hej wszystkim
powarcam jak feniks z popiolow hehe
wkoncu dzis podlaczyli nam internet tv i telefon! 2 tyg odcieta od swiata! ale najlepsze co nam sie przydarzylo to :
w sob. 6.11 nie moglismy sie przeprowadzic!!!! pod blokiem w wersalu okazlo sie z w weekend nie mozna! akcja na 102, zarzad sie zlecial, szkoda gadac ile nerwow i stresu... do tego strozka po wypadku : wie nie bylo nikogo do pomocy i zazegnania konfliktu
rezultat : ciezarowka odjechala, przeprowadzka w srode 10.11, dwa razy drozsza+ 4 noce ^przechowywalni mebli...
F. zdazyl tylko zlapac podorzne lozko malego i walizke z koldra
no wiec pierwsze co to kuna do auchan na mega zakupy... gary, sztucce, patelnie, szklanki, ciuchy+reczniki+ bielizna, pralnia suszenie, malemu ubrania, decatlon po kurtke( moja nieccaco z kluczami wlozyli do ciezarowki wiec w swetrze w listopadzie)
nie no...szok po porstu.. zakup poduszek poszewek, materac dmuchany (ktory nam przebili w czasie przeprowadzki jak go na bak wzieli zeby lozko skrecac)... Bilans ^rzeprowadzki : stlozony stol salonowy ( ze szkla, Philippe Starck!!!) , nadluczona lawa z ceramiki (tez P.S.) i popsuta mikrofala kupiona w maju czy czerwu jak mnie prad kopnal i spalil stara....
ogolnie atmosfera nie do pozazdroszczenia i 2000 na minusie... na szczesccie wlasciciel, ktory dal nam zielone swiatlo c do przerpowadzki( nie przeczytal regulaminu) zwrocil nam 800 euro sam z siebie i nie zaplacimy mu za listopad wynajmu
ale i tak hulory masakryczne i dopiero dochodzimy do siebie po calych tych zdarzeniach...
maly na szczescie sie szybko zaklimatyzowal, jest ok
nawet juz nam dotarla nowa zmywarka. zeby sobie poproawic humor robie zakupy i zre slodycze
zesniej nawet zadzwonic do przyjaciol/rodziny nie moglam bo nie mialam tel... masakra jakas...
No i dotrala juz nowa Smeg zmywarka, zaczelam robic swiateczno-mikolajowe-poldusiowourodzinowe zakupy
tylko mnie dobija z emieszkanie duze, a nie praktyczne
wiec swtierdzilismy ze w meble nie ebdziemy obrastac
jakos ten rok przekoczujemy
wiec zakupy rozmiar XXL zakoncza sie na zmywarce mikrofali i nowym stole, ktrego jeszcze nie mamy i nie wybralismy i nie wiemy jaki...
no, taki o to bulans nietstey naszej wspanialej przeprowadzki hehe
jeszcze zapomnialam : âti a gdzie ty sie wybierasz bo ja nie w temacie!!!??
ps. a okap super, tylko mojemu F. go nie trzeba pokazywac bo by marudzil
on uwielbia taki nowoczesny chlodny styl
szko biel i metal najlpiej
nasza poprzednia kuchnia byla w taki desen, lubilam ja, ta jest stara 30 letnia i tragiczna, ale nie ebdziemy w nia wkladac naszej kasy, przeczekamy
a tutaj jeszcze cos do tematu dekoracji i mebloowania/wyposazenia
nasze krzesla, zmywarka i stol ktory nam panowie szanowni stlukli ...
http://www.madeindesign.com/prod-New-Slick-slick-XO-ref5420zn.html
cholerka stolu nie moge znalerzc na necie
cos w ten styl tylko nogi 4 i grupe a nie pelno rurek i bardziej owalny niz okragly
http://www.madeindesign.com/prod-Dole-Melipone-XO-ref348zz-et-348ta.html
a dla lubiacych nowoczesny design polecam stronke smeg
http://www.smeg.fr/
my mamy od nich zmywarke, zwykla cala srebrna
ale uwielbiam ich kolory i formy
zlwaszcza do piecykow-plyt gazowych super wymyslne!!!!