reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Rusiu fantastycznie.
Mysleliśmy o kupnie normalnej sofy rozkładanej np. z Ikei jednak doszłam do wniosku, że to za poważny mebel dla dziewczyn no i znowu będzie trzeba pilnować, żeby nie pospadały albo nie czołgały się pod rozłożoną. No i fakt, faktem po rozłożeniu grat zajmuje dużo miejsca i tak naprawdę nie ma gdzie się bawić. A Ola potrafi godzinami leżeć na podłodze i coś robić. Z sofy normalnej będą jej zabawki spadać no i Ala wspinaczka. Ciągle gdzieś się wdrapuje, coś ciągnie i gryzie....
ta mi się podoba, nie jest rozkładana ale fajnahttps://ssl.allegro.pl/show_item.php?item=1310893126&msg=Twój+e-mail+został+wysłany.

reklama
No ta jest fajna
Fredka a powiedz mi jakie ta kanapa ma miec zastosowanie? czy to ma byc do dziewczyn do pokoju czy do ogladania tv.jak wczesniej pisalas?? czy maja tez na tym spac...bo to w sumie wazne aspekty co kupic i czy wogole ;)

ooo to jest bardzo ladna kanapa/sofa- prosta, a jednak urokliwa- taka jak lubie...no i wciaz praktycznie!

dziewczyny mają na czym spać. Ola jednak nie lubi z łóżka oglądać tv i na nim się bawić. Może dlatego, że piętrus i w środku panuje intymna atmosfera. To ma służyć do oglądania tv i zabawy. Stąd też zwróciliśmy uwagę na te sofy dla dzieci.

Mi się najbardziej podoba ta ostatnia- do oglądania tv OK, bezpieczna, bo niska, ale żeby na niej leżeć i się bawić to już nie bardzo się Olcia zmieści, zwłaszcza, że Ala jej będzie też wchodzić.
Ja zmieniłam koncepcję na pokój Marty- żeby jej jednak na razie zbyt "dorosło" nie robić. Wczoraj byliśmy w Ikei, i wypatrzyłam takie meble:
IKEA | Pokój dziecięcy | System STUVA | Wyposażenie wewnętrzne choć trochę mnie gryzą w oczy te dziury zamiast uchwytów... no ale ogólnie całkiem fajnie wyglądają.
Do tego łóżko
IKEA | Dzieci | Łóżka dla dzieci | KURA | Dwustronne łóżko

meble fajne ale to lozko takie ponure jak dla mnie ;)
U nas jak bedzie zmiana lozka to bedzie lozko z szufflada chowana i w tej szfladzie jest materac..po rozlozeniu powstaje wielkie lozko :-) uwazam to za swietne rozwiazanie bo zawsze dodatkowe miejsce do spania i np.kiedys jak bedzie chciala kolezanka spac u mlodej to nie beda sie gniotly :-)

No nie powala mnie to łóżko, ale i nie odstrasza :-)
Tak przyszłościowo myśląc chcę dobrać piętrowe, ale nie takie tradycyjne wysokie, bo trochę się obawiam. W tym można- papugując pomysł Mamoota :-) dać na dole dno łóżka i materac, i drugie łóżko gotowe. A na razie będzie miejsce do zabawy / schowania czegoś.

Ja nadal naszego pięrusa sobie chwalę. Chłopcy też :-)
Na zdjęciu może i ponure, ale jak się doda kolorowe kapy, poduszki i całe otoczenie, to jest całkime fajnie.

reklama
Do góry