznie się wierci i często ląduje w poprzeg łóżka z nogami miedzy szczebelkami a główką uderza z drugiej. Mowila tez o przypadku kiedy tak dziecko złamało nozke!
Moja pierwsza córka spala pięknie i nigdy się nie uderzyła. A jak to bylo u Was? Szczerze mowiac nie podobaja mi się te turystycznie, takie jakieś '' tandente'' mi sie wydają, znowu praktyczne? Co teraz: ladny pokoik czy praktyczny? Nie wiec co wybrac.
Moja pierwsza córka spala pięknie i nigdy się nie uderzyła. A jak to bylo u Was? Szczerze mowiac nie podobaja mi się te turystycznie, takie jakieś '' tandente'' mi sie wydają, znowu praktyczne? Co teraz: ladny pokoik czy praktyczny? Nie wiec co wybrac.
Oli.B
Przepraszam, że Wam się tak wcinam (jak będzie przeszkadzć to proszę usunąć post), wyprzedaję rzeczy po synku, dużo markowych ubrań unisex, sterylizator, nosidełko... będzie rzeczy przybywać. Zapraszam może coś się przyda
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Szczęśliwych porodów )
Też jestem mamą czerwcową... 2009,
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Szczęśliwych porodów )
Też jestem mamą czerwcową... 2009,
katrina115
Potrójna Mama
Asik - przy Alince miałam tylko ten kojec turystyczny, nie kupowałam łóżeczka.
Zdał egzamin, tylko że: po pierwsze za każdym razem jak mała wypluła smoka i go potem szukała musiałam wstawać, żeby go podać, bo przez te dziureczki ręki nie wsadzisz, żeby małą zasmokować, po drugie Alinka jak już była trochę większa, to tak się wygłupiała, że potem każdy jej ruch było słychać, bo kojec trzeszczał.
Tym razem kupiłam łóżeczko, a kojec będzie na dole.
Zdał egzamin, tylko że: po pierwsze za każdym razem jak mała wypluła smoka i go potem szukała musiałam wstawać, żeby go podać, bo przez te dziureczki ręki nie wsadzisz, żeby małą zasmokować, po drugie Alinka jak już była trochę większa, to tak się wygłupiała, że potem każdy jej ruch było słychać, bo kojec trzeszczał.
Tym razem kupiłam łóżeczko, a kojec będzie na dole.
Asik do lozeczka zawsze mozesz dokupic te ochraniacze i oblozyc naokolo to wtedy nic sie nie ma prawa stac z nozka ja kupuje zwykle drewniane, przeciez my sie tez na nich jakos wychowalismy i nie bylo masowych zlaman a te turystyczne to rzeczywiscie troche slabo wygladaja, wszystkie takie pstrokate
Kuba mial drewniane lozeczko, spal w nim dwa lata, nic się mu nie stało.
Mialam ochraniacz w razie czego nie raz sie budzil z nozkami miedzy szczebelkami ale tylko tyle;-)
Drugi też bedzie miał to łozeczko
Ja polecam drewniane, tak jak pisze josie my tez sie na nich wychowaliśmy:-)
Mialam ochraniacz w razie czego nie raz sie budzil z nozkami miedzy szczebelkami ale tylko tyle;-)
Drugi też bedzie miał to łozeczko
Ja polecam drewniane, tak jak pisze josie my tez sie na nich wychowaliśmy:-)
reklama
tialana
Asik. Siostra mojego męża przy pierwszym miała drewniane łóżeczko a teraz postawiła na turystyczne i mówi że jednak wolała drewniane no i mały teraz już zaczyna wstawać a w tym turystycznym nie ma możliwości chwycenia się szczebelków i podciągnięcia, dla jednych to będzie plus bo nie będą się obawiać że maluch coś nabroi ale z drugiej strony ma mniejsze pole do ćwiczenia wstawania.
My nawet nie myśleliśmy o turystycznym bo nie bardzo nam się podoba choć to akurat ma najmniejsze znaczenie więc też mamy drewniane i to jeszcze po mnie :-) jest w super stanie, tylko dokupię jeszcze materac a pościel i wypełnienie już mam i też zaopatrzyłam się w ochraniacz.
My nawet nie myśleliśmy o turystycznym bo nie bardzo nam się podoba choć to akurat ma najmniejsze znaczenie więc też mamy drewniane i to jeszcze po mnie :-) jest w super stanie, tylko dokupię jeszcze materac a pościel i wypełnienie już mam i też zaopatrzyłam się w ochraniacz.
Podziel się: