reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

mrsmoon - serdecznie dziekuje za porady doświadczonej mamy :)

Nie wiedzialam, ze z MAM sa tez butelki, myslalam,ze produkuja tylko smoczki. Moglabym prosic o link do tych najmniejszych smokow ? I preparatu musteli do dupki?
Z medeli chce kupic ten elektryczny, ale na razie sie wstrzymuje, zobacze jak bedzie z pokarmem po porodzie.

reklama
Addiena z laktatorem masz rację, ja kupowałam tydzień po porodzie, bo miałam straszny nawał. ALe później też się przydał. Niektóre z czerwcówek 2011 ściągały i mroziły pokarm, ja żałuję, że tak nie robiłam. Są specjalne woreczki do tego.
smoczki: 0-2 detail view | MAM pacifiers: MAM Perfect, MAM Air, personalized soothers, BPA-Free
butelki antylkolkowe: 0+ drinking detailed view | MAM baby bottles: Anti- Colic, teats & Hold-me-bottles: order now online!
mustela, to po prostu żel do mycia ciała i włosów - kupiłam go w ciąży, ale kąpiel z użyciem żelu okazała się za trudna dla nas;-) Mustela więc żel służył do mycia dupki. A po emolientach jest taki plus, że nie trzeba już ani balsamować ani oliwkować skóry dziecka, jest idealnie nawilżona, do tej pory ich używamy
A jeżeli chodzi o smarowanie dupki, to używamy bepanthenu, nie jest tani ale niezawodny, nawet przy rota dał radę

Dziekuje, czy z tej stronki mozna normalnie zamawiać? masz moze porownanie do butelek dr browns?
O emolientach duzo slyszalam dobrego i tak bede kapac, jedynie jeszcze musze zdecydowac o myciu pachwin, dupki, wloskow, bo te miejsca wymagaja chyba czegos bardziej myjacego ;))

A i jeszcze Cie pomecze....Czy jesli uzywam laktatora to musze miec tez butelke Medeli?

nie zamawiałam z tej stronki, kupowałam w aptece, na tej stronce chyba jest taka mapka z informacją, gdzie w danym mieście kupisz produkty, zostaje jeszcze allegro, ale jak doliczysz przesyłkę, to bardziej opłacało mi się w aptece, butelek dr browns nie używałam
do laktatora medeli musi być butelka medeli ale ona jest w zestawie z laktatorem, więc osobno nie musisz kupować
Aha, chyba źle Cię zrozumiałam, chodzi Ci pewnie o medelę Calmę? Ja miałam i nie używałam, Maja nie chciała z niej pić...Piła z butelki MAM, ale głównie cycoliła jednak. Butla tylko jak miałam jakieś wyjście.

Ostatnia edycja:
Jesli masz jeszcze cenne rady, to poproszę. Może coś Ci sie nasunie, bo naprawde mozna sie pogubić w tym co na rynku i w nawale informacji ;)

Aha, chyba źle Cię zrozumiałam, chodzi Ci pewnie o medelę Calmę? Ja miałam i nie używałam, Maja nie chciała z niej pić...Piła z butelki MAM, ale głównie cycoliła jednak. Butla tylko jak miałam jakieś wyjście.

Chodzilo mi o to, ze jak sie "doję" hahaha to mleczko do czegos sie zbiera. Nie ogladalam laktatorow na zywo jeszcze.
Bo jesli kupie butelke mAM, to do laktatora medeli pewnie jej nie zamontuje

aha, no tak, do laktatora medeli tylko butelka medeli, ale tak jak pisałam ona jest w komplecie
jeszcze jedna rzecz, zamiast fridy, odkryłam niedawno na katar(nie mówię tu o glutkach) odciągacz o nazwie "katarek" podłączany do odkurzacza, bez obaw, najpierw próbowałam na sobie:-DMaja przy fridzie się darła jak opętana a przy odciąganiu katarkiem sama podstawia nosek, więc zdecydowanie polecam

Mam katarek na liscie zakupowej, ale jeszcze samego produktu nie szukalam.
A co poradzisz w kwestii huśtawek, leżaczków, termometra...

reklama
Do góry