reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

doxa, to sprobuj posadzc malego tak, zeby nial sztywno pod plecami... ::)
sama zobaczysz... za zdrowo to to nie wyglada... ;)

dziecko sie zsuwa i leci glowa go przodu... dopiero wtedy to ma krzywy kregoslup...

reklama
ten malgosiny ma kompletnie inny fason, on jest typowo do siedzenia, wiec regulujesz oparcie w zaleznosci od sztywnosci dziecka...
ten moj sluzy tez do bujania, wiec jest tak zrobiony, ze jak polozysz w nim malucha, to on sie przy bujaniu nie zsunie... wiec sztywnosc lezaczka byla by tu niewskazana, po prosty dzieciak zamiast lezec wisial by Ci w szelkach...

a co do miejsca... no spory jest... wysoki mniej wiecej do kolan... :)

Doxa, Teddy,
Ten mój leżaczek ma 4 poziomy, w tym jeden zupełnie płasko do leżenia. Jednakże od wczorajszego wieczora Jaś sztyeno pionowo do góry, nawet w łóżeczku, część materaca jest na pierwszym poziomie, a cześć "nóżkowa na środkowym. Dzieci, którym się ulewa muszą być pionowo, nie płasko!!! nawet w wózku musimy zrobić stok narciarski. Nie możemy kłaść Jasia na wznak płasko nawet przy przewijaniu. Główka i brzuszek w linii prostej przynajmniej pod kątem 30 stopni do podłoża.
A na zdjęciu w calineczce to jest właśnie mój lezaczek. W pozycji pionowej Jasio się nie zsuwa, bo jest specjalne profilowanie pod pupą. To podobno nie jest niezdrowe. Tak powiedział ped po wczorajszej wizycie, w przeciwieństwie do ulewania się, które może zakończyć się zabiegiem operacyjnym (nie stosowanie się do zaleceń ofkors)

Małgoś to się narobiło ... a wydawało mi się że Twój Jaś nie ulewał ... czyli przyszło to z czasem ... tak jak u mnie! Ja też miałam pomysł aby stelaż zamontować na dwóch różnych poziomach dokładnie tak jak piszesz, miałam obawy czy tak można, ale skoro Twój lekarz tak zalecił to i my tak zrobimy :)

A z leżaczkiem muszę się dobrze zastanowić, cena zbliżona ... qrcze trudna sprawa!

Malgos... wspolczuje tego ulewania...
ja sie cholernie balam czegos takiego, ale jeszcze bardziej kolek... na szczescie mamy juz spokuj...

Doxa...
Jasia w lezaczku widzialas, wiec wiesz jak to wyglada... a tak sie przedstawia moje dziecie w tym naszym... to sobie porownaj...
ja chcialam, zeby sie bujalo i starczylo niekonieczkie do 9 kg jak jest wiekszosc lezaczkow... stad taki wybor...

aaa200tq.jpg

aaa210wf.jpg

Teddy dzięki za fotki :-* Krystianek wygląda na zachwyconego :)

A ten fotelik można ustawić pod innym kątem? Czy tylko są 2 ustawienia: tak jak na Twoich zdjęciach albo na siedząco?

Ja problem zakupu leżaczka mam już z głowy :-) ... dostałam leżaczek od koleżanki. Jest firmy "4baby" i wygląda jak ten, którego Teddy nie poleca :-) Ma zagłębienie, pięciopunktowe pasy i póki co Tymuś nie narzeka. Zobaczymy jak będzie dalej. Czy wogóle na dłuższą metę upodoba sobię tę formę relaksu :-)

reklama
Do góry