reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

A ja jestem ciekawa jak to będzie u nas - tzn co nam w kościele powiedza, bo my nie planujemy ślubu, tylko ja jestem wierząca, ale dziecko chcemy ochrzcić. Tylko tak czy siak nei mamy pomyslu na rodziców chrzestnych.

reklama
To Magdusiek spodziewaj się kłopotów z chrztem. Wiem z doświadczeń znajomych, że jeśli się nie ma ślubu kościelnego nie wszyscy księża chcą udzielać chrztu.
Mam kolegę który musiał długo szukać kościoła gdzie mu ochrzczono synka. To smutne ale prawdziwe niestety :(

Patka, no właśnie wiem, może być różnie. Ale nasi niektórzy znajomi też mieli ten problem i jakoś dało radę. Ja mam kolejny kłopot - tzn. ew. rodzice chrzestni też żyją w nieformalnych związkach, ale są osobami, którym ufamy itd, więc czuję że niezła przeprawa będzie. Z jednej strony rozumiem kościół, a z drugiej cchiałabym dla dziecka jak anjlepiej, więc kryterium wyboru nie polega na tym kto ma ślub kościelny tylko kto jest nam bliski i na ile. Zobaczymy jakl to będzie.

No właśnie u tego kolegi też dało radę. W końcu są też fantastyczni księża, a ja taka pesymistka się zrobiłam chyba przez ten ból głowy :)

magdusiek nie martw sie na zapas, moja kolezanka ( gorek z majowek naszego forum) pisala o chcinach...oni tez zyja bez slubu na dodatek ona jest rozwiedziona i nie mieli zadnych klopotow ;) wiec tak jak pisalam, nie martwic sie na zapas.

Dziewczyny ja mam pytanie, kupowalyscie juz smoczki takie uspakajace? chyba silikonowe sa lepsze- tak? a moze wiecie cos wiecej na ten temat???

dziekuje efunia :) z aventu widzialam dzisiaj ladniutkie bielutkie, ale wlasciwie wybor jest tak ogromny, ze zglupialam w sklepie.
dzieki papatka za link - fajne rady.
Ja 2 smoczki kupie, a jak sie nie przydadza to bede tak zadowolona, ze odzaluje te pare groszy, ktore kocztowaly ;)

reklama
Do góry