reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

Mam [ytanie, chyba bardziej do mam, ktore juz urodzily. Musze kupic jeszcze rzeczy dla siebie. Nie wiem jaki wybrc rozmiar majtek po pordzie, ani jakie kupic, na 90% to bedzie cesarka. po drugie jaki stanik i jaki rozmiar. W ogole mam duzy biust teraz juz mi sporo ursol nie wiem czy zakladac ze jeszcze urosnie, ale pewnie na poczatku to chyba tak. Czy znacie jakies dobre sklepy w warszawie ze stanikami i zeby to nie bylo koszmarnie drogie? Z gory dzieki

reklama
Ida ja mogę Ci polecić sklep pod Warszawą w Babicach Starych, dosłownie kilka kilometrów od Warszawy. Staników mają tam duży wybór, a ceny ok. 20-30zł :)
Jeśli chodzi o rozmiar, to radziłabym Ci kupić ciaśniejsze pod biustem, bo jak brzuch opadnie to obwód trochę się zmniejszy, no i biust pełen mleka musi być dobrze podtrzymywany! Miseczka powinna być taka jaką teraz nosisz.

Majtki poporodowe, jeśli kupisz te z siateczki, a takie tam też mają, to one są w rozmiarach typu 36-38, 40-42 czyli w miarę uniwersalne, dobierz do aktualnych rozmiarów, pupa tak szybko nie maleje ;) a będziesz je nosiła tylko w szpitalu. Aaaa skoro cc, to te z siateczki mogą być niewygodne, ja akurat takie miałam i zsuwałam gumkę poniżej szwu. Jeśli w szpitalu Ci pozwolą, to możesz nosić zwykłe majtki bawełniane.

A ja chciałam dołączyć do zachęty w sprawie sklepu polecanego przez Doxę. Faktycznie jest super, ostatnio poleciłam go koleżance, która rodzi w styczniu i wróciła bardzo zadowolona!

10001604ld.jpg

a te rzeczy zakupiłam na allegro
10001615cx.jpg

10001621bc.jpg

ewcia śliczne rzeczy dla malutkiej ;) ja także mam wanienke koloru różowego,kupiłam ją zanim dowiedziałam się,że to będzie dziewczynka ;D ;D musiałam mieć jakieś przeczucie co do koloru...ale z początku ciąży byłam przekonana ,że to będzie chłopak...a tu moja kochana córusia się zagnieździła ;D ;D ;D ;D

Tydzień temu wróciła siostra mojego męża(szwagierka?) z Anglii no i naprzywoziła ubranek do mojego synusia wszystko takie cacane a ile tego, mam dzidzię ubraną do roczku ale powiem Wam najpiękniejsze to buciki z Adidasa na takiego półrocznego brzdąca...mój mąż jak je zobaczył to łzy mu stanęły w oczach...takie słodkie i malutkie.A ja myślałam że tylko dziewczynki można fajnie ubrać a tu takie śliczne dresiki, spodenki, ogrodniczki.No nie mogę się nimi nacieszyć.Tutaj bym wydała na to fortunę a tam ponoć całkiem to tanie

Wiecie co, tak staram się skończyć wreszcie pakowanie torby i jak doszłam do ubranek dla Malutkiej to okazało się, że wcale nie mam takiej masy jak mi się wydawało... Tzn. sporo mam np. na 68... a tych mniejszych neikoniecznie.
I cudowne odkrycie - mogę jeszcze pójść na zakupy, bo jak wyjęłam trzy "zestawy" to widzę, że spokojnie jeszcze ze 2, 3 mogłabym mieć... Super!

reklama
Karen pisze:
Tydzień temu wróciła siostra mojego męża(szwagierka?) z Anglii no i naprzywoziła ubranek do mojego synusia wszystko takie cacane a ile tego, mam dzidzię ubraną do roczku ale powiem Wam najpiękniejsze to buciki z Adidasa na takiego półrocznego brzdąca...mój mąż jak je zobaczył to łzy mu stanęły w oczach...takie słodkie i malutkie.A ja myślałam że tylko dziewczynki można fajnie ubrać a tu takie śliczne dresiki, spodenki, ogrodniczki.No nie mogę się nimi nacieszyć.Tutaj bym wydała na to fortunę a tam ponoć całkiem to tanie

Karen - to super! Nasi znajomi mają synka i sporo ubranek kupowali mu właśnie w innych krajach, coś w tym jest, tam ubranka nie kosztują fortuny, a można fajnie ubrać i chłopcvzyka i dziewczynkę, a w naszych sklepach przeważają ubranka dla dziewczynek.... MOże trzeba rozkręcić jakąś firmę? ;) Szyć i sprzedawać?

Do góry