reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

Moje dzisiejsze łowy :tak:

Otulaczek
baby-swaddle-swaddling-blanket-sleeping-pod-bag-unisex-jungle-7-12lb-239-p.jpg

Doudou dla Mrówa
230_1271322815.png

i pierwsze lozeczko Julcia :tak:
$(KGrHqR,!jQE4ozqp,TLBOVCwIb+PQ~~48_12.JPG

Ogladalam tez mebelki, ale jest taaaki wybor, ze mam poki co wymieszane niezle w tylku :no:

Aaa jak bedziecie kupowac poduszki, te rogale do karmienia czy spania, to zwroccie uwage na ich wypelnienie, moja jest wypelniona pianka i w sumie bardzo mi odpowiada, bo lekka, oddycha, ladnie sie ksztaltuje- ale np. tutaj duzo kupuje te poduchy wypchane grycza, bo antyallegriczne, ponoc nie ugniataja sie i np.latem odduchaja, nie nagrzewaja sie, zas zima trzymia cieplo- takze sa dwie szkoly.
Ja nie wiedzialam o tych dwoch rodzajach, kupilam te "technologiczna" jak o niej mowia, poki co jestem z niej mimo wszystko zadowolona, zobaczymy jak przyjdzie mi karmic na niej latem, mam nadzieje, ze sie nie bedzie nagrzewac jak pisza :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Sicil - mam bardzo podobny kojec po Alince i dam go sobie na dole (może w kuchni), bo tam spędzam dużo czasu w ciągu dnia. Na górę mamy łóżeczko drewniane.

sicil i dobrze ze gryki nie kupilaś. Ja byłam dzis na rekonesansie wózkowo materacykowym i pani w sklepie odradzała gryke. Mówila ze co prawda jest to natura, ale tej naturze zdarza sie zakwitnąć w przypadku gdy w pomieszczeniu panuje duża wilgoć, coś sie rozleje, dziecko zasika. Więc jak natura to lepiej juz ten kokos.

ja wlasnie tak samo chce zrobic, do pokoju malego lozeczko, zas na dzienne przebywanie albo ten turystyczny, albo bujaczek :tak:

w zasadzie zastanawialam sie nad kolyska, ale potem pewnie maly z niej szybko wyrosnie i tyle z niej bede miec :no:

Aylin- no wlasnie ja kupilam tego rogala wypelnionego pianka, a tutaj potem sobie czytalam na wloskich forach i laski prawdziwa nagonke robia na ten, ze niby sztuczny itd... a ja sobie to samo pomyslalam, moi rodzice pare lat temu jak jeden maz przerzucili sie na poduszki z gryki ze taki boskie super zdrowe...ehhh juz widze, ze po poduszkach sladu nie ma ;-)
A ze antyallegriczne hmmm czy ja wiem... wg mnie w tej naturze wiecej sie gromadzi roztoczy niz w piance

Ostatnia edycja:
Ja to kupować będę chyba tylko pieluchy :laugh2: Resztę mam po starszaku :-) Trochę szkoda, ale jaka oszczędność :tak:

Ja to samo, jak zrobilam przegląd to mam prawie wszystko:tak:
Ale i tak jak jestem w mieście zawsze coś kupię, a to czapeczki, a to niedrapki a to skarpetusie, bluzeczki:tak: no ale nie ma co szaleć bo rzeczywiście oprocz pieluch moge powiedziec, że wszystko mam.
Łozeczko w sypialni bede miala drewniane, kojec tez mam ale w Polsce:/ Kubie kupiliśmy jak tam lataliśmy i zosstał ale zawsze mogą przysłać.
Na dole, w salonie będę miala na początek koszyk plus lezaczek:tak:
a pozniej się zobaczy:-)

sicilpol super łowy;-)

Kamila rzeczywiscie zakup udany:tak:

w sypialni bedzie taka dostawka do lozka,a w dzien w pokoju albo lozeczko turystyczne - cos podobnego do tego do sicilpol tez z tym przewijakiem na lozeczku (kiedys zdj wstawilam tutaj) albo jak uda mi sie wygrac licytacje to : Unbenannt.jpg

a to moja ostatnia zdobycz z allegro, body są nowe a zapłaciłam z przesyłką jedynie 9,75zl :)

i znowu była w Textilu i nie umialam się oprzeć tej serii, mam już kilka sztuk w żółtym kolorze, a teraz kupiłam to:

sicil i dobrze ze gryki nie kupilaś. Ja byłam dzis na rekonesansie wózkowo materacykowym i pani w sklepie odradzała gryke. Mówila ze co prawda jest to natura, ale tej naturze zdarza sie zakwitnąć w przypadku gdy w pomieszczeniu panuje duża wilgoć, coś sie rozleje, dziecko zasika. Więc jak natura to lepiej juz ten kokos.
Dobrze że to napisałaś w sumie nie przyszło mi to do głowy a widzę że ostatnio niezły bum jest na tą grykę choć ja w planie i tak jej nie miałam ;-)

Ja to samo, jak zrobilam przegląd to mam prawie wszystko:tak:
Ale i tak jak jestem w mieście zawsze coś kupię, a to czapeczki, a to niedrapki a to skarpetusie, bluzeczki:tak: no ale nie ma co szaleć bo rzeczywiście oprocz pieluch moge powiedziec, że wszystko mam.
Łozeczko w sypialni bede miala drewniane, kojec tez mam ale w Polsce:/ Kubie kupiliśmy jak tam lataliśmy i zosstał ale zawsze mogą przysłać.
Na dole, w salonie będę miala na początek koszyk plus lezaczek:tak:
a pozniej się zobaczy:-)

sicilpol super łowy;-)

Kamila rzeczywiscie zakup udany:tak:
Ja na dole też chyba będę mieć leżaczek bo po 1 zajmuje mniej miejsca a po drugie zawsze mogę go w łapę i do drugiego pokoju :-) a potem będziemy coś kombinować jak smerfeta podrośnie

reklama
Do góry