reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Agnieszko - ja mam i 56 i 62 ale tych 56 mam naprawdę malutko ponieważ jak urodził się Mikołajek to nie mogłam go dopiąć w 56 ;-). I używałam odrazu 62. Ale on był bardzo duży... A teraz 56 kupiłam ale naprawdę mało najwięcej mam 62- dzieci szybko rosną!
A oto moje wtorkowe ostatnie już zakupy bo mój małżon powiedział że już nie kupi kolejnej szafy na te wszystkie dzieciowe rzeczy :-D:-D:-D.
pajacyk.jpg

reklama
Agnieszko kilka rzeczy w rozmiarze 56 warto mieć... no chyba że wiesz już że dziecko jest bardzo duże ;)

Kiriam - cudne!!!! i w takich fajnych neutralnych kolorkach, uwielbiam takie :)

Cudne wszystkie zakupki, lozeczka, pokoiki :-):tak:
KIRIAM - ja mam identyczny ten komplet body+polspiochy :-):-):-)

Romiary to ja mam i 56 i 62 i nawet troszke 51 :tak: Filipek tak jak Kuba raczej nie bedzie gigantem ;-)

Anetko nie wiadomo drugie dziecko zazwyczaj jest wieksze ja mam malutko rozm. 56 chyba tylko pare sztuk reszta to 62 68-bo synek jak mial 6tyg juz wchodzil w 74 68 bo taki dlugas byl....?? ale z tymi szafami to naprawde jest kiepsko ja juz takie kombinowanie wlaczam ze dziwie sie ze wiem gdzie co jest...:dry:

Witam Was Kochane :)
Ja też mam różne rozmiary na Filipka, 56, 62 te mam w większości :-). Wczoraj zamówiliśmy wózek :-), jak tylko sie u nas pojawi to wkleję zdjęcia :tak:. W sobotę może pojedziemy po łóżeczko jak się uda:-).
Życzę milego dnia :-)

Anetko nie wiadomo drugie dziecko zazwyczaj jest wieksze
LUCYANN - uwierz mi, wiem co mowie ;-):tak:
Mimo ze usg moze sie mylic to wymiary obydwu chlopakow sa prawie identyczne.....
Kuba nalezy do chudzielcow i nie spodziewam sie zeby Filip byl inny.....
Kuba ur. sie 53 cm dł. - w 51 wchodzil przez pare tygodni......rozmiar 68 nosil od pol roku przez kilka m-cy :sorry2:......a teraz 74 i 80 :sorry2:

Ostatnia edycja:
nas nareszcie tez ogarnol szal zakupow :-D Mamy 5 tyg do porodu i za tydzien zaczynam urzadzac sypialnie (nareszcie :-D )Ubranka mam na rozne rozmiary 5 body na 56cm, jakis pajac na 56, dwa pajacyki na malutkie dziecko takie do 2.5kg (w razie czego). Ale wiekszosc to na 62, 64 i 68 (spodenki, body, pajace, sweterki, ogrodniczki, rampersy) SZAŁ!!
Łozeczko, wozek,fotelik sam., wanienka, sterylizator, pojemnik na smierdziuchy pieluchy, awaryjne butelki, kosmetyki, pampersy, ubranka, kocyki, posciel itp juz czeka na rozpakowanie. Dzisiaj jedziemy po karuzele do luzeczka Fisher Price, i czekam na lezaczek bujaczek tez Fisher (zamowilam na ebay). Nawet torbe do szpitala mam juz spakowana!!
Jedyne czego brakuje to dzidzi :) a no i przewijaka na lozeczko.
Pozdrawiam serdecznie, i zycze udanych zakupow.

Co do sterylizatora, to kiedyś, gdzieś wyczytałam, że zamiast sterylizatora można używac parowar. A do tego na parowarze można jeszcze zdrowe jedzonko zrobic dla Mamy i Maluszka ;-)

reklama
Do góry