reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Mam pytanko, szykuje nam się dłuższa wyprawa samochodem:sorry2: i zastanawiam się nad kupnem fotelika 0-18 kg. poradzcie czy będzie małemu wygodniej niż 0 13???? no i taki do 18 to średnio na ile wystarcza (z tego co czytałam to powinien do około 4 roku)

reklama
Nik_i skoro maluszek ma juz 3 miesiace to moze poprostu wybierz sie do sklepu i go powsadzaj w rozne foteliki :happy: to chyba najlepszy sposob.

No a co do zakupow to u nas nowy nabytek to smoczki do butelek rozmiar 2 i przesmieszny smoczek z Tommee Tippee, jak maly go ssie to widac jak macha jezyczkiem, a M mowi ze Adas wyglada jak dmuchana gumowa lala z takim otworem w buzi :baffled:

Ostatnia edycja:
niki muszę przyznac że nie spotkałam się z fotelikami 0-18 :baffled: albo nie zwracałam na nie uwagi poprostu. Powiem ci co wiem ;-) dziecko do 9 miesiąca życia powinno jeździc w foteliku montowanym tyłem do kierunku jazdy bo tak jest najbezpieczniej. Woziliśmy Julkę w ten sposób do 7-8 misiąca bo wyrosła i zmieniliśmy na fotelik montowany przodem do kierunku jazdy ale oczywiście półleżący który można było podnieśc do prawie siedzącego ( to jest taka jakby łódeczka ) Jak skończyła 1,5 roku to kupiliśmy taki w którym siedzi w pionie , ma on odczepiany tył i zostaje tylko spód przeznaczony dla dzieci około 4 roku życia . jak masz jakiś link do strony żeby zobaczyć ten fotelik który ma posłużyć do 4 roku życia to wklej bo chcialabym go zobaczyć.

Dziewczyny,
mam pytanie w szczególności do mam, które mają łóżeczka turystyczne:
na co zwracac uwagę przy zakupie takowego?
czy jest jakiś model, który polecacie?

Muszę do sypialni wstawic łóżeczko anie chce tachac drewnianego, bo w pokoju dla dziecka też się przydaje. Chcę wyprowadzic małego z naszego łóżka i za jednym zamachem, chcę załatwic kupno koja, w którym w późniejszym czasie będzie bawic się malec.

pozdrawiam
clue

clue ja mam takie turystyczne łozeczko kupiłam na alegro jest fajne i wygodne wstawiam fotke.

Załączniki

• IM000337[1].JPG
    IM000337[1].JPG
    8,6 KB · Wyświetleń: 64
reklama
raczej sie nie załamie bo tez w opisie tego łozeczka pisze ze moze byc uzywany jako kojec a takze ma takie raczki do nauki wstawnia w łóżeczku wiec dla wiekszych i ruchliwych maluchów tez. tylko niewiem do ilu kilo jest ale moja kolezanka ma ponad roczna córeczke i jest z niej kawał baby i spi w tym łóżeczku bawi sie a wazy ponad 10kg i nic sie niezałamało, ale wybór nalezy do ciebie trzeba sie dobrze zastanowic i dokładnie opisy czytac jesli chodzi o alegro.

Do góry