reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

Dziewczyny - ile Wy macie czego w waszej wyprawce dla maluszka? Po ile sztuk? Bo ja np. nie wiem, czy śliniakó duzo trzeba, mam 3, niby zalezy, jak często będę prała,ale ;) zapytam expertek ;D Nie wiem też ile pajacyków potrzeba tak, żeby było w miarę wygodnie. Naaapiszcie, please ;)

Pozdrawiam mamy i brzuszki!

reklama
Śliniaczków jeszcze nie mam, ale zamierzam kupić podwójny pakiecik tych małych i to wszystko. Na początku nie bedą Ci potrzebne.
Pajacyki welurowe 7 sztuk, bawełaniane 4 sztuki!

JA SPIOCHOW MAM ZE 5 PAR A PAJACYKOW 3 PARY. A TERAZ MAM PYTANKO ILE KUPUJECIE PIELUCH TETROWYCH I CZY MACIE PIELUCHY FRANELOWE BO NIE WIEM CZY NIE ZAMALO KUPILAM

dorothy23 ja tez sliniakow jeszcze nie mam zadnych...kupilam takie malutkie tetrowe trojkatne pieluszki do wycierania buzi dzidka i podkladania na ramie, zamiast brudzic od razu wielka tetrowe, zeby potem caly dzien nie pachniala serkiem ;)

Pajacykow mam 3 bawelniane i 4 welurkowe ::) malgosia to ja mam ich za malo? na pierwsze tygodnie powinno wystarczyc-co?
dokupie jak dzidzia podrosnie, mysle, ze pajacyki sa bardzo wygodne bo sie nie ma co zwijac na pleckach :)

Alunia ja mam 10 tetrowych i 6 flanelowych, ale tak jak pisalam, do wycierania buzi bede uzywac tych trojkatnych, flanelowe jako przescieradelko do wozka albo na przewijk, albo jak gdzies trzeba bedzie sie rozlozyc z mala, a tetrowe jako wkladka miedzy nozki dla rozstawiania bioderek......takie sa moje plany, ale nie poparte zadnym wlasnym doswiadczeniem ;)

JA KUPILAM TETROWYCH 15 A FLANELOWYCH 6 A JEZELI BEDE GDZIES SZLA TO KUPILAM NA ALLEGRO PODKLADY JEDNORAZOWE ZA 20SZT ZAPLACILAM 22 ZL RAZEM Z PRZESYLKA

Orzeszku pajacyków mam tyle bo się ich nazbierało. Ja z tych mam, co za dużo ciuszków nie kupowały, gdyż dostałam od przyjaciółki, część zostało po Oli. Ubranek takich "dorosłych" mam sporo, typu sztruksy + bluza, dżinsy + bluza, 3 dresiki, z czego jeden na 50 cm.
Pytanie było ile macie. Wieć odpowiedziałam, ale nie sądzę, żebyś miała za mało. Chyba, że prać nie zamierzasz. Moim zdaniem wszystko można dokupić. codziennie kursuję do Centrum samochodem, więc jak mi czegokolwiek zabraknie to kupię.
Pieluszek tetrowych mam sztuK 5, flanelowych 3 + 3 prześcieradła flanelowe, te z zajaczkami z IKEA.
Przy Olce miałam 10 tetrowych i 10 flanelowych. Te flanelowe, co pozostały to nówki sztuki po Oli. Reszta zużyta jako ściereczki, podkłady itd.
Jak się używa jednorazówek, to pieluchy nie są potrzebne. A w każdej aptece, jak zabraknie 1 czy 2 kupisz za 2 zł.

Ja mam własciwie welurowe tylko 2 i to wielkie, niby 62, ale chyba większe, za to na 50 cm ( !! ) :O dostaliśmy w prezencie 3 komplety, są sliczne, ale nie wiem, czy nam się w ogóle przydadzą, no bo przeciez bez przesady, nawet dziewuszki się nie rodza takie maluśkie. Bawełniane zawsze mi się wydawało, że sie bardziej przydają, bo wygodniejsze i milsze dla dzidzi ( ?? ), mam takie 3 pajacyki, ale tez spore, duze 62. Nie wiem, jak ja kupowałąm, tzn. wiem  ;) " zapobiegliwie ", żeby maluszek się w nie zmieścił, ale nie chcę też, zeby się w nich utopił :( Wiec takie chyba dokupię. Bodziaków za to mam dużo, 7 sztuk, od 56 do 62, ale tez różna ta rozmiarówka. Skarpeteczek mam 5 par. Kupiłąm też rożek, nie wiem, czy się przyda, ale wolę mieć. Pieluszek kupię też chyba tak koło 6 sztuk do karmienia, bo zdecydowałam się na pampersy.

malgos a to nie jest tak, ze dodatkowo do jednorazowej pieluchy doklada sie tetrowa, zeby nozki byly szerzej?? Powiedz prosze.

reklama
Orzech pisze:
malgos a to nie jest tak, ze dodatkowo do jednorazowej pieluchy doklada sie tetrowa, zeby nozki byly szerzej?? Powiedz prosze.

Tak jest :) Mnie przypominała o tym położna i lekarz, zeby nie zapominać. Wiec chyba kupię ich więcej ;) żeby właśnie założyć jeszcze na wierzch na pampersik.

Do góry