reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

reklama
hej wszystkim :)
powarcam jak feniks z popiolow hehe :) wkoncu dzis podlaczyli nam internet tv i telefon! 2 tyg odcieta od swiata! ale najlepsze co nam sie przydarzylo to :
w sob. 6.11 nie moglismy sie przeprowadzic!!!! pod blokiem w wersalu okazlo sie z w weekend nie mozna! akcja na 102, zarzad sie zlecial, szkoda gadac ile nerwow i stresu... do tego strozka po wypadku : wie nie bylo nikogo do pomocy i zazegnania konfliktu
rezultat : ciezarowka odjechala, przeprowadzka w srode 10.11, dwa razy drozsza+ 4 noce ^przechowywalni mebli...

F. zdazyl tylko zlapac podorzne lozko malego i walizke z koldra
no wiec pierwsze co to kuna do auchan na mega zakupy... gary, sztucce, patelnie, szklanki, ciuchy+reczniki+ bielizna, pralnia suszenie, malemu ubrania, decatlon po kurtke( moja nieccaco z kluczami wlozyli do ciezarowki wiec w swetrze w listopadzie)
nie no...szok po porstu.. zakup poduszek poszewek, materac dmuchany (ktory nam przebili w czasie przeprowadzki jak go na bak wzieli zeby lozko skrecac)... Bilans ^rzeprowadzki : stlozony stol salonowy ( ze szkla, Philippe Starck!!!) , nadluczona lawa z ceramiki (tez P.S.) i popsuta mikrofala kupiona w maju czy czerwu jak mnie prad kopnal i spalil stara....
ogolnie atmosfera nie do pozazdroszczenia i 2000 na minusie... na szczesccie wlasciciel, ktory dal nam zielone swiatlo c do przerpowadzki( nie przeczytal regulaminu) zwrocil nam 800 euro sam z siebie i nie zaplacimy mu za listopad wynajmu
ale i tak hulory masakryczne i dopiero dochodzimy do siebie po calych tych zdarzeniach...
maly na szczescie sie szybko zaklimatyzowal, jest ok
nawet juz nam dotarla nowa zmywarka. zeby sobie poproawic humor robie zakupy i zre slodycze :) zesniej nawet zadzwonic do przyjaciol/rodziny nie moglam bo nie mialam tel... masakra jakas...

No i dotrala juz nowa Smeg zmywarka, zaczelam robic swiateczno-mikolajowe-poldusiowourodzinowe zakupy
tylko mnie dobija z emieszkanie duze, a nie praktyczne
wiec swtierdzilismy ze w meble nie ebdziemy obrastac
jakos ten rok przekoczujemy
wiec zakupy rozmiar XXL zakoncza sie na zmywarce mikrofali i nowym stole, ktrego jeszcze nie mamy i nie wybralismy i nie wiemy jaki... :(
no, taki o to bulans nietstey naszej wspanialej przeprowadzki hehe

jeszcze zapomnialam : âti a gdzie ty sie wybierasz bo ja nie w temacie!!!??
ps. a okap super, tylko mojemu F. go nie trzeba pokazywac bo by marudzil
on uwielbia taki nowoczesny chlodny styl
szko biel i metal najlpiej
nasza poprzednia kuchnia byla w taki desen, lubilam ja, ta jest stara 30 letnia i tragiczna, ale nie ebdziemy w nia wkladac naszej kasy, przeczekamy
a tutaj jeszcze cos do tematu dekoracji i mebloowania/wyposazenia
nasze krzesla, zmywarka i stol ktory nam panowie szanowni stlukli ...
http://www.madeindesign.com/prod-New-Slick-slick-XO-ref5420zn.html

cholerka stolu nie moge znalerzc na necie
cos w ten styl tylko nogi 4 i grupe a nie pelno rurek i bardziej owalny niz okragly
http://www.madeindesign.com/prod-Dole-Melipone-XO-ref348zz-et-348ta.html

a dla lubiacych nowoczesny design polecam stronke smeg
http://www.smeg.fr/
my mamy od nich zmywarke, zwykla cala srebrna
ale uwielbiam ich kolory i formy
zlwaszcza do piecykow-plyt gazowych super wymyslne!!!!

