reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Agaciulka28 pisze:
Ja właśnie zastanawiam się nad laktatorem, czy Tufi czy Baby Ono, ten drugi na pewno pasuje do butelek Avent, ale czy Tufi pasuje?
Zależy jak często zamierzasz go używać. Jeśli często - polecam elektryczny firmy Medela, najlepiej na 2 piersi - najtańszy jest w sklepie internetowym Piotruś Pan!

reklama
a na popękane brodawki jest też krem firmy Medela Pure Lan - podobno REWELACYJNY. Koleżanki polacają smarować brodawki od razu po porodzie to zmniejszy ryzyko popękań. Też do kupienia w ww sklepie!

Nemezis potwierdzam że krem na brodawki Pularen firmy Medela jest rewelacyjny..połozna poleciła smarowanie nim piersi już 2 tygodnie przed porodem....nie trzeba myć piersi przed każdym karmieniem i naprawdę działa cuda!!!

Agaciulko28 u nas prawie każdej aptece można kupić Pularen...spytaj o niego położna jeżeli chodzisz do szkoły rodzenia...jescze jedno kupiłyscie już sobie takie podkłady poporodowe?są one większe od podpasekm bella i uważam że na początek spiszą się na piątkę...

klamko ja sobie kupiłam podobne tylko niemieckie, są w aptekach oraz 2 paczki Belli, ponoć po porodzie zużywa się 10 podkładów dziennie! Do tego mam majtki jednorazowe i wielorazowe z siateczki. Sama nie wiem czego jeszcze nie mam :-(
U nas na neonatologii szef powiedział żeby kupić wagę i co 2 tyg dzieciaczka samemu ważyć i zaznaczać na siatce centylowej. W ten sposób bardzo łatwo sprawdzimy czy maluszek rozwija się jak trzeba

Nemezis ja te Belli tez mam 2 paczki :D ;D :laugh: Majtki dzisiaj kupie i maść na sutki. No i to chyba wszystko będzie......

Matko, ja nie wiem czego jeszcze nie mam. Mąż cały czas się pyta, czy już wszystko kupione, a ja nie wiem. Mam tylko 1 koszulę do karmienia. Może to za mało? Jak myślicie? Dokupić jeszcze?

reklama
Chyba tez kupie te wklady poporodowe jak tak zachwalacie....
Mi jeszcze wszytkich rzeczy z apteki brakuje i koszuli do karmienia...niani i juz sama nie wiem czego....
No i czekam na przesylke z posciela i wkladem, stojakiem do wanienki i pieluszkami flanelowymi.

Dziewczyny napiszcie jesli kupowalyscie, jakie poduszki do karmienia kupic najlepiej.....

Do góry