reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

reklama
Ja zakupilam w dniu dzisiejszym sterylizator avent wraz z podgrzewaczem. Uzywane za kwote 100 zl jeszcze na gwarancji.:-) Oprocz tego jestem w trakcie licytacji laktatora aventu i cudnej kolyski. Jak moja Ola sie urodzila spala w koszu podwieszonym i bardzo lubila bujanie i szybko sie uspokajala w nocy. A laktator uratowal mi cycki po porodzie i bez niego sobie nie wyobrazam. Wtedy mialam pozyczona wielka glosna krowe. Tym razem sprawie sobie wlasny i cichy:-)

Niespodzianka - ja właśnie odkupiłam X-landera X3, (nawiasem mówiąc od naszej mamusi bliźniaków Asii) i super sie go prowadzi, jedynie co, to kółka nie są skrętne, ale to tylko kwestia przyzwyczajenia się do jego prowadzenia. Wózek dziecięcy X3 - X-lander - Wózki dla dzieci - Wózki dziecięce wielofunkcyjne podobne (jeśli chodzi o moje wymagania) tutaj nowe kosztują ok. 500-600 funtów, więc to lekka przesada.

Aga - u nas takie ciuszki w ciucholandzie (my tu nazywamy u Armaniego) kosztują od 0,20 E do 0,50E czyli tyle co nic.

goldenlucy - ja w piątek kupiłam sobie podgrzewacz, buteleczki i sterylizator do mikrofalówki (z Aventu). Dla Alinki miałam wszystko z tej firmy i byłam b. zadowolona, wiec teraz też ja wybrałam.

to wszystkie podobne plany. ja zaraz ide sie ogarnac i tez uciekam do lumpka bo mam 100 m od siebie fajnego:) tyle ze dla niemowlakow to tam niewiele za to dla wiekszych dzieci i doroslych jest super:)moze jakies ciazowe w koncu znajde bo chodze w normalnych spodniach, biodrowkach po prostu ale co sie schyle to mi widac pol dooopy i juz mnie to drazni:baffled:

Też rewelacyjny. jaki kolor? Czym sie sugerowałas przy wyborze?
Ja wciąz nie wiem co kupic. Napalam sie na stoke, ale on ma sprzeczne opinie.[/QUOTE]
kolor chyba pepper, taki bordowy w środku. A czym się sugerowałam... przede wszystkim opiniami, bezpieczeństwem maluszka i komfortem prowadzenia wozidła. Próbowałam wózka koleżanki, więc praktyka też zaliczona. Poza tym w jednym zakupie mam wszystko. Bardzo ważne było też to, że wózek składa się do bardzo małych gabarytów, bo autka teraz zmieniać nie będziemy :happy:, no i też waga wózka nie była bez znaczenia, bo narazie musimy sie borykać z 3 piętrem bez windy :szok:. kolor to juz kwestia indywidualna
an.ka - hmmm nie wiem czy teraz to Ty n ie zabrałaś mi pierwszeństwa w kupnie wózka... hihi.
Dla Alinki miałam wózek Graco, niby był OK, ale nie do końca byłam z niego zadowolona, twarde kółka, sztywny. Tym razem chciałam mieć wózek na dużych pompowanych kołach i żeby miała duży kosz, bo to dla mnie b. ważne. Trafiła mi się okazja, więc taki kupiła, a że było to w chyba w lipcu ubiegłego roku... czyli jeszcze w trakcie staranek, to już inna sprawa.
W takim układzie przekazuję berło pierwszeństwa :happy:

:-Dtak tez za grosze h&m mama co było gdyby nie ciucholandy!!!:-) Polecam ten jest 30 km od Warszawy u MNIE i zawsze jest duzo ciuchów i niesmierdza wilgocia i nie sa pogniecione
A gdzie to jest? W tórą stronę od Warszawy? Podaj adres...

Viola urocze ciuszki.

strasznie wam dziewczyny zazdroszczę tych łowów w lumpkach... u mnie nawet nie wiem czy jakieś są, a nawet gdyby były, to ja nigdy nie umiem znaleźć nic fajnego:-(

reklama
Viola urocze ciuszki.

strasznie wam dziewczyny zazdroszczę tych łowów w lumpkach... u mnie nawet nie wiem czy jakieś są, a nawet gdyby były, to ja nigdy nie umiem znaleźć nic fajnego:-(
Najwyższy czas się nauczyć ;-) Jako mamy zdobywamy przecież wiele nowych umiejętności :tak:

Do góry