reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

Powinno starczyć. My dziennie zużywamy do 10 pieluch. Czyli paczka powinna Ci starczyć powiedzmy na 8 dni. W ciągu miesiąca powiinaś się wszystkich pozbyć, a Twoja dzidzia też nie powinna przybrać więcej niż 1 kg . Czyli w sam raz !

reklama
Jolik, Prezes wazy 6200 i wlasnie przechodzimy taki etap, gdzie pieluchy sa albo za duze, albo za male... :)

mam aktualnie z rozmiaru 4-9: Cien, Pampers i Dada - jedne z, drugie bez zabek, niektorzy mowia, ze sa gorsze, jak dla mnie sa rownie fajne, choc ciut sztywiejsze...
no i z tych 3 rodzajow najmniejsze sa Cien a najwieksze Pampers, choc te znowu najwezsze w kroku...

chyba jak bede na zakupach, to sobie kupie na probe Huggiesy Super-flex... bede miala w sumie 5 paczek pieluch napoczetych... :)

:-) Teddy czyli nie tylko ja mam z pieluchami problem :-)
Hmmm te Huggisy są ok i póki co przy nich pozostanę przez jakiś czas, ale spróbuję też Cienie. Za dwa dni prawie pod nosem otwierają Lidla, a chyba tylko tam można te pieluchy kupić, tak?

tak, tylko w Lidlu...
w sumie nie narzekam na nie, ale Dada sa lepsze...

acha... bo zapomnialam...
niektorzy narzekaja jak pieluszki sa sztywne... a mi to wlasnie pasuje, bo lepiej sie ukladaja na dupci, nie zwijaja sie tak... wiec chyba te nowe Dada bardziej niz beda pasowac niz stare, choc te w mniejszym rozmiarze tez byly chyba sztywniejsze... nie pamietam juz... :)

no a w Pampersach oczywiscie brakuje mi gumki z tylu, wiec je zostawie na duuuzo pozniej... :)

No to nie jestem już w temacie. Znam tylko jedne pieluchy Dada chyba z żabkami. Nie wiem nic o dada bez żabek. To nowość? Muszę wybrać sie do biedronki. A przedział wagowy jak w tych starych?

Jolik, przypomnij sobie 3-6 Dada... ladnie sie ukladaly w paczce, i nie wyginalo ich na wszystkie strony po rozwinieciu... te 4-9 z zabkami sa w paczce troche pogiete, bo juz jakby za duze na te "miekkosc", a te nowe, bez zabek sa takie rowniutkie, bo odrobinke grubsze... :)

nie mam pojecia jak to wyjasnic... ;)

Małgosiu póki jestem.
Spiwór do wózka kupowałam w tej hurtowni:
http://cwp.neostrada.pl/
(oni też sprzedają na allegro - w tych samych cenach zresztą)
Zapłaciłam chyba za śpiwór 95 zeta (może 90 już nie pamiętam dokładnie). W każdym razie mają różne kolory i też różną wyściółkę (np nie baranek tylko polarek)

reklama
Patka dzięki wielkie! :)
My uzywamy Huggisów, raz flexów raz soft&dry i chyba wolę właśnie te soft&dry, są takie mięciutkie. Nam tylko raz się zdarzyzło przesiusianie pieluszki, ale ewidentnie źle ją założyłam.
Czy Wam Pampersy nie walą chemią, bo mi strasznie!

Do góry