reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

reklama
Wojtek miał w zeszłym roku Polar Bear. Kombinezon wygladał super, dość miękki, nie krępujący ruchów, ale jednak u mnie przegrał z Tchibo. Wojtkowi wiecznie śnieg nogawkami właził, kaptur nie tak fajnie wyprofilowany, troche za płytki. No i przede wszystkim wielokrotnie po zabawach na podwórku szkolnym miał przemoczone spodnie. Dla mnie do dyskwalifikacja. Choć może jakiś model ferelny.

a dobrze że napisałaś Mamoot bo ja właśnei przez weekend oglądałam zawzięcie różne kombinezony i kurtki...zastanawiam się nad Mariquitą bo mam dla Bartka i dwuczęściowy i jedno - będą noszone 4ty sezon i naprawdę baaardzo się sprawdzają

Ale to masz Mariquity, czy Mariquitę chcesz kupic? Bo nie załapałam.

Byłam dzis w Tchibo, ale te kombinezony tegoroczne nie bardzo mi pasuję. I to nawet nie chodzi o kolory, bo Wojtkowi podobały się te niebieskie spodnie i kurtka kraciasta. Ale jakas stójka pod szyja niska, brak sniegołapów w rękawach. Jakoś nie wzbudzały mojego zaufania.
W KappAhl kombinezon był świetny, Wojtek przymierzył - pasował idealnie. Ale cena! 500 zł.

Więc znów buszuje po allegro. Zastanawiałam się nad Mariquita właśnie. A słyszałyscie coś o kombinezonach Brugi i Procopino?

Mamoot mam na Bartka na 104 dwuczęściowy i na 110 jedno - po Karolu; i zawsze byłam z nich zadowolona więc i chcę dla KArola taki- albo samą kurtkę bo spodni mamy 2 pary z Lidla - na 122 z tamtego roku (takie trochę krótkawe ale do wysokich butów mogą być) i na 128 nówki nie śmigane - także kurtka wystarczy:) ale na razie czekam bo licytuję jakąś quadri foglio używaną - jak się nie uda to raczej na mariquite sie zdecyduje

Mamoot opinii o Quadri jako kombinezon zimowy nie znam, ale jako marka ogólnie - wiem że bdb, miałam i spodenki i bluzki tej marki i porównałabym jakosciowo do takiej półki jak marquita czy tchibo
kurtkę licytuję bo ładna no i tyle wiem, ze nie chińszczyzna- same nowe kurteczki kosztują ok 200 zł, ja licytuje zestaw ciuszków ale mi zależy bardziej na kurtce niż kombinezonie bo tak jak wspominałam spodnie mam a czy jakieś narty nas czekają nie wiem....a słyszałyscie że zima ma być ostra?
a jeszcze dla zainteresowanych Nasza oferta - od poniedziałku, 14.10. - Lidl Polska i Nasza oferta - Lidl Polska

A mi dzis koleżanka powiedziała, że w Reserved mają dobre kombinezony w dobrej cenie. Musze pójść i obejrzeć.
Te Lidlowe rzeczy wyglądają super. Tylko, że nigdzie blisko Lidla nie mamy...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry