reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Nie wiem czy wy ta bajke znacie ale mi to sie kojarzy z sigma i pi z matplanety albo stworek-ludzik od opon Michelin :-D:-D:-D

reklama
He he teraz to mi do smiechu bo mi wymieni ale jak otworzylam to mi szcena lekutko opadla:-D:-D:-D:szok:
images

kakaw:-D:-D:-D

no my mamy rozmiar 80 a i tak tak jak pisałam jeszcze za duży, a wszystkie inne rzeczy mala ma na 86

A jat wlasnie sobie pomyslalam, ze sie smieje z zagubionej w kurtce Sandruni ale kto wie moze mnie ta sama historia czeka.... No bo my ostatni tydzien intensywnie robilam zakupy na ebay i oczywiscie na rozmiary a wiec tak troche na oko. W sumie nakupilismy sporo i zime jak by nie bylo przetrwamy:-)

Nie no Sandrunia bombowo wyglada. Przyznaj sie Kakaw że wzięlaś jej kombinezon na 128 cm :-D
No wypisz wymaluj Sigma i Pi

Kakaw, tak to jest z tymi rozmiarami. Wojtek ma jednego bodziaka 80, a drugiego 92. Oba dobre. A wzrost ostatnio zmierzony metodą "przy framudze" 77 cm. I jak tu wierzyć rozmiarom.

Uśmiałam się z Sandruni - bosko!!!
No ja właśnie dokładnie wszystko mierzyłam w domu i porównywałam z wymiarami na allegro - generalnie wychodzi na to, że kombinezony są dużo większe, bo Karol teraz już tak na styk nosi 86 a kombinezony są 86 z zapasem...mam nadzieje że ten zapas wystarczy - nie jest zbyt duży, no ale tez on już tak nie rośnie jak na przykład w zeszłym roku - 3 rozmiary przez zime :)
a ja nie lubie zbytnio jak w za dużym chodzi - moja koleżanka kupuje na dwa sezony i podwija ale mi się to strasznie nie podoba - przecież dziecku niewygodnie musi być...

reklama
No właśnie ja tak jak Baśka niepraktycznie, ale nie lubie jak cos jest za duże. Sama pamietam jak byłam mała, to najpierw kurtka miała podwijane rękawy, potem była akurat, a jak już wyrastałam to moja pracowita mamusia dorabiałam mi do niej ściągacz i znowu była dobra. Chyba mam uraz z dzieciństwa :-D:-D:-D

Do góry