reklama
O
Oliwierek
Gość
Zgadzam się z Rusałką Agatko. Zwłaszcza, że nie kupisz sukni w dniu ślubu tylko ciut wcześniej, a brzuszek rośnie. Lepiej więc uszyć suknię. Krawcowa wiedząc, że jesteś w ciąży zrobi większe zakładki, żeby w razie czego mogła poszerzyć sukieneczkę w talii. Bo z brzuszkami to nigdy nic nie wiadomo ;D ;D ;D A uszycie sukni, przynajmniej w Polsce wychodzi niekiedy taniej niż kupno gotowej. Nie wiem jak w Belgii...Poorientuj się.
Agatatje
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
chodzilam po sklepach i wiekszosc rzeczy CZARNA, fuj!!!!
poza tym pare dosyc ladnych bylo....wlasciwie to jedna niebieska z jakimis cekinkami byla do przyjecia, ale bez rekawow.
do krawca raczej nie pojde bo to drogie, w sumie jestem z zawodu projektantka mody, ale.....ja tam jestem przesadna i panna mloda nie szyje sama sobie sukni
koniec koncow znalazlam jedna sukienke z dlugim rekawem, baaaardzo prosta, bezowa i MIESCILAM sie w nia :laugh: narazie nie kupowalam, bo nie wiem ile mi przybedzie przez ten miesiac. Bede myslec nad dodatkami, bo cos kolorowego musi byc. To jest slub cywilny i skromny wiec co do garderoby nie bede szalec.
Na szczescie znalazlam czarne szpilki, dokladnie takie jakie sobie wymarzylam! a stopy to mi raczej nie urosna przez ten miesiac
poza tym pare dosyc ladnych bylo....wlasciwie to jedna niebieska z jakimis cekinkami byla do przyjecia, ale bez rekawow.
do krawca raczej nie pojde bo to drogie, w sumie jestem z zawodu projektantka mody, ale.....ja tam jestem przesadna i panna mloda nie szyje sama sobie sukni
koniec koncow znalazlam jedna sukienke z dlugim rekawem, baaaardzo prosta, bezowa i MIESCILAM sie w nia :laugh: narazie nie kupowalam, bo nie wiem ile mi przybedzie przez ten miesiac. Bede myslec nad dodatkami, bo cos kolorowego musi byc. To jest slub cywilny i skromny wiec co do garderoby nie bede szalec.
Na szczescie znalazlam czarne szpilki, dokladnie takie jakie sobie wymarzylam! a stopy to mi raczej nie urosna przez ten miesiac
Nemezis
Fanka BB :)
a ja przestałam się mieścić w spodnie zimowe!!! Jeszcze tydzień temu się zapinały a teraz - mowy nie ma! Więc mama oblukała mój brzuch i stwierdziła że czas kupić ciążowe ;D Wybieram się w weekend na poszukiwanie jakichś ciepłych np. sztruksów. Dużo chodzenia nie będzie bo w tej wspaniałej METROPOLII jaką jest Białystok mamy AŻ 2 sklepy z ciuchami ciążowymi.... (no comments) więc jakbym w sobotni wieczór zaczęła chlipać w klawiaturę to się nie zdziwcie!
aniasorsha
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Ja razem z brzuszkiem też wybieram sie jutro na zakupy. Mam to szczęście, że najoma koleżanki ma szwalnię, gdzie szyje właśnie ciuchy ciążowe, tak więc w sobotę będę buszować, wybierać modele, a oni wszystko mi uszyją dokładnie na moją miarę. A przy tym będzie taniej Już się nie mogę doczekać zakupowego szaleństwa
W poniedziałek podzielę się wrażeniami...
W poniedziałek podzielę się wrażeniami...
O
Oliwierek
Gość
Ale Ci Aniu zazdroszczę. Ja latam po sklepach bezowocnie. Byłam niedawno w dwóch sklepach z ciążowymi ciuszkami i wszystko takie jak dla starej baby. Potem zleciałam hale z 1000 butików i w żadnym nie było ciążowych ubrań. Potem byłam w swoim H&M i tam wycofali ech.. mam pecha, ale jutro lecę do innego H&M gdzie mają być, oby bo jak nie to pożyczę karabin od Agatatje (z awatarka) i powystrzelam
Nemezis
Fanka BB :)
cicha Jak fajnie! Święta w takiej metropolii to prawdziwy rarytas. Zwłaszcza zakupy przedświąteczne jeśli się ma do wyboru TAKĄ ilość sklepów i center handlowych. Ja aby uniknąć smierci z zaduszenia/stratowania robię zakupy miesiąć wcześniej ;D
Ja już się załamałam jeśli chodzi o ciuchy ciażowe ale kupiłam sobie sztruksową brązową spódnicę z falbaną ("bardzo oryginalna" - są teraz w każdym sklepie...) i po prostu wzięłam dwa rozmiary większą, ona jest z lajkrą i myślę że spokojnie jeszcze sporo ją ponoszę, jest jeszcze dużo miejsca na brzuszek jak wyjmę pasek i materiał dobrze się dopasowuje do ciała. Natomiast ze spodniami już będzie gorzej...Poza tym mam wrażenie że brzuch zaczął rosnąć jak szalony...Jeśli zaś chodzi o bluzki to moda też nam chwilowo sprzyja - sporo w sklepach jest takich odcinanych pod biustem i rozszerzanych w dół, mam nadzieję że też cos na święta wybiorę, bo w sklepy ciążowe juz zupełnie nie wierzę!
reklama
Agatatje
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
oliwierek, spoko, karabin masz do dyspozycji jakby co, ale mam nadzieje, ze sie nie przyda!!!! :laugh:
ja mam juz projekt sukni slubnej, teraz musze znalesc material i dobrego krawca.
Moj kolega mi zaprojektowal, specjalnie dla mnie
oferuje sie uszyc, szczegolnie, ze tam beda takie wymyslne hafty, ale nie wiadomo czy bedzie mial czas.
Suknia zaczyna mi sie snic po nocach hehe
no i bardzo jestem ciekawa jaki bede miala brzuszek za te poltora miesiaca!
ja mam juz projekt sukni slubnej, teraz musze znalesc material i dobrego krawca.
Moj kolega mi zaprojektowal, specjalnie dla mnie
oferuje sie uszyc, szczegolnie, ze tam beda takie wymyslne hafty, ale nie wiadomo czy bedzie mial czas.
Suknia zaczyna mi sie snic po nocach hehe
no i bardzo jestem ciekawa jaki bede miala brzuszek za te poltora miesiaca!
Podziel się: