reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Baśka, my też mamy 24. Jest za duży tyle, ile trzeba, czyli za piętą Wojciaszka na wcisk da się wsunąć palec. Mam tylko wątpliwości, czy butki nie są za luźne w paluszkach (na szerokość).
Ale to mają byc raczej buty zapasowe, jak kupimy te "główne" (np. w razie przemoczenia w jakiejś przypadkowej kałuży).

reklama
U nas tez mimo ze to dziewczynka zimowe Bartki 23 ledwo wchodza a za to 24 duzo za duze :tak:A na wyprzedaze sie nie wybieram mimo ze kusza :-DSandra i Lukasz maja za duzo cuchow szafy sie uginaja i moze wreszcie wylecze sie z zakupomani bo wiele rzeczy wcale niezdazamy zalozyc :tak:

to moja Klaudia taki wielkolud..ma te 91 cm wzrostu..a moze i wiecej juz:laugh2:,...sadziłam, ze stopke tez ma niczego sobie..a na nia roz. 22 jest taki z luzem...

no to Wojciach zaszalał z rozmiarem - a w lato miał chyba ze 2 nry mniejszą od Lola :) my kapciuchy nosimy od jakiegoś czasu 24 - jedne zetpola już sie za małe robią za to w befado jeszcze luzik-ale wiecie - co firma to inaczej...ja teraz powolutku zaczynam sobie lukać na kalosze - jak się coś fajnego upatrzy bo na wiosne sie pewnie przydadzą...

No ja wczoraj bylam w kilku sklepach:-)

kupilam Wojtkowi buciki Elephanten rozmiar 24 za 39 zł przecenione ze 129:-) buciki swietne leciutkie ze skórki itd zrobie zdjęcie popołudniu. Ale niestety nic innego nie wpadło mi w oko:tak:

Baśka, dobrze pamiętasz, stópka Wojciachowa nieźle rośnie. Wojciaszek latem miał 21 (lekkie butki), jesienne były 22. A jak kupowaliśmy zimowe Bartki to były 24 (ale to było małe 24). Teraz te nowe butki są własnie 24.

reklama
Ola tez ma około 90 cm wzrostu. Buty nosi duże około 24. Muszę właśnie jej wymienic wszystkie buty. jej noga rośnie w przyspieszonym tempie. Nic nie będe pisac o piżamkach. Śpi w pajacyku ( chyba tak nazywa sie pizama ze stópkami i rękawami). W zwykłej nie ma szans spania. Jak nie sciągnie skarpetki to się rozbierze do rosołu. A co do pajacyków wyrywa palce. Nie mam juz do niej siły. własnie musze dzisiaj iśc i jej cos kupić. Najgorsze jest to, że takie duże rozmiarówki sa przewaznie brzydkie. Żadko kiedy uda mi się coś ładnego trafić. Wszyscy tłumaczą, ze takie duże dziecko powinno spac w 2 częściowej piżamce. jak mówię, ze ona ma rok i 8 miesięcy to oczy wychodza im na wierzch. No co 92 czy 98 to wcale nie jest duży rozmiar.

Do góry