reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

teddy mój mąż elektryk a także mój ojciec-nie elektryk :) twierdzą, że w takim podgrzewaczu to się może jedynie rzewód przepalić (wystarczy go więc trochę skrócić, tzn wyciąć to przepalone miejsce lub wsadzić inny przewód) lub grzałka, którą podobno łatwo wymienić...
ale cię rozumiem. ja też nie mam zaufania do używanych rzeczy tego typu. mogą działać jeszcze 10 lat bez usterki a mogą równie dobrze zepsuć sie po pierwszym użyciu...

reklama
Lindsay, Teddy - mój materac też ma 8 cm grubości. Strona kokosowa jest twardsza od tej gryczanej, ale nie jak "blacha" :-) poddaje się. Obie strony są pikowane z czego kokos kwadracikami 5x5, a gryczana strona 11x11. Nie wiem jakie to może mieć znaczenie, ale musi bo inaczej nie utrudnialiby sobie zycia :-)

Dokładna nazwa to: Materac gryczano-kokosowy , dwustronnie użytkowany

Materac ten uzyskał pozytywną opinię:
-Instytutu Matki i Dziecka
-Państwowego Zakładu Higieny
-Centralnego Ośrodka Techniki Medycznej

dodatkowo posiada certyfikat OKO-tex Standard 100 na kokosowy wkład materaca ?

Przepisałam z ulotki dołączonej do materaca :-)

efunia... takie "tylko" to dla mnie jak pobicie rekordu świata... ktoś to zdecydowanie lepiej zrobi zamiast mnie... ;)

ale mając jako takie doświadczenie z czajnikami elektrycznymi, wolę jednak rzecz nową i to nie jakieś kompletne byle co, bo to jednak ma być sprzęt codziennego uzytku... dlatego cały czas się zastanawiam, wziąć drogiego Philipsa - w końcu czajniki i żelazka mają jedne z najlepszych, czy jakiegos tańszego Canpola, czy ProBaby, których to w ogóle nie znam... :)

wiesz co teddy, i tak dostajesz gwarancję na dwa lata, a ile będziesz taki podgrzewacz używać... więc co za różnica czy philips czy canpol. jedynie cena. a jak sie popsuje to i tak firma ci musi zrobić za free... tak sobie myslę bynajmniej...

efunia, teraz gwarancje są na rok, i sa realizowane praktycznie tylko przez serwisy producenta, sprzedawca nie musi się tym zajmowac... (a wiesz gdzie jest serwis Bobasa czy Canpola - bo ja nie ;) )
podgrzewacz moze być uzywany b. długo, a ze często, to nie ulega wątpliwości...

i tak jak mówię, miałam doświadczenie z czajnikami, jak miałam jakies Clatroniki czy inne tanie, to żaden mi dłużej nie podziałał niż 4 miesiące... za to w pracy mamy czajnik właśnie Philipsa i ma się dobrze już siódmy rok...
stąd się waham, bo tani ale psujący się sprzęt to mi się nie widzi za bardzo... a znowu też niekoniecznie musi być bardziej zawodny niż drogi...
.... eee już głupia jestem...

no właśnie... ja na studiach kupiłam czajnik elektryczny na rynku za 21 złotych i tak już dzięki bogu ponad cztery lata służy non-stop. ale to niestety ryzyko...

tak Teddy to ja licytuję ;) Właściwie juz kupiłam zaocznie ( negocjacje cenowe ;))
Jolik dzięki za info. Ten Twoj Teddy jest firmy Radir.

Jolik,

Gdzie kupiłaś ten materacyk.
Czy jest gdzieś w pobliżu Warszawy, jakaś dobra hurtownia, gdzie można podjechać i kupić pieluchy, kaftaniki, materacyki no ten bombowy różek z wkładką kokosową??

reklama
a`propos rożka z wkładką kokosową, to nam go odradzała pani ze sklepu z dziecięcymi ciuszkami, bo powiedziała, że jak dzidzia się zmoczy, to kokosa cięzko wysuszyć i w ogóle po kilku takich "wpadkach" wydobywa się z niego niezbyt miły zapach. takze lepsze sa usztywniane gąbką, bo mozna tę gąbkę wyjąć i uprać...
do mnie to przemawia.

Do góry