reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

A co jest z rozmiarówką H&M?Mocno zawyżona?Mnie się okropnie podobają kombinezony,czyli jakbym chciała 74 rozmiar to u nich to jaki?

reklama
Tyle radosci daje nowo zakupiona rzecz dla niuni.łozeczko kupilismy z Klupsa - Radek ale nie było materacy (były ale te najzwyklejsze) wiec musze z tym poczekac do wtorku.Kupilam butelke antykolkowa z Avent - ceny sa kosmiczne bo za mala butelusie dałam nie całe 18zł, smoczek tez z tej firmy kupiłam , pieluszki tetrowe,nozyczki i sobie olbrzymie podpachy z Belli.

Ktoras z dziewczyn kupowla kiedys tetre i sama szyla pieluszki-ILE METR KOSZTUJE, moze fajtycznie wyciagne maszyne i bede szyc-nic ciezkiego tu nie ma.

Noo powiedzcie, że jesteście ze mnie dumne. JUŻ MAM PRAWIE WSZYSTKO
Brakuje mi jeszcze jednej koszulki na zmianę do szpitala, laktatora i butelek do karmienia dla dzidzi, no i wózeczka ale to później.
Sprawę koszuli do porodu rozwiązałam tak, że kupiłam koszulkę nocną w Auchan za 15 zł. Jak się nie dopierze - trudno, jak się dopierze to jeszcze posłuży. A do karmienia kupiłam w tej samej cenie, tylko na ramiączka (tak polecała mi położna z mojej SzR - powiedziała, że te na ramiączka są super). No i będę wyglądać jak człowiek :laugh:.
Dziś przeciągnęłam małża po mieście. Teraz pada na mózg ale jest szczęśliwy (bo ma szczęśliwą żonę). Ile wydaliśmy już się nie pochwalę (nie mogę się doczekać kiedy złoży mi łóżeczko :p)

No superrr Patka,
mi też zakupy dodają powera!!!!!!
Jak już wszystko poukłądasz to powkleiaj zdjęcia w wątku "Urządzamy kącik dla naszego skarba"
na pewno wszystko jest śliczne.

Karen rozmiarowka z H&M jest taka:
0-1 miesiac - rozmiar ubranka 50
1-2 m. - rozmiar ubranka 56
2-4 m - rozmiar ubranka 62

wiec 74 to bedzie baardzo duzy.POza tym, te rzeczy sa na prawde wieksze, jak przymierzylam spioszki 56 z "Pinokio" i 50 z H&M, to te z pinokio byly mniejsze

duralex zapinasz po prostu te zameczki tak, ze powstaja nogawki ( pzedni z tylnym) ;)

ewcia ktorego Radka kupiliscie a z reszta one obydwa sa sliczne :)

Wiem że 74 to duży ale kombinezon boję się kupować mniejszy,chodzi mi tylko o to żebym znowu nie przesadziła skoro w H&M jest zawyżona rozmiarówka to myślę że 68 będzie oki,nie?

Ja z kombinezonem postanowiłam poczekać. Jeśli pogoda dopisze na samym początku nie będzie mi potrzebny, a jakby co kupię już "na miarę".
A w H&M już kiedyś pisałam, że aby uzyskać naszą rozmiarówkę to trzeba dodać jeden rozmiar (zmierzyłam wg "polskich" ubranek) czyli ich 62 = nasze 68

reklama
Ja też nie kupuję ale myślałam o tym żeby kupić używany na allegro właśnie z H&M kiedy już dzidzia się urodzi i będzie potrzebny.Mam kupiony na ten czas kombinezon polarowy i powinien mi wystarczyć na jesień.Chociaż mam stracha że wszystkie ubranka mogą być za małe jak czytam że miesiąc przed terminem niektóre dzieci mają po 3 kg!

Do góry