reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

Własnie przyszeł listonosz z paczką,w ktorej znalazłam nasze ulubnione koszulki kubusiowo-snoopiowe i pieluchy tetrowe. Starsznie się dziwił, że mnie zastał i wypytywał sie o ktorej ma przychodzić.... nie dotarło, że ja róznie w domu bywam i że zależy od dnia - "ale kiedy, ale o której?". Ciekawski jeden :)

reklama
Magdusiek,
Wklej zdjęcia, proszę, bo jestem ciekawa i napisz coś o tych koszulkach. Może ja też kupię, bo z domu to na razie nie wyjdę, a może sie zdarzyć, żę jak już wyjdę to na porodówkę. Napisz też koniecznie rozmiar!

Cholerka, Kamil wyjechał z aparatem, ale spróbuję dokładniej opisać - mam 173 cm wzrostu, więc wybrałam L... nie chciałam z gołym tyłkiem latać po szpitalu, poza tym celulitis przeokropny mi się zrobił i w związku z tym nie podobają mi sie moje nogi. Mają krótki rękaw, taki normalny, nie za krótki ani nie za długi (ale opis, ja nie mogę), cztery guzki od góry, długość całej koszuliny to 95 cm, mnie sięgają nad kolano, bo brzuch teraz większy :) Mam trochę luzu w talii (bo ona nie do końca mi zniknęła, łaskawa), brzuszek może jeszcze urosnąć. - z miarki wyszło mi, że jak leży na łózku to 52 cm w najwężczym miejscu ma. Czuję, że po porodzie ta koszulka może być przydługa, ale przecież brzuszek nie od razu opada, zresztą mnie się rozłożyło na boki, więc brzuch mi nie wystaje tak klasycznie -w pracy dziewczyny mówią, że taki jak ja mam teraz to miaływ piątym, szóstym miesiącu, faktycznie, dziś ubrałam większy polar i nie widać, że w ciąży jestem tylko jakbym przytyła.
Do dołu jest rozrzeszana, na dole ma 66 cm - jak leży.
Gdyby nie materiał koszulkowy to mogłaby uchodzić za najprostsza na świecie sukienkę.
Wydaje mi się, że jest taka jak ta, rózni się obrazkiem. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60777931

Jeszcze ad. koszulka - moim zdaniem to L. jest większe niż normalne, teraz się pozmieniała numeracja, na metce ma napisane, że L i 44/46 - ja nie nosze aż tak dużych, na moje oko to jest bardziej 42 dlatego tak mi wisi w talii i jest dłuższa trochę niż się spodziewałam, ale taką ja akurat wolę na po-porodzie. I ma 100% bawełny, produkcja w Turcji... pewnie tam za 2 euro takie sprzedają a jak w hurcie to po 1 :)

frezja zrób zdjęcie i pokaż jak to wygląda... plisss... ja tez myślałam, jak urozmaicić łóżeczko, a do końca nie moge sie przekonac do tych ochraniaczy. bo jak już mi sie podobają, to cholernie są drogie :( a jak dość tanie, to średnio mi sie widzą....
podziel się pomysłem z koleżankami :)

Magdusiek,
Dzięki za info, może się zdecyduję i zamówię coś przez neta. A jakie jeszcze były (chodzi o kolory)?
Czy ta bawełna mięciutka i przyjemna?

malgosia_76 pisze:
Magdusiek,
Dzięki za info, może się zdecyduję i zamówię coś przez neta. A jakie jeszcze były (chodzi o kolory)?
Czy ta bawełna mięciutka i przyjemna?
Małgosiu, bawelna jest OK, szczegolnie jak sie tę koszulkę wypierze, bo póki co pachnie sklepowo. Były pomarańczowe, zielone, blękitne, żółte, jasnoróżowe i te zaje...różowe, przynajmniej ja takie widziałam, wiem, że ma je kilka osób na allegro, m.in. "chlupacz", "e_dziunia" - ta ma chyba używane, ale nie jestem pewna, "galiano". Są w rózne wzory, jak Ci któryś nei pasuje to zasaj pytanie - widzialam, że co chwila dodają nowe aukcje.

A ja mam pytanie o laktatory - czy Wy kupiłyście albo macie zamiar? A jeśli tak to jaki? Ja jakoś nie umiem sie przekonać do żadnego, nei bardzo sobie potrafię wyobrazić po co mam odciągać pokarm.

ja kupiłam canpola premium, podobny do aventu isis...
na wszelki wypadek...
mam nadzieję, ze przyda się tylko przy nawale mlecznym, ale gdyby nie daj bóg dzidzia była wcześniakiem albo coś innego się działo, że nie mogłaby ssać na początku to mam zamiar go używać żeby pokarm mi nie zanikł...

reklama
Do góry