reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

doxa - mam takie same przypuszczenia... gdyż do tej pory to również mój M robi zakupy.. a jest taki, że najlepiej kupił by już wszystko teraz.. bo jak twierdzi.. "i tak trzeba kupić i tak" hihihi

reklama
Duralex pod jakim względem jesteśmy sąsiadkami? Geograficznym czy terminowym? Bo Ty termin masz na 10.10 a ja na 11.10 ;) Jeśli do tego jeszcze mieszkasz niedaleko .... hmmm może być ciekawie :) Ja obecnie mieszkam w Markach a Ty?

Dzisisaj dostałąm tyle ślicznych ubranek że chyba w szafce się nie pomieszczą ostro wziełam sie za pranie dosławnie chyba z 4 reklamówki wypchane takich już wybranych więc dużo nie będę musiała kupować..jak je poprasuje to porobię kilka zdjęć..ale tak nie przesadzając to samych śpioszków mam z 50 par i to wcale nie zniszczonych...
oczywiście mam kupione trochę nowych ubranek i jeszcze podokupuję, ale są na prawdę śliczne.
DSo kupienia została mi pościel, wózek kosmetyki, pieluchy no i te trochę ubranek.

Nie chwaliłam się nam wczoraj przywiezli nową pralkę bo się nam zepsuła, dziś mąż podłączył i tzry prania zrobiłam aż mi miejsca zabrakło na rozwieszanie ;D

Kobietki,

Co do gruszek do nosa, to najlepsze sa te tradycyjne z apteki. Ale Joliku pod żadnym pozorem nie można jej wkładac do noska!
Przykładasz przy dziurce i ciągniesz. Żeby efekt był lepszy, to nasz pediatra prosił, aby końcówkę od gruchy, obciąć nożyczkami (w ten sposób unikniesz też niechcący wkładania gruchy do noska), tak aby po przyłożeniu końcówki do noska, dziura gruchy pokrywała się z dziurką noska. Wtedy wyciąga się wszystko ładnie i za pierwszym razem, więc i maluch się mniej denerwuje. Sprawdzone polecam.
Nozyczki do obcinania musza być bardzo ostre, żeby końcówka gruszki była gładka po obcieciu.

witam!

mam pytanko odnośnie wanienki
zastanawiam się czy kupić taką zwykłą wanienkę czy może wyprofilowaną w środku z takimi leżaczkami dla dziecka od 0-6mies i 6-roczku
wydają się fajne, ale nie wiem tak naprawdę czy to dla dziecka będzie wygodne
może któraś z was używała takiej albo tak czy owak może coś doradzić
będę wdzięczna za pomoc :)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60535550

tutaj adres do tej wanienki ;)

ooo... widze, że juz sie powoli za pranie bierzecie... :)

to ja mam pytanko, jak to jest z tymi ciuszkami...
bo że na 30-40 stopni, to oki, wiadomo, że w proszku dla dzieci - to też...
ale jak je prać, czy wszystkie na raz, czy raczej kolorami... bo one niby pastelowe, ale zawsze znajdzie się jakas mocniejsza w kolorze lamówka czy coś takiego, a bawełna lubi puszczać kolor, i to właśnie w zalezności od proszku...

jak sie te dziecięce proszki zachowują???
Dzidziusia nie dostałam, kupiłam Lovele...

reklama
Dziewczyny, byłam wczoraj na chwilke w centrum handlowym i nie mogłam się oprzeć... kupiłam dwa super komplety - bluza/ spodnie, a oprócz tego odkryłam wieszak z przecenami w mothercare, uznałam, że jak przecena to przecena, ponieważ moja Mama marzyła o kaftaniku takim klasycznym, mimo wszystko to kupiłam 2 - w paczce za 8 zł. Super sa, bnawełniane i mięciutkie. Pomyślałam, że za 6 zł to choćby nasza Natalia miała w nie lalki później ubierać to niech sobie ma :)

Małgosia, patrzyłam na kocyki pod Twoim kątem, ale były same niebieskie i jakies takie smutne.... z czerwonych rzeczy widziałam sukienki, więc niekoniecznie :( I oprócz tego smutne, borodwe kompleciki.

Do góry