reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo

Jak fajnie że już niedługo te zakupione rzeczy będziemy mogły wreszcie wykorzystać, a dzidziusie ubrać w te śliczne ubranka...
Kupiłam wczoraj kocyk, który spodobał się nawet mojemu wybrednemu mężowi:-D, śpioszki 56 i body, czapeczki dwie, ręczniczek z kapturkiem, kilka pieluch i dwie koszulki 56 i 62. I straaaasznie się tym zmęczyłam... Mam juz trochę rzeczy do pielęgnacji itp.i już niedużo zostało. Zastanawiam się tylko czy kupię to sama czy wyślę kogoś bo już mam coraz mniej siły na takie zakupy, a łóżeczko jeszcze nie wybrane....
kupiłam też ogrodniczki ale nie takie małe, bo były w dobrej cenie i ładne, więc Bobas będzie musiał ciut podrosnąć do nich, ale za to mam spodenki z wełenki i sweterek 62 . Juz nie mogę się doczekać!! A ten parowar to fajna rzecz, też chcę mieć...

reklama
Ciuszków nie kupuję na razie dużo, mam tylko dwa pajace i dwa śpiochy no i kilka body, ale nie wiem własnie w jaki rozmiar się zaopatrywać więc już nie kupuję, chyba że się skuszę....:-D, poza tym myślę ze kto wpadnie w odwiedziny to coś przyniesie, a rodzinę mam dużą, potem będę uzupełniać braki...:-)

AGNIESZKO - hmmmm....ja to poprzednio wiecej ubranek zuzylam podczas samego pobytu w szpitalu ;-):sorry2:

A ja dzis zamowilam 2 ostatnie rzeczy - fotelik samochodowy i lezaczek......i mam juz kompletnie wszystko...jak to sprawnie idzie przy 2 dziecku, prawie wszystko juz sie ma :-D
Taki fotelik:
http://www.allegro.pl:80/show_item.php?item=455983013

34jeioj.jpg

I taki lezaczek:
http://www.allegro.pl:80/show_item.php?item=453915898
453915898

Ostatnia edycja:
Witam Dziewczęta
My dzisiaj z M kupiliśmy łóżeczko, przewijak, materac, pościel :-). Wózek na allegro zamówiliśmy, nic tylko czekać na Filipka :-D. Jak uda mi się zrobić zdjęcia natychmiast wkleję :tak:

:happy2: ja wczoraj dostałam paczkę od kuzynki z Norwegi z ciuszkami, normalnie przez 2 godziny przeglądałam te ubranka( większość w rozmiarze 56, 62 i 68) są praktycznie jak nowe, dobre gatunkowo i w ogóle śliczne...także na razie nic z ubranek nie będę kupowała bo nie ma sensu, i tak się zastanawiam kiedy ja będę to wszystko używać :-). w tym tyg wybieramy się po łóżeczko, może w końcu się zdecydujemy i coś kupimy...pozdrawiam

aneta23 ja też jestem w 99 % zdecydowana na ten leżaczek, tylko mam jedną niepewnośc.
Czy taki leżaczek nie powinien miec czegoś do podnoszenia i przeniesienia z dzieckiem w środku? Mieszkam w dwupoziomowym mieszkaniu i wnoszenie bądź znoszenie takiego leżaczka chyba będzie dla mnie bardzo trudne. A nie bardzo mi się uśmiecha wyjmowac dzidzię z leżaczka i osobno znosic. Ale może się mylę. Ja kompletnie na tym się nie znam :-(

A mnie się dziś udało kupić w Realu szaliczki i czapeczki z polaru po 99 groszy, Nie wiedziałam na co się zdecydować więc wzięłam trzy komplety, niebiesko-błękitny, brązowy w dwóch odcieniach i czerwony. Całkiem dobrze zrobione i ze śmiesznymi aplikacjami.
Anetko, ja też mam w planach kupić taki fotelik tylko że z adapterami do wózka, oglądałam je już w sklepie, wyglądają na porządne i w dodatku okazało się że u nas w Smyku są o 20 zł tańsze niż necie. Podobno mają ich aż tyle że poproszę już M jak będę w szpitalu żeby sam wybrał kolor i kupił.

A mnie to trzeba lapska poobcinac, bo sie nie moge od kupowania ciuszkow powstrzymac, korci i korci. Chyba bede musiala spedzic troche czasu na pamiec sie uczac co mam, bo jeszcze nie uzyje a maluch wyrosnie;-)
Najwiekszy problem mam z tymi zabawkowymi sprzetami bo juz sama nie wiem czy taka bujawke, czy lezaczek zwyczajny? jaka karuzela , jesli w ogole na poczatek bo chyba nie bede miala gdzie jej przez pierwsze 2 miesiace przyczepic, bowiem zakupilam, tzw koszyk mojzesza ze stojakiem bujanym. Czy takie malutkie dziecko zainteresowane jest czyms co mu wisi nad glowa, skoro kiepsko widzi i w dodatku czarno-bialo?

Musze się pochwalić :) dzisiaj skończyłam pierwszy obrazek do pokoju dziecka:) jeszcze drobne poprawki i można w antyramę włożyć i powiesić. Chciałabym jeszcze inne postacie z puchatka namalować tylko nie wiem ile czasu mi to zajmie bo po kilu godzinach siedzenia kręgosłup mi wysiada :/

wklejam zdjęcie:

Załączniki

• DSCN0476.JPG
    DSCN0476.JPG
    152,1 KB · Wyświetleń: 61
reklama
Do góry