reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Dziewczyny, które już mają dzieciaczki powiedzcie mi ile jakich pieluch bede potrzebowała...
Jak długo się stosuje te NEW BORN 2-5 kg ??? no i potem te 3-6 kg. Nie wiem jak długo te najmniejsze będą ok.... boje się, że szybko zrobią się ciasne.....

reklama
CzarnaAnutka ja slyszalam ze te 2-5 kg nie roznia sie wielkoscia od 3-6 kg, tylko ze te 2-5 lepiej wchlaniaja pierwsza kupke malenstwa, jak narazie ja mam tylko paczke tych 2-5, a nastepne to chyba bede juz kupowac te 3-6, skoro nie ma roznicy

ja też zaopatrzyłam się tylko w jedną paczkę :) i myślę nad następnymi.... chyba na początek kupie po jednaj paczce z różnych firm i wypróbuję :) tylko też nie chce przesadzić z ilością... choć wydaje mi się że te 3-6 powinny chyba na dość długo starczyć... dziecko chyba tak szybko nie przybiera na wadze :)

CzarnaAnutka nie orientuje sie ile pieluch jest w paczce, bo tutaj sa inne i inaczej pakowane, ale policz sobie ze taki maluch zuzyje 8-13 pieluch na dobe. Ja na poczatek kupilam 3 paczki tych najmniejszych.

Kochane - tych newborn 2-5 kg zdaje sie poprzednio mialam 2 paczki: mniejsza 43 szt. i ta 98 szt....potem juz te wieksze :tak:

Ktoras z Was (ale nie pamietam kto :zawstydzona/y:) - pytala mnie o ten lezaczek z Fishera i o to czy ma raczke do przenoszenia - otoz nie ma faktycznie...I tu juz musicie sobie same odpowiedziec na pytanie czy jest Wam to niezbedne...mi akurat nie bardzo...nie bede czesto przenosic lezaka...a jak zajdzie taka koniecznosc to mozna go zlapac po bokach :tak:

reklama
aneta23 ja się pytałam o leżaczek. Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Czy niezbędne - no właśnie nie wiem jak będę po schodach bezpiecznie wnosic i znosic dziecko. Jak już przyszedł leżaczek do Ciebie - to zobacz proszę, czy da się je jakoś w miarę wygodnie złapac z dzidzią w środku.
A spotkałyście się może z takim leżaczkiem z czymś do przenoszenia? Może ja wymyślam cuda na kiju.
A co do pieluszek ja mam pampersy i huggiesy te najmniejsze - zobaczymy. które dzidzi i mnie najbardziej podejdą.

Pozdrawiam
Clue

Do góry