reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

Teddy ja kupuje Jelpa. Kosztuje kolo 30 -35 zł za worek, ale jest wydajny i dobrze sie splukuje. Poza tym to jedyny proszek ktory naprawde nie ma fosforanow czyli tego co moze podrazniac maluszka. Dzidzius, Bambino i nawet Lovela ma tego czegos mniej, ale ma.
I ja tez piore oddzielnie, bo ja troche mam tendencje do kolorowania innych rzeczy.. ;) ;D

reklama
A ja jeszcze niczego nie uprałam :-( Obiecałam sobie jednak, że w tym tygodniu wszystko bedzie gotowe, nawet torbę do szpitala przygotuję :-)

No ja również piorę w Jelpie i jestem z niego zadowolona przede wszystkim ma subtelny zapach prawie niewyczuwalny,ładnie odpiera plamy nawet takie z przed roku,myślałam że sobie nie poradzi...a jednak dał radę.Kupiłam go za 25 zł

Malgosiu - widzę, że jeszcze sporo nauki przede mną :-( Moja gruszka ma dosyć długą końcówkę więc myślałam .... Dzięki :-)

Joliku, nie ma za co. Ja tak madra sama z siebie to nie jestem. Mamy fantastycznego pediatrę z IMiD. To co robi z Olką i z nami przy okazji,rzadko się zdarza. A na wizyty nie wpada jak po ogień tylko minimum 1,5 godziny siedzi. Badanie dziecka od stóp do głów og 30 minut. Niczego jeszcze nigdy nie przeoczył. 10 razy się zastanowi zanim lek przepisze i stara się nas prowadzić metodami naszych babć (np. Olka jak sie przeziebia ma stawiane bańki, ale te szklane, nie gumowe). Leczymy się domowej roboty specyfikami i póki co Ola nie choruje. Uwagi dotyczące innych specjalistów, też są bardzo, bardzo cenne i wszystkie jak dotąd trafione!!!
Dzieki Ci Boże za takiego lekarza, bo nie ma ich wielu na padole ziemskim.

Magdusiek,
W którym mother care byłaś?
Ceny faktycznie niskie, jak na to miejsce!
Kocyk dostanę od przyjaciółki. Otrzymała wezwanie na apel o czerwony pledzik i przywiozła z Holandii jakies cudeńko. Jeszcze nie wiem jakie, bo dostane pod koniec miesiąca. Ale kochana Jesteś, że pamiętałaś! :-*

Witam.. Doxa jesteśmy sąsiadkami terminowymi i geograficznymi :).. Ja mieszkam w Zielonce, więc mam rzut beretem do Ciebie :)...

Teba pisze:
witam!

mam pytanko odnośnie wanienki
zastanawiam się czy kupić taką zwykłą wanienkę czy może wyprofilowaną w środku z takimi leżaczkami dla dziecka od 0-6mies i 6-roczku
wydają się fajne, ale nie wiem tak naprawdę czy to dla dziecka będzie wygodne
może któraś z was używała takiej albo tak czy owak może coś doradzić
będę wdzięczna za pomoc :)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60535550

tutaj adres do tej wanienki ;)

dziewczyny ponawiam pytanie :)

Teba, nie wiem jak inne dziewczyny, ale ja to nie jestem przekonana do takich wynalazków...
nie wiem na jaki rozmiar dziecięcej dupiny są zrobione te złobienia, ale na pewno nie jest to takie uniwersalne... poza tym dzidzia może tego nie lubić, bać się, czy zrazić w przypadku obicia czy odgniecenia... różnie to może być, jak z nocnikami... :)

nie wiem też, na ile to faktycznie pomaga w kąpieli, ale uważam, że wszystko jest kwestią wprawy i może się okazać, że już po tygodniu było by Ci wygodniej kąpać w gładkiej wanience...
jakby co, to lepiej chyba kupic właśnie gładką i do tego oddzielnie "delfinka", którego w każdej chwili mozna się pozbyć...

reklama
malgosia_76 pisze:
Magdusiek,
W którym mother care byłaś?
Ceny faktycznie niskie, jak na to miejsce!

Małgosiu,
Dużo przecenionych body w siedmiopakach i trzypakach było w mothercare w Wola Park, a te kaftaniki były w Reducie - ale mało ich już wisiało. Chociaż przez Redutę nie przewalają się jakieś tłumy :)

Do góry