reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

Buziak no to takich to ja nie widzialam :D faktycznie z atestem to moze byc ciezko i pewnie sprzedaja je jako zabawke albo cos w tym stylu:/
Addiena ale nie kazdy moze dolozyc te 300 - 400 zl bo za to to mozna duza czesc wyprawki kupic. ja mialam ten wozek wlasnie co jest niby taki do doopy i wtedy kosztowal prawie 800 zl , teraz polowe mniej( chociaz jest taki sam...)i nie uwazam zeby byl zly. ja bylam bardzo dumna z siebie za sama na niego zarobilam i nikogo nie musialam prosic o nic. teraz moge kupic troszke lepszy ozek bo po prostu jest inna sytuacja ale kazdy z nas moze znalezc sie momentalnie w gorszej sytuacji i wtedy priorytety sie zmieniaja. nie chce nikogo tu urazic, bo kazdy wiadomo robi z wlasnymi pieniedzmi co chce. ale kurcze mnie tez sie przykro zrobilo i widocznie tez zle to odebralam.

reklama
oj tam już przestańcie, dziewczyna poprostu źle to ujęła :tak:
nam czasami też zapewne się zdarza coś nie teges powiedzieć czy napisać, ja tak mam :-(

Oj niech Wam sie nie robi tak przykro, ja jeszcze miesiąc temu miałam w planach mieć wypasioną bryke, a sytuacja się tak odwróciła, ze ciesze się, ze dostane używany :) choć w sumie ciężko kupić wózek aby głęboki i spacerowy spełniał wszystkie wymogi, więc gondola na pare miesięcy może być zwykła, a może na spacerówke uzbieram :D

Wiecie co babeczki cena wcale nie swiadczy o dobrej jakosci wozka, a to co jest najwazniejsze w kupnie wozka to to czy jest bezpieczny dla bobo, i nie chodzi mi o to czy ma pasy ale o faktyczne bezpieczenstwo, a to czy ma skretne kola czy nie , czy ma duzy kosz czy nie i czy kosztuje 400zl czy 3000zl to juz tylko nasze babskie zachcianki.
Pisze to bo ja 15lat temu kupilam bardzo drogi wozek jak na te czasy 800zl - to byla spacerowka, to byl ten wymazony, ten najpiekniejszy i co - maly mial 5 miesiecy jak zaczelam go uzywac i podczas jednego spaceru gdy zjezdzalam z kraweznika chodnika wozek nagle zaczal sie skaldac i raczka ze stolikiem zaczelka napierac na Kacpra nozki i raczke:szok: Na szczescie jakis Pan to zauwazyl i podbiegl i chwycil wozek od przodu. Niestety Kacpra raczka w nadgarstku zostala zlamana a na nozkach mial krwiaki przez kilka tygodni:wściekła/y:.
Tak wiec zanim kupice sprawdzie wszystkie mozliwe zabezpieczenia w wozku, pytajcie o to sprzedawcow a jak nie ma pojecia o czym mowicie to zmiencie sklep. Nic nie jest wazne jak bezpieczenstwo bobo.

Wiecie co babeczki cena wcale nie swiadczy o dobrej jakosci wozka, a to co jest najwazniejsze w kupnie wozka to to czy jest bezpieczny dla bobo, i nie chodzi mi o to czy ma pasy ale o faktyczne bezpieczenstwo, a to czy ma skretne kola czy nie , czy ma duzy kosz czy nie i czy kosztuje 400zl czy 3000zl to juz tylko nasze babskie zachcianki.
Pisze to bo ja 15lat temu kupilam bardzo drogi wozek jak na te czasy 800zl - to byla spacerowka, to byl ten wymazony, ten najpiekniejszy i co - maly mial 5 miesiecy jak zaczelam go uzywac i podczas jednego spaceru gdy zjezdzalam z kraweznika chodnika wozek nagle zaczal sie skaldac i raczka ze stolikiem zaczelka napierac na Kacpra nozki i raczke:szok: Na szczescie jakis Pan to zauwazyl i podbiegl i chwycil wozek od przodu. Niestety Kacpra raczka w nadgarstku zostala zlamana a na nozkach mial krwiaki przez kilka tygodni:wściekła/y:.
Tak wiec zanim kupice sprawdzie wszystkie mozliwe zabezpieczenia w wozku, pytajcie o to sprzedawcow a jak nie ma pojecia o czym mowicie to zmiencie sklep. Nic nie jest wazne jak bezpieczenstwo bobo.

