reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

reklama
Teddy ale trafiłaś, w pralce teraz właśnie kręcą sie ochraniacz, rożek i cała pościel. Staram się wyprać wszystko co bedzie miało jakikolwiek kontakt z dzieckiem :-)

Efunia,
Chili fotelik. Pla od poczatku uwielbiała fotelik. Wiele z nich spełnia role leżaczka i buja się, maluszki leżą w nich pod katem i wszystko widzą.
Oleńka była bardzo towarzyska, trudno ją było zostawic samą w pokoju, więc hop do fotelika i do łazienki na własną kąpiel nawet ją zabierałam, w kuchni też zawsze mi towarzyszyła przy gotowaniu. Była zachwycona.

malgosia_76 Deltim to bodaj że polska firma i również ma w gondolach pasy do przewożenia dziecka w samochodzie także nie tylko francuskie

Ale się dzisiaj nachodziłam, kondycja jednak kiepściutka....

Kupiłam w końcu drugą koszule do karmienia i kilka piedrołek typu: podkłady na łóżko, sól fizjologiczną, gaziki sterylne i parafinę ciekłą ! Lubię jak na mojej liście z wyprawką pozostaje coraz mniej rzeczy do kupienia :-)

Karen,
To prawdopodobnie tylko dla tzw. "bajeru", ponieważ nie sądzę, aby firma produkująca foteliki samochodowe w Polsce, nie wiedziała o przepisach ruchu drogowego obowiazujacego u nas.
Poza tym dla mnie to dość mocny argument, że przy hamowaniu ciało dorosłego, które potrafi kontrolować sytuację leci mimowolnie do przodu, a potem gwałtownie w tył. A co z kompletnie bezwładnym ciałkiem dziecka, do tego nie umiensnionym? To mniej więcej to samo co podnoszenie niemowlaka bez podtrzymywania główki.

Efunia - w pierwszej lepszej aptece za całe 3,80 :-) Cena mnie powaliła, myślałam że będzie droższa :-)

oj, można przecież gondolę wpakowac nie bokiem, a wzluż kierunku jazdy i będzie jak w foteliku...
jak się przednie siedzenie dosunie do oporu, to się gondola zmiesci...  :p

Jolik, ten wsad do poscieli tez pluskasz???

reklama
Do góry