reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Jakie ladne nabytki! Dresik bomba a meska koszula to wogole odlot! Prawdziwego kawalera Sumka szykujesz.
A ja juz za tydzien zobacze na zywo zakupione przez internet ciuszki (maz przywiezie) ...yupi! Chwilowo wiec nie ma czym sie chwalic choc z ostatniej podrozy do stolicy wrocilismy z 2 pizamkami: jedna urzekla meza, druga mnie ;D (tyle ze aparat maz zabral wiec sie nie pochwale :()

reklama
Aniu, Sumko odlotowe ubranka kupiłyście dla Waszych mężczyzn:)) Prawdziwe cudo-a jednak można coś ciekawego znaleść dla chłopczyka:))

witam mamusie:)

gratuluje udanych zakupow ja sie dopiero zaczynam rozkrecac:) i przymierzam sie pomalu do zakupow:)

mam pytanie czy ktoras z was bedzie moze kupowac album malego dziecka?
a moze juz kupilyscie? ja chce kupic tyle za narazie ogladalam i jakos zaden mmnie szczegolnie nie urzekl bo do kazdego mam jakies ale hmm
wiec moze jak juz ktoras mama kupia to sie pochawili albo da jakis namiar....
caluski

Oj ja Maaju podobnie szukam jakiegoś ładnego albumu, tylko ja nie chcę z tych gotowych tylko robię sama. Bartkowi zrobiłam taki że na pierwszysch stronach ma powklejane rózne pamiatki np bransoletka ze szpitala, pierwsze skarpetki, pierwsze włoski, uschnięty pępuszek,odbicie stópek , testy ciażowe, zdjęcia z porodówki, kartę ciązy i co fajniejsze usg a dalej to wklejałam sama fotki.

sumka pisze:
Oj ja Maaju podobnie szukam jakiegoś ładnego albumu, tylko ja nie chcę z tych gotowych tylko robię sama. Bartkowi zrobiłam taki że na pierwszysch stronach ma powklejane rózne pamiatki np bransoletka ze szpitala, pierwsze skarpetki, pierwsze włoski, uschnięty pępuszek,odbicie stópek , testy ciażowe, zdjęcia z porodówki, kartę ciązy i co fajniejsze usg a dalej to wklejałam sama fotki.
super pomysł!!! Taki album ma więcej uroku i powraca do się do niego z większym sentymentem!!!! Muszę taki zrobić!!!

no ja tez o tym myslalam na poczatku ale potem zaczelam szukac i jakos w kazdym mi sie cos nie podoba wiec moze wroce do tego pomyslu
a powiedz sumka co bylo baza hehe tzn chodzi mi o oprawe i co w srodku dalas jakies grube kartki i bibulke czy jak to zrobilas? a moze masz jakies zdjecie?

my tak jak sumka, tez mamy wlasny album :D
kupilam taki fajny maly zeszyt ze sprezynkami, ktory ma grube kolorowe kartki.
od poczatku piszemy tam rozne rzeczy, robimy "ryciny pogladowe" ;) no i oczywiscie wklejamy zdjecia z usg.
bardzo mi sie podoba taki pomysl, zeby upamietniac poczatki zycia dziecka, sama chcialabym takie cos miec!

Maaaju ja zawsze wklejam zdjecia do takich klasycznych albumów przekładanych pergaminem.  Ten co ja mam jest po prostu o tematyce dziecięcej. A tak to mniej wiecej u mnie wygląda: ;D
img18258xu.jpg
img18263nf.jpg
img18354lu.jpg
img18368cv.jpg

img18414wu.jpg
img18420ui.jpg
img18431gf.jpg

a dalej wklejałam zdjęcia z pierwszego miesiaca życia ;D
Zdradzę wam jeszcze patent na odbicie stópek. moje były robione sokiem z buraczków. A na pierwszy roczek odcisnęlismy Bartka stópki w masie solnej i do dziś mamy piekny obrazek z malutka rączką i nóżką.

reklama
Sumka swietny album! Musi byc troche dziwnie ogladac te zdjatka widzac obok wyrosnietego juz Bartka. a powiedz jak on reaguje na swoje zdjecia z tak wczesnej mlodosci (bo moj brat na jak mial 5 lat to na wszystkich swoich niemowlecych rozebranych zdjeciach zamalowal siusiaka ;D)

Mnie sie tez te gotowe sklepowe nie bardzo podobaja. Za bardzo kolorowe i jednolite. W koncu kazda ciaza jest inna, inaczej przezywana i dlatego wydaje mi sie ze taki wlasny stworzony od poczatku albumik ma wiele wieksza wartosc.
Ja tez kupilam zwykly albumik w takim sklepie z troche fikusnymi artykulami papierniczymi - tyle, ze jeszcze sie don nie zabralam. (a mialam nawet zaczac pisac pamietnik w ciazy - len ze mnie straszny i tyle).

A ja mam jeszcze dylemat bo chcialabym zamowic takie przytulaki (nie wiem jak sie to nazywa) dla malego i zastanawiam sie nad modelem. Na razie mam dwa na oku:
1)http://www.tinytush.com/images/keptinjr/Organic Cuddle Smooz.jpg  -(w czapeczce w paski)
2)http://www.tinytush.com/images/keptinjr/toddles natural kj4870.gif  - (chlopiec nie kroliczek)
wydaja sie fajne, zwykle bawelniane no i troche mniejsze niz pieluszka lub kocyk (moj brat do 6 roku zycia nie chcial rozstac sie z ulubionym kocykiem  ;D) Moja szwagierka ich uzywala (troche innych) i bardzo sobie chwalila. Zasada jest tez fajna. bo najpierw spia z nimi rodzice a potem daje sie dziecku i takim sposobem maluch czuje mame przy sobie nawet jak jest sam :D

Do góry