reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Bo te rozmiary z Tchibo są większe niż normalnie, Martusia w zeszłą zimę zaczęła nosić właśnie 98/104, był trochę za duży, ale z 86/92 jakoś w okolicach grudnia wyrosła. I teraz ten 98/104 pewnie będzie dobry, bo inne ubranka z tego rozmiaru są OK. A następny jest 110/116, i jest bardzo duża różnica.

reklama
no właśnie ja dlatego nie lubie tych podwójnych rozmiarów choć i tak tchibo kupuje bo są tak ładne i dobrej jakości...ale Karol mi już 98/104 wyrósł - z tym że z koszulek i spodni, kombinezony może są większe
teraz Karol ma 110/116 i troche to wszystko za duże na niego - nie wiem czy kojarzycie moich chłopaków w tych pasiastych polach żółtych i zielonych - to własnie tchibo - Karola 110/116 a bartka 86/92:) mam nadzieje że obaj i w przyszłe lato założą
a mi koleżanka poleciła super lumpka- rzeczy świetne jakościowo i połowe tańsze niż w innych lumpkach, dziś przytachałam 2 zimowe kurtki:) choć Karolowi na oko wziełam 110 Ladybird to w niej z lekka tonie....a ma np nexta 110 i jest w sam raz- co fason to inaczej...

pobuszowalabym w dobrym lompeksie :-)

My wczoraj z ptycha polatalysmy po sklepach...mloda obkupilam w H&M.. dostala zestaw rekawiczek...czapke-beretke,bluzke,tunike,trampki,spinki i to chyba wsio dla niej...sobie kupilam sweterek i bluzke w tally wejll...i buty w deichmanie ...wpadlam bo chcialam dla mlodej...a wiem ze czasami mozna tam fajne wyhaczyc...i tak smignelam kolo damskich i wpadly mi brazowe na koturnie,takie w lydke... normalnie za cale 25 euro :-D w dodatku mega wygodne,ocieplane futerkiem i mozna wywijac to futerko na zewnatrz badz normalnie noscic niewywiniete... powiem Wam ze osobiscie dla siebie nie lubilam tego sklepu ale nawet bym kilka par wybrala... trampki tez mi jedne w oko wpadly ale mloda tak marudna byla ze chce na loda wiec odechcialo mi sie dalszych przymiarek i poszukiwan...

No to teraz pochwalcie się tu tymi zakupami :-)

Mam pytanie czapkowe. Potrzebuję dla Wojtka jesienną czapkę. Nie za grubą, bo on ma grube i gęste włosy i łatwo mu się głowa przegrzewa. A że zkliwidowali dział czapkowy w moim ulubionym sklepie, to nie mam pomysłu, gdzie fajną kupić. Możecie coś polecić?

a ja dzis kolo domu sweterek Marie-Sixtine, siwy zapinany na zamek z kapturkiem i oczywiscie latami na lokciach :) granatowymi
60 euro, ale jest suuuper, mam tylko nadzieje, ze moda na laty nie minie za szybko, bo nie wiem co z tymi wszystkimi latami zrobie... a mlodemu dzis odebralam paczke kiabi i... brakuje czesci, na necie sprzedawali a juz byl stok pusty!!!!!!!!!!!!!!!! no nic, wiekszosc jednak dotarla.
aha i jeszcze zamowilam na wyprzedazy zapas dvd dla malego na 2 i kilka na 3 latka, bo jednak zaczynam pasowac i jak mam urwanie glowy wlaczac bajeczki.... (wstyyyd...)

mamoot : czapke nie wiem gdzie, jak kupywlaam we franvuskich sieciach, ktorych nie ma w Pl, ale chyba poszlabym do HiM i C&A... tam maja spory wybor!

pati - nie wkurzaj mnie pomyslami z lumpeksami, dobrymi, czy nie... tez bym poszperala i to w wielu zeby wyrwac fajne firmowe ciuchy!!!!!!

W H&M i C&A widziałam zwykle ciepłe czapki. Ale może nie szukałam o tej porze roku.
Ja bardzo lubię czapki firmy Broel, ale nie wiem, gdzie je można dostać. A z doświadczenia z kupowaniem czapek "na oko", wiem, że jednak dobrze przymierzyć. Więc kupowanie w necie odpada.

kurcze wlasciwie jak tak sobie pomysle, to nie mam pomyslu na cienkie czapki! przypomnialo mi sie, ze powyzej 18-go m-ca mialam mega problem ze znalezieniem czapek z klapakami na uszy, o sznureczku nie mowiac... tutaj roczne i poltora roczne dzieci zakladaja normalne, ktore sie zsuwaja, a najczesciej chodza bez czapki... na zime w tym roku jeszcze znalazlam ciepla pluszowa z linkami, ale mi-sezonowki faktycznie nie...
tylko H i M mi przychodzi do glowy. ja tej jesieni jak jest wiatr to zawiazuje chuste na glowe-przykrywam uszy...

mamoot a ja wlasciwie teraz dopiero patrze, ty w ciay jestes z trzecim bobasem czy to stary suwaczek od drugiego dziecka????

reklama
Mamoot, niestety nie mam pomysłu :-( I w sumie nawet nie wiem, czy Miki ma w czym chodzić. Tzn, teraz jak bylo zimno rano, to zakładaliśmy kaszkietkę a kaptur...

Do góry