reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Ja dostałam od mamy "Flopsy" Red Castle - ogromną poduszkę relaksacyjną, bo brzuch mi nie dawał spać już od dawna. Ona jest też zarazem do karmienia i można z niej zrobić "gniazdko" w którym maluszek może spać. Choć cena jest absolutnie przerażająca, to jestem ogromnie wdzięczna mamie za ten prezent. Od samego początku "Flopsy" stała się moją nieodłączną przyjaciółką!

reklama
Nemezis kup jeszcze jedna koszule bo jedną napewno po porodzie wyrzucisz. Na Allegro są takie ładne za 21zł.

Ale do porodu to nie ma co takiej ładnej nowej do karmienia zakładac - u nas mówią że zwykłego t-shirta wziąć, ja mam co prawda do karmienia 2 ale z jedna tez bym pewnie dała rade - bo w domu w razie czego zadre se koszule do góry i nakarmię :D no ale oczywiście z rozpinaną wygodniej :D

Dobra dziewczynki, kupię jeszcze. Starego t-shirta nie mam takiego żeby był przyzwoitej długości a z tyłkiem na wierzchu nie mam zbytnio ochoty latać... ;) ;) ;D ;D

Nam też położne mówiły, ze dobrze miec dwie do karmienia i jedna stara na straty - już spakowane..ale z racji cc - koszule mężusia (bo takowa przygotowałam na straty:) - wyciągniemy z torby:)

a wczoraj kupiśmy Klaudysi wanienkę (w koncu!) i w piątek ma być stelaz (taki jaki sobie wypatrzylismy- zamówiliśmy) co do wanieniki - cieżka sprawa była- tatus się zaparł, ze on chce taką przeźroczysta- dużą- w kolorze róż/wrzos..więc dlatego dopiero wczoraj taką dostaliśmy :/..ach Ci meżczyxni ;)

to my mamy taka smieszna wanienke (swoja droga to w czesci sklepow takich wynalazkow tu w ogole nie ma) bo ma korek na dnie zeby nie wylewac wody gora, tylko sie go otwiera i woda dolem wylatuje. Zastanawiam sie tylko ile razy sie to podczas kapieli otworzy hehehe ;)

Polozna mowila ze najlepiej takie rozpinane koszule do karmienia miec...
w t-shircie to ciezko karmic, bo zadzresz a pozniej musisz ja podtrzymywac a trzybaj sobie broda tak pol godziny...nie do wyrobienia...

My mamy zolciutka wanienke i tez czekam na stelaz bo zamowilismy:))))I wciaz na posciel, chyba do nich zadzwonie, bo zamowilismy w niedziele juz...

Klamka - mozesz dac numer na te koszule po 21 zl/..dzieki:)

a ja sobie kupilam dwie takie koszulki:
101119330_6

a jak juz je zamowilam to okazalo sie w domu ze mam juz 3 pizamki z tej firmy i ze sa super :D wiec jakosc mialam juz sprawdzona zanim zakup przyszedl hihihi

tylko ze zastanawiam sie czy w ogole wezme je do szpitala bo u nas na oddziale do porodu daja (lub moze nawet wymagaja) zeby byc w koszuli szpitalnej.i potem po porodzie tez sobie mozna z nich korzystac dowoli bo leza na takiej szafce w korytarzu i mozna sobie je samemu brac w razie potrzeby. leza tez tam podklady takie specjalne na lozko w razie jakby sie "wypadek" trafil i zeby bez skrepowania sobie lozko sprzatnac jezeli nie chcemy personelu do tego ciagnac. no a zuzyta bielizne wrzuca sie dyskretnie do kosza w lazience i juz. dwa razy dziennie przychodza po to do prania i podoba mi sie takie cos. a koszule szpitalne nie sa takie zle, na troczki takie z przodu wiec do karmienia super.dlatego nie wiem czy nie bedzie mi zal na te kilka dni w szpitalu korzystac ze swoich bo faktycznie moga sie zniszczyc...

reklama
Klamka - dzieki - patrzylam juz wczesniej..ale mi sie nic nie podoba..
Chcialam od tego chlupacza kupic co Marzenka ale on na razie nie ma aukcji...buuu

Do góry