reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

Cena 22 zł. 20 sztuk w opakowaniu. Te dla wcześniaków były większe (opakowania po 40 sztuk) i jakieś antyseptyczne. Zupełnie inne opakowanie, niz to dla noworodków, takie bardziej "lekarskie", nie komercyjne, ale ceny dla wczesniaków nie znam.

reklama
DOROTHY A MASZ INNA MOZLIWOSC , ZEBY PRZESTAWIC KOMPUTER ? CZYTAŁAM KIEDYS ZEBY W POMIESZCZENICH KTORYCH SIE SPI I JEST TV LUB KOMPUTER WYŁACZAC NA NOC NAWET TA DIODKE CZUWANIA. MOWI SIE RZECZYWISCIE O 4 GODZINACH,ALE JAK TO JEST ZE SZKODLIWOSCIA TO NIE WIEM.

Słuchajce, kupiłam też dzisiaj kosmetyki. Chciałam bambino, ale okazuje się, że mają strasznie szczupłą ofertę, więc chciałam dokupić tego czego nie ma w Bambino, w Penatenie. W dwóch miejscach powiedziano mi, żę kosmetyki Penaten są robione według jakiejś starej receptury, która obecnie nie może uzyskać jakiś tam atestów i że na dzień dzisiejszy najlepszymi kosmetykami dostępnymi na naszym rynku są kosmetyki Bubchena. Wiem że niektóre z was były nimi bardzo zainteresowane. Więc podaję opinię o tych produktach jedna pochodzi od Pani Farmaceutki, druga od Pana który prowadzi duży sklep z akcesoriami dziecięcymi.
W ofercie miał też chicco i bebeconfort, mothercare, oczywiście za dużo większą kasę, a polecał te. Może faktycznie warto sie zastanowić. Ja Penaten bardzo lubię, na bambino chciałam sie skusić, bo wiele z Was pisało, żę to bardzo dobre kosmetyki i polecane. Teraz to już nie wiem ???

Karen,
Dzieczyny, które rodziły we wcześniejszych miesiącach mówiły, że najlepsza dla dziecka jest mikstura: szampon bambino + oliwka bambino. Tym nacierasz całego malucha, a dopiero potem wkładasz do wanienki i płuczesz. Nie trzeba, mydła, płynów i smarowania po kąpieli. Różne mamy z różnych miast, podobno recepta ze szkół rodzenia. Kilka razy to się powtarzało, więc sobie zanotowałam i stwierdziłam, że widocznie coś w tym musi być i spróbuję.
Okazało sie, że bambino nie robi szamponu. Mieszac kosmetyków nie będę, bo to chyba nie najlepszy pomysł, gdyż jak coś uczuli to nie wiadomo która marka. Może można robić takie cuda z innych marek. Ale DZIEWCZYNY PODKREŚLAŁY, ŻĘ ODPOWIEDNI EFEKT PIENIĄCY UZYSKUJE SIĘ WŁAŚNIE Z TYCH KOSMETYKÓW

Ja mam prawie cały zestaw kosmetyków Johnsona, i drugi zestaw kosmetyków nivea (mąż z pracy kilka dni temu przynósł)
Bez sensu, żebym jeszcze coś kupowała, chyba,że zaczną uczulać. Niektóre trochę poleżą, bo np. płynu do kąpieli nie stosuje się u noworodków.

reklama
Ja mam wszystko z Bubchena a wyprobowany byl na coreczce mojego brata i kuzynce i były rewelacyjne.mam ztego szampon , plyn do kapieli, mydelko, krem dla niemowlat.
Oliwke mam z bambino

Do góry