i tu sie zgadzam, dorzuciłabym jeszcze ze kolor wedle uznania;-):-D

Dobrze ze to tylko tak sie skonczyło!!!

an.ka - hmmm nie wiem czy teraz to Ty n ie zabrałaś mi pierwszeństwa w kupnie wózka... hihi.
Dla Alinki miałam wózek Graco, niby był OK, ale nie do końca byłam z niego zadowolona, twarde kółka, sztywny. Tym razem chciałam mieć wózek na dużych pompowanych kołach i żeby miała duży kosz, bo to dla mnie b. ważne. Trafiła mi się okazja, więc taki kupiła, a że było to w chyba w lipcu ubiegłego roku... czyli jeszcze w trakcie staranek, to już inna sprawa.

gkvip to straszne :no: mozee podaj nam nazwe wozka, zebysmy sie nie naciely na taki bubel :wściekła/y:

Jesli chodzi o wozek to chcialam x-landera bardzo, ale chyba finansowo nie damy rady.
Ktos mial do czynienia z tym ?
Wózki wielofunkcyjne głęboko-spacerowe HiTreec firmy EmJot - Wózek trzyfunkcyjny HiTreec firmy EmJot - EmJot
A moze mamy mieszkajace w UK czy okolicach sa w stanie polecic mi cos taniego i dobrego? Wydaje mi sie, ze wiekszy wybor wozkow jest w Polsce jednak i chyba zatrudnie rodzicow mojego L. zeby nam wyslali.

Ciuszkow nie kupuje. Mam ogromna torbe od mojej siostrzyczki, a poza tym 4 ciezarne kolezanki, ktore rodza przede mna. Hihihi. Moze cosik dostane :)

Lozeczko najprawdopodobniej kupie w Ikei, takie z ktorego mozna zrobic normalne lozko pozniej. Ale jeszcze sie zastanawiam, bo moze kojec zamiast drewnianego... No bo jak dzidzia sie uczy wstawac to sie moze pierdyknac o szczebelki w drewnianym... Czy nie?

To drewniane : LEKSVIK Cot - IKEA
A to kojec :HAUCK INFANT PORTABLE TRAVEL COT PLAYPEN BABY BASSINET (4007923605080) | eBay

niespodzianka - prawda jest taka, ze jak dzieciaki wstaja to mozliwe jest ze pierdylnie do tyłu.. :tak: Ja decyduje sie na tradycyjne bo chce załozyc monitorek oddechu a w turystycznym nie spełnia swej funkcji:baffled:

Zabierzcie mi allegro.
Kupiłam łacznie za 17 zł z przesyłką już:
2064994740.jpg2064994740_1.jpg2064994741.jpg

A miałam być grzeczna

reklama
buziak i się tego nie wstydzę ze będę miała wózek od siostry i większość ciuchów od znajomych choć stać mnie na nowe ale po co, jedyne co to Wam zazdroszczę to tego szału zakupowego :-p :dry:

alijenka- nie ma czego sie wstydzić, ja też dużo ciuszków dostałam fakt ze tak na 1,5roku-2latka bo akurat ciocia robiła porządek w ciuszkach i nie chciała wyrzucać to mi podarowała, mimo że nadal nie wiem czy chlopiec czy dziewczynka ;P ale co tam duzo niebieskiego nie ma. Może wózek tez dostane ale to nie jest pewnie. W sumie wiem tylko, że kolor zielony i że nie ma skretnych kółek.
Jak sie nie nyle to blond pisala ze jest zadowolona z ttego kosza na zakupy w wozku, nie ukrywam ze to mnie tak jakby urzeklo ze wzgledu na to iz my auta nie mamy i na zakupy piechotką ;D wiec u mnie duzy kosz do podstawa. ;D A odnosnie zakupow to narazie sie wstrzymuje, poniewaz kolezanka pisala ze ma duzo ciuszkow dla mnie i nie chce kupic czego co pozniej moze okazac sie iz za duzo tego mam i ze polowe biie zdarze uzyc bo dzidzia wyrosnie.
Aylin super ciuszki, widać masz wprawe w kupowaniu bo naprawe sliczne cudenka wychaczyłaś

Do góry