reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

reklama
Pati, przy mojej wadzie to pikuś, no ale wg mnie to wada kwalifikująca do noszenia okularów. Choć znam osoby, które maja większą wadę i okularów nie noszą - nie wyobrażam sobie...
Niektóre oprawki nie pasują do konkretnych szkieł, ale to chyba raczej przy większej wadzie, kiedy to szkło jest grubsze...

czesc wszystkim

pati : sofa 1sza klasa ! super!
pokaz buty bo bardzo ciekawie je opisalas!!!! intryguja mnie :)
a o do tego? no nie wiem - pokaz to cos podpowiemy, moze cala w czerni i tylko te buty czerwone ? taki maly femme fatale :)

godzine i 15 min temu zamknelam drzwi za tesciowa... ja was baaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo przepraszam dziewczyny ze wraam do tego nudnego juz tematu ale po prostu nie moge, albo sie wypisze tu albo wrzod zoladka!!!!!!!!!!!!!!!!!
tym razem, jako ze tesciowa miala okazje przyjechac- wnusiu jedyny jakiego babcia ma na tym swiecie mial PRZEOGROMNA SZANSE bo nie dostanie prezentow miesiac po urodiznach i gwiazdce, tylko NA CZAS! wow!
dla tych ktore pamietaja jak sie skarzylam na jej skapstwo i ze urodziny 22.12 i gwiazdke obskakuje 1dnym prezentem ( w tamtym roku drewniana szopka pod choinka za jakies 65-70 euro)
to teraz dodam ze stan rzeczy sie zmienil :ze wnusiu starszy i sie (moze juz) zorientuje , to prezenty owszem sa i DWA
natomiast co bylo do przewiodzenia (na tyle ze ani przyjaiolki ani maz sie nie chcieli ze mna zalozyc bo wiedzieli ze przegraja!!!)
oczywiscie za pieknie by bylo jakby kupila mu naparwde jakis fajny prezent na 1 okazje, i sredni lub maly na druga... powiedzmy ze te 60 z szopki daje na jeden i drugi bierze mniejszy... jakie skurna duze lego playmobile czy cos + gadzet! juz nie mowie o 2 'mega' typu lego... o rowerze nie wspomne, bo to sie nam nie zdarzy zapewne nigdy... o nie nie nie nie nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tak jak przewidzialam w niedoszlym zakladzie : maly dostal dwa gadzety za 20-30 euro!!! czyli swok budzet 60 przeciela IDEALNIE NA DWA :) no ale sa i urodziny i gwiazdor :)
wiec maly dostanie gitare disneya ktora sama o maly wlos bym w toysie kupila wiec wiem ze kosztuje 34 i ... plastikowy zestaw narzedzi... yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh :) jest sie czym pochwalic co? hahahahaha

wszystko byloby cacy, gdyby nie...jak juz tak olewasz i skapisz to choc k**a siedz z dziobem zamknietym i sie nie chwal niczym... ale w ten sam dzien, wieczorem przy kolacji sie dowiedzialismy ze HURA architekt wkoncu wyslal projekt ich NOWEGO DRUGIEGO DOMU ktory beda budowac w regionie z ktorego pochadza (na emeryture)
no i jako ze jest tam ciut chlodniej i czesciej pada... to oprocz ogrzewanego basenu zewnetrznego jak teraz, zdecysdowlai sie dorzucic... ogrzewany basen wewnatrz domU..................... Laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ja pie*******************e jak mozna byc takim skapcem i wnukowi kupowac gadztey za grosze!!!!! a za godzine sie chwalic basenami??????????
ja juz rozumiem czemu maly nic nie dostaje... trzeba bylo odkladac na drugi basen :)

dziewczyny sory za mega posta, ale musialam to z siebie wyrzucic, bo doslownie od srodka bym zgnila :)

Ostatnia edycja:
josephine - rozumiem Twoje nerwy ale niestety trzeba wyluzować bo inaczej jedyne co Ci zostanie to wygarnąć wszystko prosto z mostu .. a tego chyba nikt nie chce, choć zapewne atmosfera by sie ocztściła.. dla pocieszenia dodam że ja tez "kocham" swoja teściowa :-)

fusik : dzieki za pocieszenie :)
ale wiesz co? wygarniecie by nie polepszylo sytuacji, ale nawet z jej charakterem i stanowczoscia to by jej sie ani glupio nie zorbilo, ani wstyd i jestem pewna ze by niczego w planie budzetowym nie zmienila... juz nie raz uslyszala aluzje ( ze strony meza) i na 100% skumala ale jej to zbytnio nie ruszylo...
to typ egoistki... jej nikt nie dal to i ona nie da za wiele... DLA SIEBIE TAK, DLA INNYCH - NIE!
co nie znaczy absolutnie ze nauczyla sie zdrowej oszczednosci, czy ciulania... to tez nie ten typ !!! prosze nie mylic! :) sobie owszem kupi plaszcz przeceniony z 700 euro na 500 bo super okazja, wczasy w najlepszym spa w hiszpanii itp
a dla wnuka 100 euro na rowerek to mowy nie ma
potrzeba by bylo zgromadzic komunie razem z biezmowaniem :)
w wakacje ejsli chodzi o budzet garderoby to synek dostal podkoszulek i spodenki z tantanszej rynkowo firmy a 2 lata temu ... kosuzlke z kartonu na reszcie wyprzedazy... przeceniona z 10 euro na 3 ... byslimy na spacerze w miescie i przy wszystkich mu to wziela :) byly rzeczy przecenione z 30 na 10 ale 10 to widpocznie bylo z aduzo, skoro byly rzeczy "dla drobniejszego budzetu"
szkoda gadac...

