reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

dopisze swoje 3grosze
ja zamówiłam z allegro muzzy i na tym kończę.
plus muszę jeszcze upolować jakieś inne tkaniny ściśle do porodu i ewentualnie przebrania się w szpitalu
najlepiej teraz, póki są przecenki ;-)
ja nawet teraz spie w staniku, bo niestety musze, wiec potem bedzie to samo.
plus majtasy jakie, co by meza nie pobrudzic, bo mi na zawal padnie

ja juz sie boje, by mi wody podowe nie poszly w lozku, na moj kochany materac :baffled:
zamowilam takie ceratki i bede chyba sobie w nocy je klasc pod przecieradlo i ochraniacz zarowno u nas jak i u tesciowej

ale tak Wam powiem, to jeszcze nie do konca skumalam co sie ubiera do momentu samego porodu, bo niektore ida w koszulakch mezow, ale to przeciez dupsko widac bedzie :baffled: plus moj nie ma takiej z rozcieciem na przodzie, chyba ze po porodzie w przyplywie ostatnich sil sie te koszulke jak tarzan rozrywa :-D;-)

hehehe a co Ci z tego ze bedzie pupe widać jak i tak każdy Cię podczas porodu dogłębnie obejrzy :) po porodzie przkryją kołderką do czasu aż odpoczniesz i będziesz mogła isc sie umyc i przebrac:)
a co do wód plodowych to zazwyczaj wcześniej niż wody sa jakieś lekkie skurcze więc pewnie poczujesz je i juz nie bedziesz mogla uleżeć z emocji ze to JUZ :)

reklama
:-D:-D:-D:-D Mysle, ze da rade koszulke rozerwac ;-)

Dobry pomysl z tymi ochraniaczami na materac. Musze dopisac do listy. Juz sie robi coraz dluzsza :zawstydzona/y: Wlazlam na strone sklepu internetowego, ktory sprowadza polskie rzeczy do Anglii (wychodzi taniej niz kupowanie tutejszych) i mi wyszlo prawie 600 funtow, czyli jakies 3000 zl :wściekła/y::no: A macierzynski dopiero w polowie marca dostane, jesli w ogole mi przyznaja. Jak nie to sie zaplacze chyba.

sicilpol - sa takie fajne przescieradła ktore z jednej strony maja ceratke a z drugiej normalnie milusia tkanine:tak: mozna to prac i jest to super w takich sytuacjach jak i pózniej dla dzieci jak sie je odpieluchowywuje:tak:
gdzie takie widzialas??? przydalo by mi się bo wiktor często rpzemięka w nocy chociaz i tak 3 razy go w nocy porzewijam a mimo wszystko czasem mu przemoknie pielucha i łóżko ciągle musze prać:/

Niespodzianka- ja zrobilam tak: zoriblam sobie zakupy na allegro i moja mama mi wysle paczke- tak chyba wychodzi najtaniej.
A czasem sklepy na allegro wysylaja za granice, zapytaj :tak:

A wlasnie, ktoras z Was robila juz zakupy u tego sprzedawcy na allegro rajrodzica???
Ja zrobilam 2dni temu, ciekawa jestem co i kiedy mi przyjdzie

Buziol- ja poki co zakupilam ceratke pod materacyk malego, ale przed porodem sama sobie ja bede podkladac pod dupsko ;-)
Ale dobry patent z tym przescieradelkiem, choc zarowno z przescieradlem jak i ceratke to troche sie boje, ze mu skora nie bedzie oddychac :baffled:

ja u niego zakupiłam pieluchy flanelowe i bardzo szybko dostałam przesyłkę

a sicil powiedz ile zapłaciłaś za przesyłkę tylu produktów ??????

Tam jest opcja przesylki 12,9 za kuriera i niezaleznie od wagi.
Co do przesylki do Wloch, to bedzie troszke kosztowac, bo paka bedzie zawierac wszystkie ubranka i zakupy mojej mamy (galaretki na pierwszym miejscu hihihi), ale i tak mi sie oplaca, bo tu przesylki sa strasznie drogie i w przeliczeniu nawet 20kg paczka mi sie oplaca :tak:

reklama
kamila - poszukaj sa i duze i tansze napewno, ja wkleiłam 2strony dla przykładu tylko;-)

Do góry