reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

znalazłam w necie - wychodzi na to że Karol ma 19 albo i 20 trzeba by brać :)

Oznaczenie francuskie
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
Długość stopy [cm]
11
12
12,5
13
14
14,5
15
16
16,5
17
18
18,5
19
19,5
20,5

To była tabela ale nie da sie tu tabeli wstawić :( więc rozmiary tak jak leci pokolei - np 11 cm to 18 stka, 12 cm to 19stka itd

reklama
Co do sandałków - niesamowite, że takie maleńkie, a wyglądają jak u dorosłego, nie?. A rozmiar jakiś enigmatyczny. Chyba 3 (teraz nie sprawdzę, bo są u Wojtka, a on śpi...).

Dziewczeta kochane, ostatnio zauważyłam że WSZYSTKIE koszulki jakie kupuje Zośce mają zadługie rękawki i juz sama nie wiem czy to Zocha ma takie krótkie łapulki czy tu tak szyją .

A my kupiliśmy chustę carrycot infant (taka w stylu premaxxa - też ma kieszonkę tylko mój mąż na odwrót założył) i dzis była próba - mały spacerek w deszczu (tak na marginesie u nas pogoda ohydna - wieje jak diabli i pada) Tatuś zadowolony, synek wniebowzięty a mama jeszcze nie wie

No właśnie w kwesti chusty. Napiszcie dziewczyny jakich używacie, które się sprawdzają. Ja zamówiłam akurat w sobote chustę z chusta.pl najpierw chciałam wypróbować trochę tańszą co to wogóle jest i czy warto :tak: lub:no:A przymierzam się do bebelulu bo ma ponoć możliwość zmiany rozmiaru więc i mąż i ja moglibyśmy nosić. Ta z chusta.pl to rozmiar 2 więc na mojego 188 chłopa na pewno nie:-D

Acha i druga sprawa krzesełko jeszcze nie kupiłam bo teraz dopiero wydaje mi się że niunia stabilnie siedzi w leżaczku skacze mi tyłkiem narywa ciężko karmić. Poradźcie coś kochane nie wiem czy takie ze stolikiem na potem czy takie tylko do karmienia no i chodzi mi też o stabilność bo te niektóre mają takie cieńkie nóżki przy mojej wiercipięcie by wytrzymały :no:

Ja mam bebe lulu i jestem baaaardzo zadowolona i jesli mają z niej korzystać osoby o róznych gabarytach to zdecydowanie polecam bo ma duzy zakres regulacji, a i nie wyobrazam sobie np chodzenia na zakupy z wózkiem, tylko chusta:-) .
A krzesełko mam baby dreams model bambi i jest bardzo stabilne, ma hamulec na tylne kółka i dodatkowo jeszcze pasy do przypiecia.
Uwazam je za jak najbardziej udany zakup.

reklama
Do góry