reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

Powinno starczyć. My dziennie zużywamy do 10 pieluch. Czyli paczka powinna Ci starczyć powiedzmy na 8 dni. W ciągu miesiąca powiinaś się wszystkich pozbyć, a Twoja dzidzia też nie powinna przybrać więcej niż 1 kg . Czyli w sam raz !

reklama
Jolik, Prezes wazy 6200 i wlasnie przechodzimy taki etap, gdzie pieluchy sa albo za duze, albo za male... :)

mam aktualnie z rozmiaru 4-9: Cien, Pampers i Dada - jedne z, drugie bez zabek, niektorzy mowia, ze sa gorsze, jak dla mnie sa rownie fajne, choc ciut sztywiejsze...
no i z tych 3 rodzajow najmniejsze sa Cien a najwieksze Pampers, choc te znowu najwezsze w kroku...

chyba jak bede na zakupach, to sobie kupie na probe Huggiesy Super-flex... bede miala w sumie 5 paczek pieluch napoczetych... :)

:-) Teddy czyli nie tylko ja mam z pieluchami problem :-)
Hmmm te Huggisy są ok i póki co przy nich pozostanę przez jakiś czas, ale spróbuję też Cienie. Za dwa dni prawie pod nosem otwierają Lidla, a chyba tylko tam można te pieluchy kupić, tak?

tak, tylko w Lidlu...
w sumie nie narzekam na nie, ale Dada sa lepsze...

acha... bo zapomnialam...
niektorzy narzekaja jak pieluszki sa sztywne... a mi to wlasnie pasuje, bo lepiej sie ukladaja na dupci, nie zwijaja sie tak... wiec chyba te nowe Dada bardziej niz beda pasowac niz stare, choc te w mniejszym rozmiarze tez byly chyba sztywniejsze... nie pamietam juz... :)

no a w Pampersach oczywiscie brakuje mi gumki z tylu, wiec je zostawie na duuuzo pozniej... :)

No to nie jestem już w temacie. Znam tylko jedne pieluchy Dada chyba z żabkami. Nie wiem nic o dada bez żabek. To nowość? Muszę wybrać sie do biedronki. A przedział wagowy jak w tych starych?

Jolik, przypomnij sobie 3-6 Dada... ladnie sie ukladaly w paczce, i nie wyginalo ich na wszystkie strony po rozwinieciu... te 4-9 z zabkami sa w paczce troche pogiete, bo juz jakby za duze na te "miekkosc", a te nowe, bez zabek sa takie rowniutkie, bo odrobinke grubsze... :)

nie mam pojecia jak to wyjasnic... ;)

Małgosiu póki jestem.
Spiwór do wózka kupowałam w tej hurtowni:
http://cwp.neostrada.pl/
(oni też sprzedają na allegro - w tych samych cenach zresztą)
Zapłaciłam chyba za śpiwór 95 zeta (może 90 już nie pamiętam dokładnie). W każdym razie mają różne kolory i też różną wyściółkę (np nie baranek tylko polarek)

reklama
Patka dzięki wielkie! :)
My uzywamy Huggisów, raz flexów raz soft&dry i chyba wolę właśnie te soft&dry, są takie mięciutkie. Nam tylko raz się zdarzyzło przesiusianie pieluszki, ale ewidentnie źle ją założyłam.
Czy Wam Pampersy nie walą chemią, bo mi strasznie!

Do góry