jednak nie walne posta pod postem bo nie chce cos go wyslac wiec probuje tak :

hej widze ze tu cisza, no co nic walne posta pod postem- a co! :)
kupilam dzis na spacerku niusiowi swojemu swter z golem ale taki fajny cienki, bedzie mozna go ubrac na cebulke bo to nadpotliwe dziecie jest :)
no i kuzynom moim (skoncza 2 lata w styczniu hehhee wiec w sumie jak kuzyni syna bardziej a nie jego wujkowie)
po bluzie z polaru, dokupie jeszcze zabawki w polsce zeby walizy nie zapelniac i bedzie git :)
a sobie zamowilam ale to przez internet i przyjdzie poczekac 3-4 tygodnie kilka ciuchow z mojego ukochanego comptoire des cotoniers, adidasy biale juz z mysla o wiosnie-lecie no i na wyprzedazy agd-rtv nowy ekspres do kawy, czajnik i kilka gadzetow typu mikser maly, korkowiec do wina itp

a jutro lub najdalej pojutrze powinna przyjsc torebka furli dla mamy na 50-tke i moj portfel na gwiazdora akurat bedzie :)
i wlasnie sasiad zaczyna pukac w lazience i szalu dostaje bo za max. 2 minuty SYNEK skonczy drzemke! niech sz**g trafi! laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
jeja co tu taka cisza????????????????????? jak po swietach, jak sylwester sie zapowiada?
ja siedze w polandzie do 16.01, wypad byl nieplanowany, poszedl spontan w pierwsze swieto i jestem tu od 26-go
no i juz sie nudze hehehe i z tych nudow biegam po rossmanach i innych
mlody dostal wczoraj zapas ksiazek po polsku dresy bluze z polarku, bodziaki z polskimi napisami hehe
no i znow mi odwalilo : baile spodenki w rozowe serduszka rozmiar 56 cm .......................................................... :)
a ja sobie nabylam sweterek w paski zwykly cienki i ... tunike rozmiar M tak jaby mi za pare m-cy brzuch sie powiekszyl
je-zu...psychoza! hahahahaha :)
przed wyjazdem musze jeszcze nabyc plyty z piosenkami i bajkami po polsku!

a ja się Wam pochwalę że wreszcie wyszłam z domu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prawie po całym grudniu siedzenia w domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!( nie liczę tu obowiązkowych spacerków z dziciakami) w środę zrobiłam dzień szaleństwa :tak:
poleciałam oczywiście na wyprzedaże :-) i do IKEI ,
6 godzinek relaksu i przebierania w fatałaszkach , mąż powiedział że oszalałam i dawno go tak nie przegoniłam :-) byłam tylko z Ulcią a Danielka sprzedałam babci :-) błogie szaleństwo
jednak trochę byłam rozczarowana przecenami, chciałam dzieciakom kupić na wyprzedażach kombinezony na przyszłą zimę ale nic ciekawego nie było nawet w cenie regularnej .. dzisiaj podjadę jeszcze do COcodrillo i do tesco może tam coś będzie.. a może wy widziałyście gdzieś cos sensownego? chciałabym kupić osobno kurtkę i spodnie i Danielkowi i Urszulce ...
a tak kupiłam same drobiazki i 3 bluzeczki dla siebie - zawsze to poprawia nastrój :-)

a już w przyszłą sobote jedziemy na "zaległego" sylwestra do mojej psiapsiółki do Zamościa :-) na cały tydzień !!!!!!

Fusiku, no od razu widać jaka jesteś szczęśliwa :-) Az miło!
Co do kombinezonów, to ja ostatnio jestem fanką kombinezownów Tchibo. Obaj clopcy w nich pomykają. Kupiłam używane na allegro. Sa bardzo dobrej jakości, więc bez sladów używania.

A ja dziś kupiłam porządna markową kurtkę przeciwdeszczową dla Stasia. Szukałam juz od dawna i wkońcu sie trafiła. Taka na lato, na deszcz i na wiosnę - jesień tez może być. Zapłaciłam z lumpeksie całe 9 zł :-)

Fusiku, nie ma to jak udane zakupy! Ja też jestem happy, bo kupiłam sobie jeansy i wyglądam w nich zadowalająco ;-)
Mamootku, to moja mama szukała takiej własnie porządnej kurtki przeciwdeszczowej dla Olgi i upolowała w lumpku - ciut drożej niż Ty, bo ponad 10 zł ;-) Z wierzchu taka jakby guma (pcv, czy cos innego? w każdym razie tylko po tym spływa) i podbita polarkiem. Jak nówka!

reklama
Ta moja bez polara. I tego właśnie szukałam, żeby móc latem jak pada i jest ciepło, na krótki rękaw założyć.
Czasem można świetne rzeczy znaleźć. Nawet pokusiłam się niedawno o kupienie tego typu kurtki sporo za dużej dla Wojtka. Myslę, że najwcześniej za 3 lata ja załozy. Żadko kupuję rzeczy na wyrost, ale ta kurteczka była tak ładna i dobra jakościowo, że stwierdziłam, że poczeka te kilka lat. No i drożyzna ;-) bo z 30 zł dałam.

Do góry