Ostatnia edycja:
rusia a ty mialas urodziny czy co, ze tyle prezentow ci sie posypalo??? :) zazdroszcze!!!!
ja mam 1.12 imieniny ale po tym co nas spotkalo jesli chodzi o wydatki i co wyzej opisalam to raczej bedzie skromnie i w sumie jestem tak zgorszona ze nawet nie mam ochoty nic wybrac... F. wybierze niespodzianke-drobiazg u bedzie ok :)
A teraz mi po glowie raczej chodzi jak nadrobic te straty... ( nie zwroca nam za stol i sprzet popsuty wiec troche tego oprocz przeprowadzki i przymusowych zakupow sie nazbieralo)... zyc nie umierac hehe... musze skontaktowac sie z prywatna nasz aubezpieczalnia, ale watpie czy cos wskuram
juz kurde w maja poszedl piec babycook malego i mikrofala a teraz juz po calej linii

Natalia nie zazdroszcze.... mega sajgon :-D
A ja jade w tropiki kochana!!!!! :-D i normalnie az dzis kupilam mlodej szlafrok w adidasie i japonki :-D a te stroje kapielowe co w sklepach to porazka jakas-myslalam ze padne!!!!!! mialam dosc juz po godzinie!!

pati to co przezylismy i tak nie jest do opisania/wyobrazenia :)
jak mozna dziecko nawet nie 2 latka zostawic bez lozka (ludzie ze zwiazku nie wiedzieli ze wynielsimy cichaczem na szybko podrozne) i ubran??? nic w kuchni, ani wlazience??? nie noo, szok po prostu...

a gdzie ty sie wybierasz w tropiki???? my niby bez zadnej konkretnej ostatecznej rozmowy ale sobie odpuscilismy cicha zgoda podroz 'bardzo poslubna'... ja nie chce zostawic malego na 10 dni bez nas, boje sie ze nie zrozumie, odczuje to jak porzuenie... juz w te wakacje bylo wiadac ze to na niego wplynelo... trudno, wiem ze nie wyjedziemy daleko, bedizmeu UZIEMIENI przez najblizsze 3 lata (no chyba ze nie uda sie zajsc w ciaze hihihihihihi) ale wole to niz zeby dziecko bylo skolowane, nieszczesliwe, czy przerazone i zagubione...
poczekamy, moze malediwy nie zostana zalane i nie znikna z mapy :) a F. to sie w ogole prawie cieszy bo i tak raczej nie lubi azji i tamtejszych stron, monsunow tsunami i bakterii hahahaha ze juz nie wpsomne o idei ze oboje jestesmy w samolocie, ktory moze sie rozbic, a dziecko same zostanie na swiecie :) od jakiegos czasu zauwazylam z emiga sie anwet od dalekich delagacji, nie chce postawic stop w krajach niebezpiecznych, gdzie niby powinien jezdizc na spotaknia typu congo, rpa czy kolumbia...takze u nas bedzie polska i narty...wow ekscytujace, co? hahahahhahahaa na co ja az skacze z radosci kuz*a... :// no nic! kiedys sobie odbije, F. powiedzial z emoge lecie do azji sama lub z koleznka jak bardzo chce... ale jakos z koelzanka podorzy poslubnej nie mam ochoty swietowac :)

Ostatnia edycja:
reklama
ja pierdziele ale wymyslili!!!!! fajna sprawa! musze mojemu pokazac
bo on tak w grudniu dostaje deprechy jak malo slonca jets robi sie ciemno o 16 i zimno... nie na niego jesienne opady i zimna zima :) fajne to cos, szkoda ze nie kumam po DE zeby doczytac szczegoly
ale kurcze wyglada super! i mazase maja spa i wszystko :)

ps. 1 o wlasnie zobaczylam z ejest opcja jezyk polski
ps. 2 wlasnie mi F. mowi z ejets taki pod paryzem tylko mniejszy... a czemu ja o tym od 7 lat nie wiem, co? :///

Do góry