reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

Ostatnio kupiłam na allegro 2 sukienki, ale jak je zalożyłam to średnio mi się podobają, wyglądam jak prezent :baffled:. Chyba je wystawię na allegro, bo nie wiem czy założę.
Przypadkiem udało mi się kupić coś nie w sklepie dla ciężarnych i rzeczy te o wiele bardziej mi się podobają, szczególnie ta kolorowa:-)
Zobacz załącznik 452109Zobacz załącznik 452110Zobacz załącznik 452111Zobacz załącznik 452112Zobacz załącznik 452113
A przed chwilą kupiłam taki biustonosz.
Zobacz załącznik 452120
Przejrzałam ostatnio szafę i mam kilka biustonoszy do karmienia, ale to, że większość jest miękkich mi nie pasuje, bo jak ktoś ma takie duże jak ja, to kiepsko to wygląda.
Także nadal szukam trochę choć usztywnianego...

Nie ma to jak pomierzyć...fajne łowy :)
Ja ciąg dalszy w Kapphalu...wszystko oczywiście z przeceny...po 10 zł...a sweterek po 15...dziwne są te międzymiastowe różnice w cenie...
0210278171702_F_02.png0218965171783_F_02.png0224219165781_F_02.png0224221165786_F_02.png0253728165708_F_02.png

reklama
no carla:szok::confused:....jak mozesz ?? ;))- po 10 zł ??? Dlaczego u nas nie ma takich okazji imusze bulic normalne ceny ?? :dry:
Super zakupy, akurat na to tez mam chrapkę :)

no carla:szok::confused:....jak mozesz ?? ;))- po 10 zł ??? Dlaczego u nas nie ma takich okazji imusze bulic normalne ceny ?? :dry:
Super zakupy, akurat na to tez mam chrapkę :)

No właśnie ja tego nie czaję...dresik kupiłam za 15 w Rzeszowie a u nas w normalnej cenie...za to...to co wyżej na przecenie...dziwne...

Bede teraz w srode to powęszę :) i dodatkowo zapytam :)), moze sie uda cos upolować, choc obiecałam sobie, ze do urodzenia żadnych ubranek hahah.
Carla- a jakie butelki, smoczki planujesz używać?

Bede teraz w srode to powęszę :) i dodatkowo zapytam :)), moze sie uda cos upolować, choc obiecałam sobie, ze do urodzenia żadnych ubranek hahah.
Carla- a jakie butelki, smoczki planujesz używać?

Kupiłam dwie butelki tommee tippee...smoczka jeszcze nie...i wolałabym nie kupować no chyba, że trzeba będzie.

Ja mysle nad butelakmi dr browns. Chcialabym karmic piersia, ale jednoczesnie nauczyc dziecko zeby pilo z butelki jak bede musiala wyjśc.
Co do smoka to chyba kazda mam tak mowi, a potem i tak podaje :-D. Zastanawiam sie nad tymi mega cienkimi perfect MAM

Carla- a kosmetyki dla dzidzi jakiej marki preferujesz?

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mysle nad butelakmi dr browns. Chcialabym karmic piersia, ale jednoczesnie nauczyc dziecko zeby pilo z butelki jak bede musiala wyjśc.
Co do smoka to chyba kazda mam tak mowi, a potem i tak podaje :-D. Zastanawiam sie nad tymi mega cienkimi perfect MAM

Carla- a kosmetyki dla dzidzi jakiej marki preferujesz?
Hej dziewczyny!
Moje dziecko śpi a ja z ciekawości Was podczytuję:zawstydzona/y:Ale szybko ten czas minął - moje dziecko za 2 m-ce będzie miało rok!
Wtrącę się do dyskusji o smoczkach i butelkach - firma MAM jest super, ale smoczki MAM perfect są zdecydowanie za duze dla noworodka. Ja na początku używałam tych najmniejszych z MAM, perfect zaczęłam używać dopiero kiedy Maja miała ze 3 m-ce. Za to butelki antylkolkowe z MAM są super - mają mięciutkie smoczki, porównując z Aventem, Avent ma strasznie twarde i nparawdę się nie zapowietrzają. Teraz mamy i antylkolkową i zwykłą, ale zdecydowanie wolę karmić tą antykolkową.
Polecę Wam jeszcze laktator Medeli - Mini Electric. Jest wart swojej ceny i jest na tyle dobry, że zostawiłam go sobie na kolejne dziecko.
A jeżeli chodzi o kosmetyki, to najłatwiej na początku kąpać dziecko w czymś, co po prostu wlewa się do wanienki bez koniecznosci spłukiwania. My kąpiemy się w emolientach - na zmianę olilatum soft, emolium, balneum. Balneum jest wg mnie najlepsze ale i najdroższe. A do mycia pupki przy zmianie pampersa używamy albo musteli albo żelu bubchen. A na początku miałam po prostu miseczkę z wodą i pieluszką myłam. Dopiero jak Maja sztywniesza się zrobiła, to zaczęłam myć dupkę nad umywalką
Pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiązania każdej z Was

Ostatnia edycja:
Do góry